Varme retter

Tærte med karamelliserede rødløg, svampe og ramsløg

Tærte med karamelliserede rødløgTærte er dejlig aftensmad, og denne tærte med karamelliserede rødløg, svampe og ramsløg er en meget smagfuld en af slagsen. Jeg er helt vild med de karamelliserede løg i tærten, som jeg synes gør den ekstra lækker.

En tærte med masser af smag

I tærten har jeg brugt bøgehatte, som jeg synes smager helt fantastisk, fordi de har sådan en dejlig nøddeagtig smag, men du kan i princippet bruge lige præcis de svampe, du ønsker eller har i køleskabet.

Ramsløgene plukker jeg i skoven, men jeg har også lidt i et skyggefuldt hjørne i haven. Ramsløg holder sig godt i en lukket frostpose i køleskabet, hvis du fx har plukket i weekenden. Stiller du den i vand på køkkenbordet, visner de hurtigt.

Du kan lave tærten som en ren grøntsagstærte eller du kan tilsætte lidt bacon, som altid giver en god smag i tærter. Det er helt op til dig.

Tærte med karamelliserede rødløg

Opskrift på tærte med karamelliserede rødløg, svampe og ramsløg

Tærtedej:

  • 100 g groft rugmel eller fuldkornsrugmel
  • 100 g hvedemel
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/2 dl græsk yoghurt eller skyr eller lign.
  • salt
  • vand

Karameliserede rødløg:

  • 5 rødløg
  • lidt olie eller smør til stegning
  • 2 spsk æbleeddike eller balsamico
  • 1 spsk. sirup
  • salt og friskkværnet peber

Svampe:

  • 150 g bøgehatte eller andre svampe
  • smør eller olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 5-6 blade friskhakket ramsløg

Bacon (ikke nødvendigt, men giver en god smag):

  • ca. 150-200 g bacontern

Fyld:

  • 4 æg
  • 3 dl creme fraiche
  • evt. en halv dl fløde
  • salt og friskkværnet peber

Start med at lave tærtedejen: Bland rugmel og hvedemel sammen og rør olie og yoghurt i. Tilsæt salt og saml dejen med en sjat vand. Du kan sagtens røre dejen sammen på en røremaskine eller gøre det i hånden. Rør dog ikke mere end højst nødvendigt.

Sæt dejen på køl i ca. 1/2 time.

Lav derefter de karamelliserede rødløg: Pil løgene, skær dem i halve og derefter i skiver. Steg dem på en pande i lidt olie, først ved høj varme og derefter på middel. Når løgene begynder at få farve, tilsætter du eddike og sirup, som skal have lov at koge ind sammen med løgene. Krydr med salt og friskkværnet peber og tag løgene af varmen, når al væden er væk.

Rist bøgehattene (eller svampene): Gør bøgehattene klar til stegning ved at nippe bunden af og fjerne alle urenheder. Steg dem ved høj varme på en pande, til de begynder at tage farve, og der begynder at dufte af svampe i køkkenet. Krydr med salt og peber. Hak ramsløgene fint og kom de hakkede ramsløg hen over svampene samtidig med, at du tager panden af varmen.

Tag bøgehattene af panden og steg derefter baconen ved høj varme, hvis du ønsker bacon i din tærte.

Rul tærtedejen ud, prik den og kom den i en smurt tærteform. Læg bagepapir ovenpå dejen og hæld tørrede bønner, ris eller lignende på. Blindbag tærtebunden ved 175 grader i 10 minutter.

Lav fyldet imens: Pisk æg sammen med creme fraiche og evt. lidt fløde, hvis du har det køleskabet. Krydr med salt og peber.

Når tærtenbundet er forbagt, kommer du først de karamelliserede rødløg i, bøgehatte og bacon og derefter fyldet, som du fordeler godt udover tærten.

Bag tærten i ovnen i mindst 45 minutter.

Server din tærte med karamelliserede rødløg med en god salat til, fx denne blomstrende salat med hornvioler og bøgeblade.

God fornøjelse!

Tærte med karamelliserede løg

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar