Menu
Rejser

Blåbær, fyrrenåle og strandsand

Blåbær, fyrrenåle og stransand fra Vestkysten

Blåbær, fyrrenåle og strandsand fra VestkystenHvert år tilbringer vi en uge eller to ved Vesterhavet, hvor vi bader, går ture, slapper af, læser og spiser masser af dejlig sommermad. Kort sagt, vi er bare sammen som familie og får stresset fuldstændig af fra hverdagens mange gøremål. Det er det enkle liv, vi fører (uden wi-fi), og vi nyder det.

Der er tre ting, som jeg altid tager med mig hjem fra Vestkysten: Blåbær, fyrrenåle og strandsand.

Blåbær

Det er en årlig tradition, at hele familien tager ud med skåle, potter og tålmodighed for at plukke de vilde blåbær, som vokser mange steder ude ved Vestkysten. Det tager enormt langt tid at plukke vilde blåbær, men det er til gengæld vildt hyggeligt, og så tvinges man samtidigt til at sætte tempoet helt ned. Vi formår ca. at få plukket et kilo, så er tålmodigheden forsvundet fra hele familien, som begynder at snakke om, hvor sulten den er, ondt i ryggen …

Få opskriften på vores hjemmelavede syltetøj af vilde blåbær her.

Fyrrenåle

Fyrrenåle dufter beroligende og af hyggelig skov. Jeg bruger både fyrrenåle i madlavningen og i skønhedsplejen. Læs, hvordan du kan lave en delikat fyrrenålesirup her, som er absolut skøn på ost, og læs hvordan du laver et beroligende bad med duft af friske fyrrenåleskud her.

Strandsand

Strandsand skal man have på sit badeværelse til skønhedspleje (blandt andet). Jeg bruger det fine, lyse strandsand til sandskrub til hælene. Læs, hvordan du laver sandskrub her.

Fyld sommeren på glas

Gid vi kunne! Men vi gør det alligevel lidt, når vi sylter, opbevarer og gemmer. Når jeg bider i en hjemmebagt bolle med sommerens blåbærsyltetøj, mindes jeg sammen med familien den dag, vi plukkede vide blåbær ved Vestkysten, og når jeg laver mit fyrrenålebad er det som at være tilbage i fyrreskoven ved sommerhuset.

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar