Menu
Dressinger, pestoer & saucer

Ramsløgdressing

ramsløgdressing
ramsløgdressing

Nu er sæsonen for ramsløg efterhånden ved at nå til ende, men du kan stadig være heldig at finde grønne ramsløg i et mørkt hjørne. Og mangler du smagen, kan du alternativt mikse purløg og hvidløg – en kombination, som minder rigtig meget om ramsløg.

Vi har ramsløg til at vokse et par steder i haven, men størstedelen af den ramsløg, vi bruger, tager vi i skoven og plukker. Børnene elsker at tulle rundt og plukke store buketter af både ramsløgblade og de smukke, hvide ramsløgblomster.

Du kan bruge ramsløg i en stor del af din madlavning, og det giver rigtig god mening, da ramsløg er fyldt med c-vitamin – faktisk siger man, at ramsløg indeholder mere end ti gange så meget c-vitamin som citroner.

Nedenfor får du en nem lille opskrift på en hjemmerørt ramsløgdressing, som du kan bruge som dip eller dressing til fx en salat eller på grillkødet. Du kan også riste skiver af rugbrød med olivenolie og salt i ovnen, som du kan dyppe i ramsløgdressingen.

Ramsløgdressing på ristet rugbrød

Opskrift på ramsløgdressing

  • ca. 10 store ramsløgblade
  • 1 1/2 dl. skyr eller græsk yoghurt
  • 1/2 tsk. agavesirup
  • flagesalt
  • friskkværnet peber

Hak ramsløgbladene fint og blend dem sammen med yoghurt eller skyr i en blender eller en stavblender til dressingen er smuk lysegrøn. Smag til med agavesirup, flagesalt og groftkværnet peber.

Server gerne pyntet med ramsløgblomster, hvis det er tidligt på sæsonen eller med friskklippet purløg, hvis blomstringen er ved at være ovre.

Dressing med ramsløg

Læs den komplette guide til ramsløg

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar