Lav en himmelsk marmelade af rabarber i ovnen. Det er, som om at smagen bliver mere intens og koncentreret, når marmeladen laves i ovnen, og så er det samtidigt meget nemt at stå med.
Rabarber i ovnen
Rabarbermarmelade lavet i ovnen smager absolut himmelsk og er efter min mening den allerbedste og nemmeste måde at lave rabarbermarmelade på. Og jeg laver gerne første portion, så snart, sæsonen går i gang. Alene duften i køkkenet kan få tænderne til at løbe i vand.
Vi har store mængder rabarber i haven, og derfor laver vi som regel også store mængder marmelade. Når sæsonen er ved at være slut, høster vi de sidste rabarber og fryser ned. Så er det nemt at tage et kilo rabarber op i løbet af vinteren til en dejlig omgang rabarbermarmelade lavet i ovnen.
Det er i øvrigt nemt at tilsætte smag til marmeladen og evt. lave den en smule forskelligt hver gang. Rabarber gør sig nemlig godt med forskellige krydderier som fx kanel, stjerneanis eller kardemomme. Du kan også tilsætte friskrevet ingefær, chili eller citrongræs eller nødder og kerner.
Hjemmelavet rabarbermarmelade smager helt fantastisk på nybagt brød, sammen med ost eller på den græske yoghurt til morgenmad. Og så er det jo selvfølgelig helt oplagt at lave marmeladen til store bededag, hvor den skal spises på friskbagte varme hveder.
Opskrift på rabarbermarmelade lavet i ovnen
Lige her under finder du den nemme opskrift på marmeladen af rabarber. Det er, som om at smagen bliver mere intens og koncentreret, når marmeladen laves i ovnen. Og så er det samtidigt meget nemt at stå med.
Rabarber er den skønneste ting, og der findes så mange lækkerier, man kan lave med de røde stængler. Her er et udvalg af opskrifter til inspiration:
Rabarbergrød med råcreme og mandelkrokant
Grillbagt rabarber med is og brændt, hvid chokolade
Se alle opskrifter med rabarber
Rabarbermarmelade lavet i ovnen
Equipment
- 3-4 store sylteglas
Ingredienser
- 1 kg rabarber
- 750 g sukker
- 1 vaniljestang
- atamon til at skylle glassene i
Sådan gør du
- Skær rabarberne i små stykker og kom dem i en bradepande eller et ovnfast fad.
- Drys med sukker og lad rabarberne stå og trække i sukkeret, til de safter.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Læg begge dele ned i bradepanden til rabarberne.
- Dæk bradepanden med staniol og sæt det i ovnen ved 200 grader varmluft.
- Bag rabarberne i ca. 20-30 minutter, indtil de er helt møre og væden er blevet til en tyk sirup. Rør et par gange og pas på dampen, når du åbner for stanniolen.
- Lad marmeladen dampe af og hæld den så på atamonskyllede sylteglas, der bliver ca. tre glas. Luk glassene til med det samme og opbevar dem på køl.
OBS: Vær opmærksom på, at man ikke må spise rabarbernes blade, da de indeholder gift, og indtagelse kan føre til svær forgiftning. Læs mere på fødevarestyrelsens hjemmeside.