Gelé

Rabarbergelé

Hjemmelavet rabarbergeléHjemmelavet rabarbergelé er en skøn måde at bevare smagen af rabarber på til resten af året. Geléen kan spises på brød, vafler og pandekager, på desserter og kager eller som det søde til kødretter.

Gelé skal der til

Gelé er noget af det nemmeste i verden at lave, og hver sommer laver jeg store mængder gelé af rabarber, hyldeblomster, roser, ribs, mynte, kirsebær, æbler og meget mere.

Vores børn elsker gelé og kan slet ikke forestille sig, at der ikke står et udvalg i køleskabet året igennem. De spiser geléen på brød om eftermiddagen, på søndagsrundstykkerne, på pandekager og arme riddere. Jeg tror, de godt kan lide den rene smag, og at der hverken er klumper eller bær, de skal forholde sig til – de er nemlig, lige som mange andre børn, mest vilde med cremede udgaver af syltetøj og marmelade, fx vores yndlingsmarmelade: jordbærmarmelade med hyldeblomster.

Har du ikke prøvet at lave gelé før, så se evt. min guide til at lave gelé. Her får du det hele forklaret.

Hjemmelavet rabarbergelé

Opskrift på rabarbergelé

  • 2 kg rabarber
  • 7,5 dl vand
  • ca. 1200 g sukker
  • 40 g geleringsmiddel, fx gul melatin
  • Atamon til skylning af sylteglas

Skyl og snit rabarberne i mindre stykker og kom dem i en gryde med vandet. Bring dem i kog og lad dem småkoge i ca. 15-20 minutter, til rabarberne er kogt ud og trævler.

Hæld saften fra gennem en sigte og mål op: Der skal være 1,5 liter saft. Har du ikke helt nok, så tilsæt lidt vand.

Kom saften i en ren gryde og bring det i kog.

Pisk geleringsmiddel i og lad saften koge i et minuts tid.

Hæld sukker i den kogende saft og kog saften yderligere igennem i 1 minuts tid. Sluk for varmen.

Skum geléen godt af, så du får al skidt og urenheder væk. Det må gerne gå lidt tjept, for geléen vil begynde at stivne nu.

Hæld geléen på atamonskyllede sylteglas. Lad geléen køle helt af i glasene, før du lukker dem til og opbevarer dem mørkt og køligt.

TIP: Kommer der alligevel lidt skum med ned i sylteglasset eller er geléen begyndt at stivne på overfladen, når du hælder geléen ned i glassene, kan du trække skum og eventuelle geléklumper op med et stykke køkkenrulle. Gør det med det samme, inden geléen stivner yderligere.

God fornøjelse!

Hjemmelavet rabarbergelé

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar