Marmelade & syltetøj

Rabarbermarmelade lavet i ovnen

Rabarbermarmelade lavet i ovnenRabarbermarmelade lavet i ovnen smager absolut himmelsk og er efter min mening den allerbedste og nemmeste måde at lave rabarbermarmelade på.

Der er noget i ovnen

Ja, rabarber i ovnen er noget af det bedste, når sæsonen går i gang. Alene duften i køkkenet kan få tænderne til at løbe i vand.

Vi har store mængder rabarber i haven, og derfor laver vi som regel også store mængder marmelade. Når sæsonen er ved at være slut, høster vi de sidste rabarber og fryser ned. Så er det nemt at tage et kilo rabarber op i løbet af vinteren til en dejlig omgang rabarbermarmelade lavet i ovnen.

Det er i øvrigt nemt at tilsætte marmeladen smag og evt. lave den en smule forskelligt hver gang. Rabarber gør sig nemlig godt med forskellige krydderier som fx kanel, stjerneanis eller kardemomme. Du kan også tilsætte friskrevet ingefær, chili eller citrongræs eller nødder og kerner.

Hjemmelavet rabarbermarmelade smager helt fantastisk på nybagt brød, sammen med ost eller på den græske yoghurt til morgenmad.

Rabarbermarmelade lavet i ovnen

Opskrift på rabarbermarmelade lavet i ovnen (ca. 3 glas)

  • 1 kg rabarber
  • 750 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • atamon til at skylle sylteglassene i

Skær rabarberne i små stykker og kom dem i en bradepande eller et ovnfast fad.

Drys med sukker og lad rabarberne stå og trække i sukkeret, til de safter.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Læg begge dele ned i bradepanden til rabarberne.

Dæk bradepanden med staniol og sæt det i ovnen ved 200 grader.

Bag rabarberne i ca. 20-30 minutter, indtil de er helt møre og væden er blevet til en tyk sirup. Rør et par gange og pas på dampen, når du åbner for staniolen.

Lad marmeladen dampe af og hæld den så på atamonskyllede sylteglas, der bliver ca. tre glas. Luk glassene til med det samme og opbevar dem på køl.

God fornøjelse!

Rabarbermarmelade lavet i ovnen

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar