Menu
Rejser

Vinterferie i Danmark

Vinterferie er slappe-af-tid

Vinterferie er slappe-af-tidVinterferien kommer altid som en gave fra himlen her i denne kolde, mørke tid, hvor man virkelig bare trænger til hygge, varme og afslapning.

Vi valgte i år at holde vinterferie i Danmark i bedsteforældrenes sommerhus ude ved Vesterhavet. Ferien skulle bestå af ro, familietid og total afkobling. Det betød blandt andet, at vi havde planlagt, at vi ingenting skulle andet end det vi lige præcis havde lyst til hver især.

Vi var dog enige om to ting

#1 Vi skulle havde noget godt at spise, som i ungernes optik betød pandekager med is, hjemmebagt kage, brød til morgenmad og mindst én eftermiddag med hjemmebagte boller og varm cacao med flødeskum.

#2 Vi gad ikke bruge vores tid på at rydde op – overhovedet!

Vinterferiehygge

Så hvad lavede vi?

Vi sov længe! Vi tog os lang tid om at spise morgenmad. Vi gik lange ture med hunden. Vi læste en hulens masse bøger og spillede alverdens spil. Vi tegnede og strikkede og legede. Vi lavede mad. Vi sørgede for, at der hele tiden var ild i brændeovnen, kaffe på kanden og mad på bordet.

Vi slog hjernen fra. Vi hyggede og nussede og krammede. Vi øvede os i at lave franske fletninger. Vi så gode film i fjernsynet og udsendelser om rejser og madlavning, som vi ellers aldrig har tid til i hverdagen.

Vinterferie - tid

Vi var også ude af huset

Vi slog også et smut forbi Vesterhavet, så vi kunne blive blæst godt igennem. Vi shoppede lidt og lavede en lille, hyggelig loppetur i genbrugsbutikker, hvor vi blandt andet fandt nogle gode, gamle haveblade og den smukkeste lille skænk til vores entré.

Vinterferie ved Vesterhavet

Spildtid er måske i virkeligheden et positivt ord

Det kan faktisk være svært, det der med at finde tid til at trække stikket ud. Vi synes ofte, vi skal udnytte vores ferier fuldt ud enten med rejser, aktiviteter eller projekter i haven, men mon ikke en total slappe-ferie en gang i mellem næsten er livsnødvendig, hvis vi skal kunne klare vores travle hverdag?

Bare tage sig tid og ikke bekymre sig om al den tid, man ikke bruger til noget. Slippe alle fornuftige tanker om, al det vi skal nå. Bare spilde tiden …

Vinterferie i Danmark er spildtid i ordet mest positive forstand 🙂

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar