Menu
Gelé

Kirsebærgelé

Kirsebærgelé

Kirsebærgelé smager fantastisk og er et “must” at lave, hvis du har kirsebær i din have eller har fået nogle foræret. Geléen kan spises på brød og bruges i kager og har en dejlig sød og dyb smag af kirsebær.

Rød bærgelé med smag af sommer

Kirsebærgelé er den dejligste røde gelé med stor smag. Jeg er helt tosset med at lave geléer, og hver sommer laver jeg alverdens forskellige geléer. Det gælder både hyldeblomstgelé, myntegelé, ribsgelé, paradisæblegelé, rosengelé og mange flere. Min familie elsker frugt-, bær- og blomstergeléerne, og de bliver spist med stor vellyst. Både ved morgenbordet og når der bliver serveret pandekager, vafler eller arme riddere.

Kirsebærgelé er ingen undtagelse, og denne gelé har altså en særlig smuk dybrød farve. Det er også en af de sødere geléer, hvis du laver den af spisekirsebær, men du kan jo selvfølgelig lave den af sure kirsebær, hvis du foretrækker den lidt mere syrlige udgave.

Er du ikke vant til at lave gelé, så kan du evt. læse min guide til at lave gelé, inden du går i gang. Guiden gennemgår, hvordan du laver gelé, hvilke forudsætninger, der skal til, og hvad du gør, hvis ikke det vil lykkes. Du finder også en oversigt over pektinindholdet i frugt og bær, tips og tricks, når du laver gelé og informationer om, hvordan du laver geléprøven.

Se guiden til gelé

Hjemmelavet kirsebærgelé

Opskrift på hjemmelavet kirsebærgelé

Neden for finder du den nemme opskrift på den flotte røde gelé med kirsebær. Geléen smager fantastisk på nybagte boller, på pandekager eller som klatter på gammeldags æblekage.

Har du masser af kirsebær i haven, så kan det være, du også vil finde inspiration i mine andre opskrifter med kirsebær. Her er et udvalg:


Clafoutis med kirsebær

Lækker kirsebærkage med marcipan

Syltede kirsebær

Kirsebærlikør – opskrift på hjemmelavet likør af kirsebær

Kirsebæreddike – opskrift på hjemmelavet kryddereddike


Se alle opskrifter med kirsebær

Kirsebærgelé
Kirsebærgelé

Kirsebærgelé

Kirsebærgelé smager fantastisk og er et "must" at lave, hvis du har kirsebær i din have eller har fået nogle foræret. Geléen kan spises på brød og bruges i kager og har en dejlig sød og dyb smag af kirsebær.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 25 min
Ret Hjemmelavet gelé
Køkken Dansk
Antal 1.5 liter

Equipment

 • Sylteglas til opbevaring

Ingredienser
  

 • 2 kg kirsebær
 • 4 dl vand
 • 750 g sukker
 • 40 g geleringsmiddel

Sådan gør du
 

 • Skyl kirsebærrene og bring dem langsomt i kog sammen med vandet. Lad bærrene koge ved svag varme, indtil bærrene brister og begynder at safte.
 • Si kirsebærmosen gennem en sigte og sørg for at få al saften med. Lad evt. saften løbe gennem et stykke ostelærred eller lign. efterfølgende, så den bliver helt ren og klar.
 • Mål saften op. Der skal være 1 liter saft. Mangler du lidt, tilsætter du en smule vand. Mangler du meget, regulerer du opskriften efter, hvor meget saft du har.
 • Varm stille og roligt saften op, mens du tilsætter geleringsmiddel under omrøring med et piskeris.
 • Opvarm saften til kogepunktet og lad den koge i ca. 1 minuts tid.
 • Rør sukkeret i.
 • Bring geléen i kog igen, mens du rører, og lad den koge ca. et minut.
 • Sluk for varmen og skum geléen af, så du får alle urenheder væk. Her skal du arbejde lidt hurtigt, så geléen ikke stivner for dig.
 • Hæld geléen i atamonskyllede sylteglas og lad geléen køle helt af, før du lukker glassene.
Keyword Kirsebær, Sommer
Kirsebærgelé

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.