Fra haven til maven
  • Forsiden
  • Fastelavnsboller
  • Opskrifter
    • Bagværk
      • Gærbrød
      • Boller
      • Madbrød
      • Rugbrød
      • Kiks & knækbrød
    • Kager
      • Æblekager
      • Skærekager
      • Søde tærter
      • Muffins & cupcakes
      • Gærkager & sammenlagte kager
      • Konditorkager
      • Marengskager
      • Småkager & cookies
      • Vafler & pandekager
    • Morgenmad
      • Granola & müesli
      • Morgenmad med æg
      • Morgenmadspandekager
      • Morgenmad med yoghurt
      • Plantemælk
    • Hovedretter
      • Varme retter
      • Vegetarretter
      • Kartoffelretter
      • Grillmad
      • Tilbehør
    • Drikke
      • Kolde drikke
      • Iskaffe
      • Varm kaffe
      • Hjemmelavet kaffesirup
      • Varme drikke
      • Likører
      • Kryddersnaps
      • Drinks & cocktails
      • Hjemmelavet saft
      • Juicer og smoothies
    • Syltning
      • Gelé
      • Marmelade & syltetøj
      • Kompot & chutney
      • Syltede bær & frugter
      • Syltede grøntsager
      • Kryddereddiker
      • Krydderolier
      • Hjemmelavet saft
      • Hjemmelavet sirup
    • Sødt
      • Sunde snacks
      • Kryddersukker, pynt & kandiseret
      • Frugt- & nøddesmør
      • Konfekt, chokolade & slik
      • Spiselige blomster
    • Desserter
    • Ost, snacks & kolde saucer
      • Hjemmerørt smør & ost
      • Snacks & nødder
      • Dressinger, pestoer & saucer
    • Fisk & skaldyr
    • Salater
    • Supper
    • Kryddersalt
    • Bålmad
    • Grundopskrifter
  • Råvarer
    • Opskrifter med
    • Råvareguide
    • Mad med bælgfrugter
      • Linser
      • Kikærter
      • Cannellinibønner
      • Sorte bønner
      • Hvide bønner
      • Kidneybønner
    • Spiselige blomster
      • Ramsløgblomster
      • Mælkebøtter
      • Syrener
      • Roser
      • Hyldeblomster
      • Purløgsblomster
      • Lavendler
      • Mjødurt
      • Morgenfruer
      • Hibiscus
    • Krydderurter
      • Citronmelisse
      • Ingefær
      • Kanel
      • Mynte
      • Ramsløg
    • Bær
      • Jordbær
      • Solbær
      • Ribs
      • Hindbær
      • Stikkelsbær
      • Kirsebær
      • Blåbær
      • Brombær
      • Rønnebær
      • Hyldebær
      • Tranebær
      • Vindruer
    • Frugter
      • Appelsiner
      • Bananer
      • Figner
      • Granatæbler
      • Hyben
      • Kvæder
      • Pærer
      • Æbler
    • Stenfrugter
      • Ferskner
      • Kirsebær
      • Mirabeller
      • Blommer
      • Slåen
    • Grøntsager
      • Agurk
      • Asparges
      • Græskar
      • Grønkål
      • Rabarber
      • Radiser
      • Rødbeder
      • Tomater
  • Skønhed
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
    • DIY skønhedspleje
  • Livsstil
    • Naturlig kropspleje
      • Ansigtet
      • Kroppen
      • Håret
    • Haven
      • Haven året rundt
      • Den spiselige blomsterhave
      • Rosenhaven
      • Prydhaven
    • DIY
      • Strikkeopskrifter
      • Hækleopskrifter
      • Bæredygtig livsstil
      • Hjemmelavede gaver
      • Pynt til bolig og have
    • Rejser
    • Workshops
    • Tema
    • How to & guides
    • Højtider
      • Fastelavn
      • Påske
      • Sankt Hans
      • Jul
        • Julesmåkager
        • Juleknas & konfekt
        • Julebrunch
        • Julehygge
        • Julefrokost
        • Julemiddagen
        • Hjemmelavede julegaver
        • Juleshop
  • Shop
    • Råvarer
    • Bolig
    • DIY skønhedspleje
    • Bæredygtig skønhedspleje
    • DIY
    • Keramik
    • Køkkengrej
    • Garn
    • Uld
    • Jul
Kategorier
  • Ansigtet
  • Bålmad
  • Boller
  • Bæredygtig livsstil
  • Den spiselige blomsterhave
  • Desserter
  • Dressinger, pestoer & saucer
  • Drinks & cocktails
  • Fastelavnsboller
  • Fisk & skaldyr
  • Frugt- & nøddesmør
  • Gelé
  • Granola & müesli
  • Grillmad
  • Grundopskrifter
  • Grød
  • Gærbrød
  • Gærkager & sammenlagte kager
  • Håret
  • Haven året rundt
  • Hjemmelavede gaver
  • Hjemmelavet saft
  • Hjemmelavet sirup
  • Hjemmerørt smør & ost
  • Honning- og sukkersyltede frugter, bær & blomster
  • How to & guides
  • Hækleopskrifter
  • Iskaffe
  • Juicer og smoothies
  • Jul
  • Kartoffelretter
  • Kiks & knækbrød
  • Kolde drikke
  • Kompot & chutney
  • Konditorkager
  • Konfekt, chokolade & slik
  • Kroppen
  • Kryddereddiker
  • Krydderolier
  • Kryddersalt
  • Kryddersnaps
  • Kryddersukker, pynt & kandiseret
  • Køkkenhaven
  • Likører
  • Livsstil
  • Madbrød
  • Marengskager
  • Marmelade & syltetøj
  • Morgenmad
  • Morgenmad med yoghurt
  • Morgenmad med æg
  • Morgenmadspandekager
  • Muffins & cupcakes
  • Naturlig kropspleje
  • Ost, snacks & kolde saucer
  • Plantemælk
  • Prydhaven
  • Pynt til bolig og have
  • Råvareguide
  • Råvarer
  • Rejser
  • Rosenhaven
  • Rugbrød
  • Salater
  • Skærekager
  • Småkager & cookies
  • Snacks & nødder
  • Spiselige blomster
  • Strikkeopskrifter
  • Supper
  • Syltede bær & frugter
  • Syltede grøntsager
  • Søde tærter
  • Sødt
  • Tema
  • Tilbehør
  • Tørrede krydderurter og blomster
  • Vafler & pandekager
  • Varm kaffe
  • Varme drikke
  • Varme retter
  • Vegetarretter
  • Workshops
  • Æblekager
Frahaventilmaven Frahaventilmaven
Fra haven til maven
  • Forsiden
  • Fastelavnsboller
  • Opskrifter
    • Bagværk
      • Gærbrød
      • Boller
      • Madbrød
      • Rugbrød
      • Kiks & knækbrød
    • Kager
      • Æblekager
      • Skærekager
      • Søde tærter
      • Muffins & cupcakes
      • Gærkager & sammenlagte kager
      • Konditorkager
      • Marengskager
      • Småkager & cookies
      • Vafler & pandekager
    • Morgenmad
      • Granola & müesli
      • Morgenmad med æg
      • Morgenmadspandekager
      • Morgenmad med yoghurt
      • Plantemælk
    • Hovedretter
      • Varme retter
      • Vegetarretter
      • Kartoffelretter
      • Grillmad
      • Tilbehør
    • Drikke
      • Kolde drikke
      • Iskaffe
      • Varm kaffe
      • Hjemmelavet kaffesirup
      • Varme drikke
      • Likører
      • Kryddersnaps
      • Drinks & cocktails
      • Hjemmelavet saft
      • Juicer og smoothies
    • Syltning
      • Gelé
      • Marmelade & syltetøj
      • Kompot & chutney
      • Syltede bær & frugter
      • Syltede grøntsager
      • Kryddereddiker
      • Krydderolier
      • Hjemmelavet saft
      • Hjemmelavet sirup
    • Sødt
      • Sunde snacks
      • Kryddersukker, pynt & kandiseret
      • Frugt- & nøddesmør
      • Konfekt, chokolade & slik
      • Spiselige blomster
    • Desserter
    • Ost, snacks & kolde saucer
      • Hjemmerørt smør & ost
      • Snacks & nødder
      • Dressinger, pestoer & saucer
    • Fisk & skaldyr
    • Salater
    • Supper
    • Kryddersalt
    • Bålmad
    • Grundopskrifter
  • Råvarer
    • Opskrifter med
    • Råvareguide
    • Mad med bælgfrugter
      • Linser
      • Kikærter
      • Cannellinibønner
      • Sorte bønner
      • Hvide bønner
      • Kidneybønner
    • Spiselige blomster
      • Ramsløgblomster
      • Mælkebøtter
      • Syrener
      • Roser
      • Hyldeblomster
      • Purløgsblomster
      • Lavendler
      • Mjødurt
      • Morgenfruer
      • Hibiscus
    • Krydderurter
      • Citronmelisse
      • Ingefær
      • Kanel
      • Mynte
      • Ramsløg
    • Bær
      • Jordbær
      • Solbær
      • Ribs
      • Hindbær
      • Stikkelsbær
      • Kirsebær
      • Blåbær
      • Brombær
      • Rønnebær
      • Hyldebær
      • Tranebær
      • Vindruer
    • Frugter
      • Appelsiner
      • Bananer
      • Figner
      • Granatæbler
      • Hyben
      • Kvæder
      • Pærer
      • Æbler
    • Stenfrugter
      • Ferskner
      • Kirsebær
      • Mirabeller
      • Blommer
      • Slåen
    • Grøntsager
      • Agurk
      • Asparges
      • Græskar
      • Grønkål
      • Rabarber
      • Radiser
      • Rødbeder
      • Tomater
  • Skønhed
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
    • DIY skønhedspleje
  • Livsstil
    • Naturlig kropspleje
      • Ansigtet
      • Kroppen
      • Håret
    • Haven
      • Haven året rundt
      • Den spiselige blomsterhave
      • Rosenhaven
      • Prydhaven
    • DIY
      • Strikkeopskrifter
      • Hækleopskrifter
      • Bæredygtig livsstil
      • Hjemmelavede gaver
      • Pynt til bolig og have
    • Rejser
    • Workshops
    • Tema
    • How to & guides
    • Højtider
      • Fastelavn
      • Påske
      • Sankt Hans
      • Jul
        • Julesmåkager
        • Juleknas & konfekt
        • Julebrunch
        • Julehygge
        • Julefrokost
        • Julemiddagen
        • Hjemmelavede julegaver
        • Juleshop
  • Shop
    • Råvarer
    • Bolig
    • DIY skønhedspleje
    • Bæredygtig skønhedspleje
    • DIY
    • Keramik
    • Køkkengrej
    • Garn
    • Uld
    • Jul
about
Sød køkkenplakat
Vi er helt vilde med disse citatplakater til køkkenet og særlig denne plakat, synes vi er sød. Plakaten er med søde engelske citater, f.eks citatet “Happiness is homemade”, som er lige i vores ånd.
Se mere
Syltning
  • Syltede hele ramsløgblomsterknopper
    Syltede hele ramsløgblomsterknopper
    • 8. april 2020
  • Brombærkompot
    Brombærkompot
    • 22. august 2022
  • Kvædemarmelade med vanilje
    Kvædemarmelade med vanilje
    • 10. november 2020
  • Abrikosmarmelade med hyldeblomst
    Abrikosmarmelade med hyldeblomst
    • 15. juni 2024
  • Tør din mynte
    Sådan tørrer du din mynte fra haven
    • 5. november 2018
Forår
Kolde drikke
12 Posts
View Posts
Dalgonakaffe
Iskaffe
5 Posts
View Posts
Drinks & cocktails
25 Posts
View Posts
Bålmad
2 Posts
View Posts
Madbrød
17 Posts
View Posts
Tilbehør
12 Posts
View Posts
Grillmad
8 Posts
View Posts
Body butter lavet på morgenfrueblomster
Naturlig kropspleje
6 Posts
View Posts
0
395
0

Få inspiration til lækker hjemmelavet mad direkte i din indbakke

Modtag opskrifter og idéer til lækre retter, søde desserter, hyggelige kager, hjemmelavet snaps og likør og meget mere.

Jungletrekking på Borneo
  • Rejser

Jungletrekking på Borneo

  • 6. august 2019
  • Trine Ellegaard
Total
0
Shares
0
0

Her kan du læse om jungletrekking på Borneo. I denne rejseberetning fortæller vi om den store oplevelse at vandre i en af de sidste tilbageværende højlandsregnskove på jorden. Vi vandrer fra hovedbyen Bario i Kelabithøjlandet til den lillebitte landsby Pa’Lungan, hvor vi overnatter hos en lokal familie. De serverer friskplukkede passionsfrugter og vildsvin.

Junglen er fuld af igler

Vi er på jungletrekking på borneo og, vi er kun lige kommet ind på stien, der fører ind i junglen, før Justin stopper op, finder et par gode, tykke grene og hiver sin store kniv frem. Vi skal allesammen have vandrestokke. Hvor hyggeligt, tænker jeg. Indtil jeg finder ud af, at stokkene også er til at fjerne igler fra benene, så vi ikke skal bruge vores fingre! Okay!

Regnskoven summer, mens vi begiver os hen ad stien i en lang række. Forrest går Justin og skærer grene og bevoksninger væk og tjekker, at der ikke er slanger og andre farlige dyr i nærheden. Så kommer vores børn og os, og bagerst går Nigel og holder øje med, at alle har det godt og er med. Vi går med hver vores vandrestok, og der går ikke lang tid, før vi må begynde at pille de første igler af os.

Læs mere om Kelabit Highlands her

Trekking i junglen på Borneo
Jungletrekking med stokke til at pille igler af

Man kan ikke mærke iglerne, mens man går. Pludselig fornemmer man bare et let tryk et sted på huden, man kigger på stedet og ser til sin forskrækkelse, at der sidder en igle og suger blod, og at den allerede er ved at være fed.

I starten gør iglerne os lettere hysteriske, og vi stopper konstant op for at fjerne dem fra benene, ja selv på overkroppen kravler de op, uden vi når at bemærke det. Men det er skidt, for jo mere vi stopper op, jo flere igler får vi på os. Men det er umuligt for os ikke at hive dem af, så snart vi opdager dem. Selv om vi alle har iglesokker på, er der igler, der finder vej ind under tøjet og suger blod direkte på huden.

Nogle får vi af med det samme, men et par stykker opdager vi først mange timer senere, da vi er nået frem og tager sko og strømper af.

Iglerne er en del af oplevelsen, når man er på jungletrekking på Borneo. Regnskoven er levende og fyldt med kryb, og det får adrenalinen til at pumpe i kroppen, mens man går der og kigger ind mellem træerne til højre og venstre, og op og ned af tøjet for at spotte et levende væsen, som ikke skal være der.

Igle i junglen på Borneo
Jungletrekking i Kelabit Highlands
Vi piller igler af i junglen

En af de sidste tilbageværende højlandsregnskove på jorden

Der er så fugtigt, at sveden driver af os. Vi har lyst til at tage noget af tøjet af, men man skal være dækket til i regnskoven på grund af dyrene. Det går ikke at lege turist her.

Vi er på trekking i en af de sidste tilbageværende højlandsregnskove på jorden. Vi befinder os i Kelabithøjlandet, som er en bjergkæde i regionen Sarawak i Malaysisk Borneo – lige på grænsen til den indonesiske del. Vores udgangspunkt er hovedbyen Bario, og vi skal gå ad den gamle rute gennem regnskoven til en lillebitte landsby, som hedder Pa’Lungan.

Før i tiden var denne vandrerute den eneste forbindelse mellem de to byer. Børnene i Pa’Lungan gik ad denne sti til Bario for at gå i skole. De var nødt til at blive i Bario ugen ud og overnattede derfor på skolen indtil fredag eftermiddag, hvor de sammen vandrede tilbage til deres landsby gennem junglen.

Nu er der anlagt en skovvej, som man kan køre ad i en firehjulstrækker – i den tørre del af året, i hvert fald. Når først regntiden sætter ind, ødelægges vejen af floder af vand, broer falder sammen og det hele mudrer til. På dette tidspunkt af året er landsbyen helt isoleret.

Højlandet er beboet af Kelabits-stammen – der bor ca. 1200 mennesker i hovedbyen, Bario, i og de omkringliggende landsbyer. Mange af Kelabit-stammens unge mennesker er emigreret til andre dele af Malaysia, bl.a. for at få en uddannelse. I alt skønner man, at der er  ca. 7.500 personer tilbage af Kelabit-folket – nu efterhånden spredt ud over hele Malaysia.

Trekking i junglen på Borneo
Kelabit Highlands

Spiselige planter i junglen

Mens vi vandrer, samler vi også planter og urter i junglen, dét man på engelsk kalder “ferns”. Justin, som leder an, er også vores kok, og hans øjne afsøger konstant området for planter, han kan medbringe til maden i aften i Pa’Lungan, hvor vi skal tage del i en stor vildsvinebarbeque.

Ind i mellem stopper vi op for at samle planter eller svampe. Og Justin har forskellige poser med til formålet. På et tidspunkt går vi langs en lille flod, hvor en træstamme er væltet hen over. Her får Justin øje på nogle svampe, der vokser på undersiden af træstammen, og springer straks ud i floden i sine gummistøvler, som fyldes til randen af flodvand. Han er ligeglad, for disse svampe er bare gode, fortæller han. Han plukker løs, mens vi andre står ved bredden og kigger på.

Da han kommer ind til os igen, må han tømme gummistøvlerne for vand, inden vi går videre, og vi har det en smule dårligt over, at han skal vandre i svuppende gummistøvler resten af vejen, fordi han skulle plukke svampe til vores aftensmad. Men lidt imponerede er vi også. Han er sej, ham Justin.

Spiselige planter i junglen på Borneo
Junglen på Borneo
Trekking i Kelabit Highlands

Jungletrekking på Borneo er krævende

Vi ånder lettede op, da vi kommer ud på skovvejen, som vi skal følge det sidste stykke til landsbyen. Her er ikke helt så fugtigt, og derfor er der heller ikke igler her. Igleeventyret var lidt hårdt, synes vi, men samtidig en kæmpestor oplevelse og en god historie at fortælle derhjemme. Vi har virkelig været ude af vores komfortzone, men det har været fedt. Jungletrekking på Borneo er ikke for sarte sjæle, men helt sikker for de eventyrlystne.

Da vi kommer ud af regnskoven og går på skovvejen, kan vi se, hvor store træerne i virkeligheden er. Det er ganske imponerende og meget, meget smukt og eksotisk.

Vi vandrer i små grupper og snakker med hinanden, indtil vi når frem til en skøn eng lige før Pa’Lungan. Det ser ud, som om en havetraktor netop har været over hele engen, for græsset er helt kort og fint. Men så får vi øje på en flok vandbøfler, der står og glor på os. Da vi begynder at tage billeder af dem, stiller de sig pænt op på række. Man skulle tro, de havde prøvet det før.

Imens plukker Justin friske guavaer til os, som hans skærer ud i spiselige stykker med sin store kniv. Det smager fantastisk og læskende. Vi er varme og udmattede og har ømme fødder. Hvor er det skønt bare at sidde der og spise eksotiske frugter i det smukke landskab.

Køer ved Pa' Lungan

Men vi må videre, for de venter os jo i landsbyen. Vi skal bo på et homestay, en privat bolig, hos David og Jenny, og det er noget, vi har glædet os meget til. Det er en unik mulighed for at møde lokalbefolkningen og få større indsigt i, hvordan Kelabit-folket bor og lever.

Og inden længe vandrer vi ind gennem landsbyen, hvor de lokale kigger ud af vinderne og vinker til os. Og snart bliver vi taget imod af David og Jenny, friskplukkede passionsfrugter og en hyggelig og afslappet atmosfære i en skønt, åbent træhus.


Vores jungletrekking på Borneo var arrangeret af Bario Highland Tours – og kan varmt anbefales! Vær opmærksom på, at jungletrekking i Kelabithøjlandet kræver god fysisk form og udholdenhed!


PaLungan
Total
0
Shares
Share 0
Pin it 0
Trine Ellegaard

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Forrige artikel
Kirsebærgelé
  • Gelé

Kirsebærgelé

  • 31. juli 2019
  • Trine Ellegaard
Se mere
Næste artikel
Hjemmebagte burgerboller
  • Madbrød

Hjemmebagte burgerboller

  • 6. august 2019
  • Trine Ellegaard
Se mere

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

Måske vil du også synes om disse ...
Vinterferie er slappe-af-tid
Se mere
  • Rejser

Vinterferie i Danmark

  • Trine Ellegaard
  • 21. februar 2015
Fred og ro på Malta
Se mere
  • Rejser

Forårsfornemmelser på Malta

  • Trine Ellegaard
  • 19. januar 2015
Vintertid er en gave
Se mere
  • Rejser

Vintertid er en gave

  • Trine Ellegaard
  • 14. januar 2015
Blåbær, fyrrenåle og stransand fra Vestkysten
Se mere
  • Rejser

Blåbær, fyrrenåle og strandsand

  • Trine Ellegaard
  • 31. juli 2014

Få inspiration til lækker hjemmelavet mad direkte i din indbakke

Modtag opskrifter og idéer til lækre retter, søde desserter, hyggelige kager, hjemmelavet snaps og likør og meget mere.

frahaventilmaven

FØLG FRA HAVEN TIL MAVEN PÅ INSTAGRAM

frahaventilmaven
En morgenmad, der smager af tiramisu og samtidig e En morgenmad, der smager af tiramisu og samtidig er sund, er svær at sige nej til. Disse overnight oats med tiramisusmag er en fantastisk morgenmad, som både er nem at lave, er sund og smager vidunderligt.

Se opskriften på frahaventilmaven.dk

———

#overnightoats #tiramisuovernightoats #morgenmad #foodprep #foodprepping #tiramisu #havregrød #nemmorgenmad #morgenmadmedyoghurt  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Hjemmelavet nougatis er en favorit – og hvad beh Hjemmelavet nougatis er en favorit – og hvad behøver man egentligt mere? Den knasende karamel med mandelsmag i den cremede flødeis – mums! 

Og det bedste er, at isen kan laves på næsten ingen tid. Når først mandelkrokanten er lavet, tager det blot 10 minutter at røre isen sammen. Det er virkelig let og med meget få ingredienser. Nogle gange er det mest simple bare det mest lækre.

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

———

#nougatis #hjemmelavetis #parfait #flødeis #is #icecream #iselsker #mandelkrokant #mandler #karamel #dessert #isdessert #desserts  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Cremet tranebærmarmelade med ribs ❤️

Tranebær er en af december måneds dejligste råvarer - et smukt rødt og syrligt bær. Og fuld af pektin og derfor utrolig nem at lave marmelade af. 

I denne cremede marmelade er der skruet op for intensiteten både smagsmæssigt og farvemæssigt ved at tilsætte ribs. Det giver en absolut vidunderlig julerød marmelade med den vildeste syrligt-søde smag. 

Jeg har lavet den cremet, så den kan bruges i kager eller til at smøre på pandekager, scones eller bare et stykke friskbagt brød. Er også perfekt til Linzer småkager, æbleskiver og snefnug. 

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

——

#tranebærmarmelade #tranebær #julemarmelade #ribs #tranebær-ribsmarmelade #juleopskrift #juleopskrifter  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #syltning #marmelade #cranberry #cranberrymarmalade
Fire cider eller ildcider er en gammelkendt urtene Fire cider eller ildcider er en gammelkendt urtenedicin, hvor bestandele fra urter, krydderier, frugter og grøntsager trækkes ud i æblecidereddike. Efter nogle uger har man en i fusion af alt det, man traditionelt tilskriver en helende og antiinflammatorisk virkning på kroppen. 

Fire cider er derfor kendt for at kunne afværge forkølelse, hjælpe fordøjelsen og øge blodcirkulationen. 

Find opskriften på frahaventilmaven.dk

——

#firecider #ildcider #kryddereddike #sundhed #hjemmelavetildeddike #ildeddike  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne
Så blev det december, og vi har pyntet op med hje Så blev det december, og vi har pyntet op med hjemmelavet citrusjulepynt, grangrene og lys. Vi har bagt pebernødder a la lagkagehuset og det lækreste sirupsbrød (som vi har ventet længe på). Og nydt det smukke frostvejr. Glædelig 1. december ❤️

Opskrifterne på pebernødder og sirupsbrød finder du på frahaventilmaven.dk

———

#julepynt #naturligtjulepynt #tørredeappelsiner #tørredelime #tørredegrapefrugt #pebernødder #december #jul #sirupsbrød #altgodthjemmelavet #tilbagetilrøddene #julesirupsbrød #pebernødderalalagkagehuset #frahaventilmaven #felderstjerne #køkkensysler#julesmåkager
Juni er rosernes måned, og rosen er den mest vidu Juni er rosernes måned, og rosen er den mest vidunderlige spiselige blomst, som også kan bruges i naturlig skønhedspleje og til farvning. 

Tørrer du rosenbladene, kan de holde sig i et års tid, og du kan både pynte kager med dem, lave olieinfusioner til cremer og salver og ansigtsmasker, lave rosenpulver eller bruge dem til bundle dyeing. 

Læs mere om, hvordan du tørrer roser på frahaventilmaven.dk og find masser af inspiration til, hvad du kan bruge både friske og tørrede rosenblade til. 

———

#spiseligeblomster #spiseligeblomsterfrahaven #roser #rosenblade #tørrederosenblade #tørring #roserfrahaven #spisdineroser #roserisæson #juni #rosentid #opskrift  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #tørringafblomster
Størstedelen af min tid lige nu bruger jeg på at Størstedelen af min tid lige nu bruger jeg på at sanke og høste, samle forråd og konservere. Jeg tørrer blomster og krydderurter, presser blomster og farver garn og stof. Og så laver jeg selvfølgelig saft og marmelade og gelé, kryddersalte og kryddereddiker og meget mere. 

Kamille er en vidunderlig blomst at sanke i naturen, og den kan bruges til et hav af ting - både frisk og tørret. Og da man ikke nødvendigvis har tid til at lave det hele, mens det er i sæson, er det en god idé at tørre og gemme til senere brug. 

Find masser af inspiration til tørring af blomster og meget mere på frahaventilmaven.dk

———

#kamille #tørretkamille #kamilleiskønhedspleje #tørredeblomster #konservering #tørring #kamilleblomster #tørringafblomster #juni #sankning #fourager #blomster #vildeblomster  #frahaventilmaven #frahaventilmavenblog #køkkensysler #lavdinmadselv #selvforsyning #spisgodt #tilbagetilrødderne #junisysler
about
Trine Ellegaard

Madskribent

Haven er mit frirum og køkkenet er min legeplads. Her på bloggen dyrker jeg min begejstring for alt godt hjemmelavet, havens glæder og det enkle, selvforsynende liv med nærvær og nedsat hastighed.
Tilbage til rødderne og gammeldags med vilje!

Velkommen til!

Frahaventilmaven.dk handler om moderne selvforsyning i det små. Om at lave sin mad selv – fra bunden – og gerne af hjemmedyrkede råvarer. Om at lave sig et spisekammer, gemme forråd og konservere havens og naturens gaver. Om at skabe sig et næringsrigt og meningsfyldt liv med hjemmelavet mad, naturlig skønhedspleje, DIY-projekter og dyrkning af egne grøntsager og krydderurter, bær og frugter.
Læs filosofi
Livsstil
  • Naturlig kropspleje
    • Ansigtet
    • Kroppen
    • Håret
  • Bæredygtig livsstil
  • Haven
  • DIY
    • Hjemmelavede gaver
    • Hækleopskrifter
    • Strikkeopskrifter
    • Pynt til bolig og have
  • Rejser
Nyeste opskrifter
  • Grøn spinatjuice med cayenne og greens
    Grøn spinatjuice med cayenne og greens
    • 24. februar 2025
  • Ansigtsmaske med gurkemeje
    Ansigtsmaske med gurkemeje til akne og problematisk hud
    • 20. februar 2025
  • Romescosauce
    Romescosauce
    • 10. februar 2025
Nye varer i shoppen
  • Nordic Ware bundt-kageform Nordic Ware Bundt-bageform 'Elegant Party' kr.353,00
  • brødform Professionel brødform kr.169,95
  • støbejernspande Le Creuset støbejernspande kr.1.169,00
Frahaventilmaven Frahaventilmaven
  • Om
  • Privatlivspolitik
  • Livsstilsshop
God næring til krop og sjæl

Indtast dine søgeord, og tryk på Enter.

Frahaventilmaven.dk anvender cookies for at sikre, at du får den bedst mulige oplevelse på sitet. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, antager vi, at du er indforstået med det.Ok