Syltning

Rosengelé af rosenblade fra rosenhaven

Rosengelé

Hele juni bugner vores have med blomstrende roser, og jeg laver jævnligt rosengelé af de mange, mange rosenblade. Det fantastiske ved rosengelé er, at man først tager rosenbladene fra roserne lige inden, de selv er ved at falde af, altså når de har løsnet sig, og på den måde føler man ikke, man skamferer roserne ved at plukke dem, mens de er allersmukkest.

Det er virkelig nemt at lave rosengelé, og samtidig er der et minimum af opvask og rengøring. Huset dufter fantastisk, når først rosenbladene er i kog, og selve geléen burde være obligatorisk at have i ethvert køleskab.

Vi spiser rosengelé på brød og på pandekager – hvilket er en virkelig skøn kombination. Vi bruger også geléen til at pynte med på desserter, da den både ser smuk ud og smager himmelsk.

Og så er der ikke noget, som at gå rundt i haven og plukke rosenblade sammen med sine piger – de elsker det, og det er SÅ romantisk.

Rosengelé af havens rosenblade

Opskrift på rosengelé

  • 1 liter rosenblade – gerne højrøde og pink, da det giver en god farve til geléen.
  • 1 liter vand
  • 2 tsk. citronsyre
  • 750 g sukker
  • 1 brev gul Melatin
  • atamon

Pluk rosenbladene af roserne lige før, de drysser af, og skyl dem i vand. Kog dem i en liter vand sammen med 2 tsk. citronsyre (som trækker saften ud af roserne) ca. et kvarters tid.

Si rosenbladene fra i en almindelig si og mål saften op. Der skal være nøjagtig en liter. Har du mindre, tilføjer du blot lidt koldt vand.

Hæld rosensaften i den rengjorte gryde og varm saften op. Bland gul Melatin i og rør godt med et piskeris. Derefter bringes saften i kog. Lad den koge ca. 1 minut.

Så hælder du sukkeret i, pisker, og bringer igen saften op til kogepunktet. Lad saften koge i 1 minut igen.

Skum geléen af, så du får alle urenheder væk og så den bliver helt klar. Dette skal gå lidt tjept, da geléen hurtigt vil begynde at stivne på overfladen.

Hæld på rengjorte og atamonskyllede glas og luk til, når rosengeléen er kølet af.

Rigtig god fornøjelse!

Et glas rosengelé

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar