Grillet makrel med rabarbersauce er en fantastisk smagfuld og nem forret på grillen. Syren i rabarberen giver den perfekte balance til den fede makrel – og så ser den pink rabarbersauce så sommerlig smuk ud på den grillede fisk.
(Reklame – vin modtaget i gave // Dette blogindlæg indeholder affiliatelinks, hvilket betyder, at jeg tjener en skilling, hvis du klikker dig videre og foretager et køb. Jeg linker kun til varer og produkter, som jeg enten selv bruger eller som jeg vil anbefale. Klikker du på et link og køber, så støtter du samtidigt mit arbejde med at udvikle opskrifter, som jeg kan lægge ud til dig og alle andre – ganske gratis.)
Frisk fisk om sommeren
Frisk fisk hører sommeren til! Vi er helt tossede med næsten alle slags fisk, og makrel er en dejlig en af slagsen. Min mand røger selv makrel (og meget mere) i sit Landkøkken, men den er også dejlig at grille og give en anden slags røg.
Men man skal være forsigtig, for skindet er tyndt, og fisken kan ikke tåle at blive flyttet alt for meget rundt på grillen. Derfor griller man først fisken på den ene side, og så vender man den og griller den på den anden side. På denne måde undgår man, at skindet forsvinder. En grillet makrel skal have ca. 5 min på hver side – plus/minus alt efter størrelsen på den.
Pink rabarbersauce
I rabarbersæsonen skal der rabarber i alt! Eller i hvert fald næsten. Vi har så mange rabarber, at vi næsten er ved at drukne i dem – det er virkelig et luksusproblem.
Men rabarber kan jo også bruges i det salte køkken, og her har jeg lavet en nem og hurtig rabarbersauce, som er virkelig smuk at komme på sin grillede fisk. Den er selvfølgelig syrlig, men bliver perfekt balanceret sammen med en fed makrel. Saucen smages i øvrigt til med en rabarbereddike, som du hurtigt kan lave selv – og ellers kan du blot bruge en hvidvinseddike
Saucen er hurtigt lavet og kan sagtens laves på forhånd. Så man blot kan koncentrere sig om at grille fisken og derefter anrette det hele.
Opskrift på grillet makrel med rabarbersauce – med vin til
Nedenunder finder du min opskrift på den sommerlige makrel på grillen. I samme anledning vil jeg gerne anbefale denne dejlige hvidvin fra Winefamily. Det er en tysk Riesling fra 2019, som bare er underskøn og helt perfekt til solskin på terrassen og fiskeretter.
Vinen er flot gylden med en intens smag af frugt, gule ferskner og passionsfrugt. Og så har den samtidig den der dejlige friskhed og sprødhed, som en riesling har. Mums!
Og jeg er ikke den eneste, der synes det, for vinen har virkelig mange gode anmeldelser. Og det bedste er, at der er hurtig levering, når man bestiller fra Winefamily, og det er gratis, hvis man bestiller for 349 kr. Og jeg kan love, at man hurtigt kan mikse sig en god lille sommerkasse med vin – til sig selv eller som gave.
Du kan læse mere om Stepp, Riesling 2019 her.

Grillet makrel med rabarbersauce
Ingredienser
Rabarbersauce
- 150 g rabarber
- ca. 15 g smør
- 2 spsk sukker
- 1/2 tsk vanillesukker
- ca. 1 spsk rabarbereddike eller hvidvinseddike
- salt
- friskkværnet peber
Grillet makrel
- 1-2 friske makreller - alt efter størrelse
- 1 stor citron
- 1 spsk sennep
- olie til pensling
- salt
- friskkværnet peber
- 1/2 - 1 frisk squash
Anretning
- et par store håndfulde blandet salat
- Evt. purløgsblomster
Sådan gør du
Rabarbersauce
- Skyl rabarberne og skær dem i skiver med ca. 1 cm tykkelse.
- Smelt smørret på en lille pande ved godt medium varme.
- Læg rabarberstykkerne på det smeltede smør og drys sukker og vanilje henover.
- Lad det hele stå og småsimre, indtil rabarber er helt møre og det meste af væden er forsvundet fra panden.
- Kom rabarberne i en høj skål og blend dem med en stavblender, så du får en flot pink mos.
- Smag rabarbersaucen til med rabarbereddike eller hvidvinseddike og salt og peber.
- Nu er rabarbersaucen klar til servering. Den kan bruges både varm og kold.
Grillet makrel, squash og citroner
- Rens makrellerne og skær dem halvt op. Behold gerne hoved og hale på. Rids også gerne skindet et par steder, så det ikke krøller sammen på grillen.
- Krydr makrellerne indeni med salt og peber og citron: skær et lille stykke citron og pres saften ud indeni, og læg så det pressede citronstykke indeni fisken.
- Riv citronen hen over makrellerne og smør derefter med sennep – du kan bruge lige den sennep, du synes smager bedst eller har på lager.
- Skær resten af citronen i skiver og skær squashen i tykke skiver.
- Pensl grillristen med lidt olie og grill makrellerne ca. 5 minutter på den ene side, vend dem og grill dem ca. 5 minutter på den anden side.
- Læg citronskiver og squash på grillen og penls squashskiverne med olie og krydr med salt og peber. Grill begge dele kortvarigt på begge sider, til de får farve.
- Tag makrellerne af grillen og anret dem.
Anretning
- Bred skyllet blandet salat ud på tallerkener eller et stort fad. Del makrellerne i stykker – gerne ved at filetere dem, så der ikke kommer så mange ben med, og læg forsigtigt makrelstykkerne over på salaten.
- Hæld pink rabarbersauce hen over makrelstykkerne og læg skiver af squash ved siden af og en enkelt skive citron eller to oven på hver makrel.
- Pynt med purløgsblomster og server med et samme med en god hvidvin.