Dressinger, pestoer & saucer

Grov pesto af forårsløg og hasselnødder

Grov pesto af forårsløg og hasselnødderGrov pesto af forårsløg og hasselnødder smager skønt og kan bruges som tilbehør til alt fra grillmad, til sandwich og omeletter, ja, til morgenmaden, frokosten og aftensmaden. Smagen er varm og nøddeagtig, frisk og lækker. 

Det grønne skal på bordet

Dette er en opskrift, jeg er særlig glad for – både fordi den grove pesto smager helt utrolig godt og kan anvendes på et hav af måder. Men også fordi jeg altid prøver at få så meget grønt på bordet og helst i nye klæder hele tiden, så man ikke føler, man altid får det samme.

Jeg er altid på jagt efter gode og spændende opskrifter på grønne retter, og bruger masser af tid på at kreere og justere og lave om, og når jeg får lavet en, der virkelig holder, så går jeg all in på den og bruger den så meget, jeg kan. Og dette her er en af de opskrifter.

Den grove pesto er hurtigt lavet, og jeg har gerne en skål til at stå i køleskabet, så jeg kan bruge lidt på både min morgenmad (hvis jeg fx får æg) og på min frokost (på en rugbrødsmad eller sammen med en salat eller i en sandwich).

Grov pesto af forårsløg og hasselnødder

Opskrift på grov pesto af forårsløg og hasselnødder

  • 10 forårsløg
  • 40 g hasselnødder
  • 1 stor håndfuld frisk persille
  • 2 tsk kryddereddike, fx purløgsblomstereddike eller hyldeblomsteddike
  • saften af 1/2 citron
  • 1 dl koldpresset jomfruolivenolie + 1 spsk til bagning af forårsløgene
  • salt og friskkværnet peber

Skyl og rens forårsløgene og skær dem i små stykker af ca. 1 cm.

Læg forårsløgene i et lille ovnfast fad, hæld lidt olie over og krydr med salt og peber.

Bag forårsløgene ved 180 grader i ovnen i ca. 10 minutter – hvis de er meget små og tynde i lidt kortere tid. Lad forårsløgene køle lidt af, når de er færdige.

Hak hasselnødderne groft og tørrist dem på en lille pande, til de er gyldne.

Skyl og hak persillen fint.

Bland nu forårsløg sammen med hasselnødder og persille.

Rør saften af en halv citron sammen med 2 tsk. kryddereddike og hæld over.

Hæld til sidst olivenolie over, mens du rører pestoen sammen. Du skal bruge ca. en dl, men du kan lave den mere tør eller mere våd, hvis du synes.

Krydr med salt og peber og server med det samme. Pestoen kan dog nemt holde sig i køleskabet et par dage.

God fornøjelse!

Grov pesto af forårsløg og hasselnødderGrov pesto af forårsløg og hasselnødder

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar