Syltede grøntsager

Syltede hele ramsløgblomsterknopper

Syltede hele ramsløgblomsterknopperDet er lige før, tungen slår knuder, men disse syltede hele ramsløgblomsterknopper er en lille delikatesse, som er yderst nemt og hurtig at lave selv. De syltede blomsterhoveder bruger du fx i salaten, i gryderetten eller sammen med stegte grøntsager.

Ramsløgenes blomster

Skovenes vilde ramsløg tiltrækker masser af mennesker lige nu, som plukker de hvidløgsduftende blade til ramsløgpesto, ramsløgsalt og marinader.

Men blomsterne er lige så interessante. Udover, at de er fantastisk smukke at pynte med i salater og på middagsretter, så kan blomsterhovederne også syltes – både hele og de enkelte små blomster.

Og det er ret enkelt at gøre.

Når du næste gang er i skoven for at plukke ramsløg, så pluk også en masse blomsterknopper, altså ramsløgblomsterne før de springer ud. Der er masser af dem, og de er perfekte lige nu. Det kan lyde som om, at det vil tage en evighed at plukke, men det gør det ikke. Og som mine døtre siger, så er det en meget tilfredsstillende beskæftigelse, fordi blomsterhoveder siger sådan en svuppende lyd, når man brækker dem af.

Syltede hele ramsløgblomsterknopper

Opskrift på syltede hele ramsløgblomsterknopper (1 glas)

  • hele ramsløgblomsterknopper (ca. 2 -3 dl)
  • 100 g sukker
  • 1 dl hvidvinseddike eller en anden lys eddike
  • 1 dl vand
  • 1 tsk rosenpeber
  • et nip groft salt

Begynd med at lave lagen til de syltede blomsterhoveder. Kom sukker i en lille gryde sammen med vineddike og vand og varm det op til kogepunktet, så sukkeret smelter helt.

Tilsæt rosenpeber og et nip salt. Stil lagen til afkøling.

Mens lagen køler af, skyller og nipper du alle ramsløgblomsterknopperne, så de ikke har lange stængler på. Læg dem i et sylteglas og hæld den afkølede lage over. Sæt låg på og stil på køl.

Lad de syltede blomsterknopper stå mindst et par dage i køleskabet og trække, før du spiser dem. De kan holde sig i ca. 6 måneder.

God fornøjelse!

Syltede hele ramsløgblomsterknopperSyltede hele ramsløgblomsterknopper

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar