Syltning

Kirsebærgelé

Kirsebærgelé Kirsebærgelé smager fantastisk og er et “must” at lave, hvis du har kirsebær i din have eller har fået nogle foræret. Geléen kan spises på brød og bruges i kager og har en dejlig sød og dyb smag af kirsebær.

Rød bærgelé med smag af sommer

Jeg er helt tosset med at lave geléer, og hver sommer laver jeg alverdens forskellige geléer: Hyldeblomstgelé, myntegelé, ribsgelé, paradisæblegelé, rosengelé og mange flere. Min familie elsker frugt-, bær- og blomstergeléerne, og de bliver spist med stor vellyst både ved morgenbordet, og når der bliver serveret pandekager, vafler eller arme riddere.

Kirsebærgelé er ingen undtagelse, og denne gelé har altså en særlig smuk dybrød farve. Det er også en af de sødere geléer, hvis du laver den af spisekirsebær, men du kan jo selvfølgelig lave den af sure kirsebær, hvis du foretrækker den lidt mere syrlige udgave.

Hjemmelavet kirsebærgelé

Opskrift på hjemmelavet kirsebærgelé

  • 2 kg kirsebær
  • 4 dl vand
  • 750 g sukker
  • 40 g geleringsmiddel

Skyl kirsebærrene og bring dem langsomt i kog sammen med vandet. Lad bærrene koge ved svag varme, indtil bærrene brister og begynder at safte.

Si kirsebærmosen gennem en sigte og sørg for at få al saften med. Lad evt. saften løbe gennem et klæde efterfølgende, så den bliver helt ren og klar.

Så måler du saften op. Der skal være 1 liter saft. Mangler du lidt, tilsætter du en smule vand. Mangler du meget, regulerer du opskriften efter, hvor meget saft du har.

Varm stille og roligt saften op, mens du tilsætter geleringsmiddel under omrøring med et piskeris.

Opvarm saften til kogepunktet og lad den koge i ca. 1 minuts tid.

Rør sukkeret i.

Bring geléen i kog igen, mens du rører, og lad den koge ca. et minut.

Sluk for varmen og skum geléen af, så du får alle urenheder væk. Her skal du arbejde lidt hurtigt, så geléen ikke stivner for dig.

Hæld geléen i atamonskyllede sylteglas og lad geléen køle helt af, før du lukker glassene.

God fornøjelse med at lave hjemmelavet kirsebærgelé!

Kirsebærgelé

Kirsebærgelé

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar