Desserter

Koldskål med havrecrunch og guf

Koldskål med havrecrunch

Altså koldskål … Noget af det bedste ved sommertid er denne lækre, særligt danske spise, og på en varm sommerdag er en lækker, cremet kærnemælkskoldskål mere eller mindre det eneste, man kan knibe ned. Ud med rugbrødet og ind med koldskålen, når varmen dræner os for energi og appetit og alt, hvad vi trænger til, er noget koldt og læskende.

Om sommeren erstatter vi ofte rugbrødsmaden med koldskål i weekenden eller vi får koldskål til dessert om aftenen eller som en mættende eftermiddagsmad. Vi laver koldskål i et utal af variationer, så det aldrig bliver kedeligt eller trivielt. Vi skulle jo nødigt få nok.

Koldskål findes i både sunde og mere usunde udgaver. Her får du opskriften på en klassisk kærnemælkskoldskål med havrecrunch og guf til. Det er ikke den helt sunde variant, men den smager godt, og den er et sikkert hit. Brug den som dessert, og du vil være sikker på at sprede lykke hos din familie og dine sommergæster.

Koldskål med ristet havregryn og guf

Opskrift på koldskål med havrecrunch

  • 3 æggeblommer (Det er selvfølgelig anbefalelsesværdigt at bruge pasteuriserede æggeblommer, men vi bruger æg fra vores egne høns)
  • ca. 100 g rørsukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • evt. lidt citronsaft
  • 1 1/2 liter kærnemælk

Pisk æggeblommer luftige og lysegule sammen med sukker og vaniljesukker. Pres lidt citronsaft i og rør tilsidst kærnemælken i.

Havrecrunch

  • 5 dl havregryn
  • 100 g smør
  • 150 g sukker

Guf

  • 3 æggehvider
  • ca. 4 spsk. flormelis

Pisk æggehviderne stive og hæld derefter flormelis i lidt efter lidt. Pisk godt. Mængden af flormelis kan du justere alt efter, hvor sød du ønsker guffen skal være.

Bon appétit!

Koldskål og sommer

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar