Dette er virkelig en grilldessert, der vil noget: Grillbagt rabarber med is og brændt, hvid chokolade. Det er intet mindre end en perfekt kombination af varmt og koldt, syrligt og sødt, blødt og knasende.
En nem grilldessert
Hvilken dessert skal man lave på grillen? Jo, i rabarbersæsonen er det jo helt oplagt at smække nogle rabarber på til sidst. Det er så nemt og smager så vidunderligt, at det næsten er en skam ikke at gøre det.
Rabarberne kan nemt forberedes i forvejen, så det bare er et spørgsmål om at lægge pakkerne på grillen, når hovedretten er færdig – og så er der dejlige grillbagte rabarber til dessert. Rabarberne snittes op og vendes i sukker og vanilje, hvorefter de hældes i stanniolpakker, så de er klar til grillen.
Isen kan du også lave i forvejen eller købe dig til, og det samme gælder den brændte hvide chokolade, som blot skal i ovnen i kort tid for derefter at køle af.
Opskrift på grillbagt rabarber
Nedenfor finder du den nemme opskrift på, hvordan du lave denne skønne rabarberdessert på grillen. Bliver du inspireret til rabarbertema til grillen, vil jeg anbefale dig også at kigge nærmere på disse opskrifter, som alle er med rabarber:
Grillet makrel med rabarbersauce
Grillet culotte med rabarberbarbecuesauce


Grillbagt rabarber med is og brændt hvid chokolade
Ingredienser
Grillbagt rabarber
- 350 g rabarber
- 200 g sukker
- 2 tsk vanillesukker
Brændt hvid chokolade
- 50 g hvid chokolade
Sådan gør du
Grillbagt rabarber
- Skyl og rens rabarberne og snit dem i stykker af 1-2 cms længde.
- Vendt rabarberstykkerne med sukker og vaniljesukker i en margretheskål.
- Hæld rabarberne ned i et stort stykke stanniol i dobbeltlag og saml stanniolen godt på toppen. Lav evt. et par stykker.
- Læg stanniolpakkerne på grillen med låg på og lad den bage, indtil de begynder at dampe fra toppen – du kan løsne stanniolen let og kigge ned for at se, om de er færdigbagte.
- Hiv pakkerne over i en dyb tallerken og lad rabarberne køle lidt af inden servering.
Brændt hvid chokolade
- Hak den hvide chokolade groft og fordel stykkerne på et stykke bagepapir på en bradepande.
- Sæt chokoladen i ovnen ved 175 grader i ca. 5 minutter, til chokoladen bliver mørk gylden. Lad chokoladen køle af.
Servering
- Kom 2-3 spiseskefulde rabarber på en tallerken og læg en kugle is ovenpå. Pynt med knus brændt, hvid chokolade og evt. et grønt mynteblad.
Ingen kommentarer