Kryddersalt

Ramsløgsalt

RamsløgsaltRamsløgsalt er noget af det nemmeste at lave, og hos os er det ofte børnene, der får lov til at stå for det. De kan faktisk klare hele processen selv, og så er det en fin måde at vise dem, at man kan tage ud i naturen og finde gode råvarer, som man med få kræfter kan omsætte til noget lækkert hjemme i køkkenet.

Ramsløgsalt får en smuk grøn farve og ser skønt ud på fx et blødkogt æg. Og så smager det bare fantastisk på bøffen en dejlig sommeraften.

Ramsløg er smagen af forår og ved at lave denne ramsløgsalt kan du gemme smagen af forår i rigtig, rigtig lang tid.

Ramsløg

Sådan laver du ramsløgsalt

  • ca. 10 store ramsløgblade
  • 2 – 3 spsk. groft salt, havsalt eller flagesalt

Hak ramsløgbladene fint og kværn dem lidt ad gangen i en morter sammen med noget af saltet, indtil det hele er knust til en fin grøn masse. Saltet kan nu tørre på bagepapir enten ved lave grader i ovnen (ca. 100 grader) i ca. 15 – 20 minutter eller bare ved stuetemperatur et døgn tid.

Har du ikke en morter, kan du også lave dit ramsløgsalt i en lille minihakker til din stavblender eller i din foodprocessor, hvis du vil lave store mængder. Her hakker du også først bladene og kører dem derefter i maskinen sammen med saltet.

Læg saltet til tørre på samme måde, som hvis du har lavet det i en morter.

Ramsløgsalt

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar