Menu
Dressinger, pestoer & saucer

Ramsløgsmayo

Ramsløgsmayo

En forårsgrøn mayonnaise med den liflige milde smag af ramsløg er noget af det lækreste, man kan lave, når ramsløg er i sæson. Og så er det en meget dekorativ og smuk mayo, som passer godt til blandt andet æg, laks, stegte kartofler og meget mere.

Forårsgrøn mayo

En ramsløgsmayo er simpelthen noget af det smukkeste og mest indbydende, man kan stille på bordet, uanset om det er et frokostbord, pynt på en forret, på en rejemad, til gode stegte kartofler eller hjemmelavede pomfritter. Og så skal den jo laves, når ramsløg er i sæson.

Til forskel fra ramsløgaioli laver jeg ramsløgsmayo på grøn ramsløgsolie. Mayoen får nemlig derved både den meget smukke grønne farve og skønne smag og bliver helt glat og fløjsblød. Både mayoen og aiolien er virkelig lækre, og jeg er vild med begge. Mayo er dog tykkere og mere som en mayonnaise, mens aiolien er lidt tyndere og har en anden karakter.

Man kan lave ramsløgmayoen på to måder:

 1. Den helt klassiske (og lidt svære) måde, hvor en æggeblomme piskes op med salt, peber og citronsaft, hvorefter ramsløgsolie tilsættes lidt efter lidt, til mayonnaisen bliver tyk.
 2. Den alternative (og meget nemmere) måde, hvor æggeblommen erstattes af et helt æg. Her kommes alle ingredienser i et højt glas, hvorefter der køres med stavblenderen på højeste hastighed, til mayonnaisen har samlet sig.

Den alternative måde er ganske vist lidt “snyd” i forhold til den klassiske måde at lave mayonnaise på. Til gengæld er den meget mere stabil, og det kan næsten ikke gå galt. Og bliver mayonnaisen ikke helt stiv, tilsættes blot lidt mere olie.

Hvordan du foretrækker at lave din ramsløgsmayo er op til dig – her får du i hvert fald opskriften og begge fremgangsmåder.

Læs også min store guide til ramsløg her

Hjemmelavet mayo med ramsløg

Opskrift på ramsløgsmayo

Du finder opskriften på den hjemmelavede mayo med ramsløg – både den klassiske og den alternative – lige her under. For at lave mayoen skal du dog først lave en ramsløgsolie, hvilket tager minimum en dag inklusiv trækketid. Vær derfor ude i god tid.

Du finder opskriften på ramsløgsolie her.

Har du lyst til at lave en masse lækkert med ramsløg, så kan det være, at du også vil finde inspiration i disse opskrifter:


Pandebrød med ramsløg

Flødekogte kartofler med ramsløgpesto

Ramsløgchips

Ramsløgpulver

Saltede ramsløgsblomster


Se hele samlingen af opskrifter med ramsløg

Hjemmelavet lysegrøn mayonnaise med ramsløg
Ramsløgsmayo

Ramløgsmayo

En forårsgrøn mayonnaise med den liflige milde smag af ramsløg er noget af det lækreste, man kan lave, når ramsløg er i sæson. Og så er det en meget dekorativ og smuk mayo, som passer godt til blandt andet æg, laks, stegte kartofler og meget mere.
Tilb. tid 5 min
Samlet tid 5 min
Ret Mayo
Køkken Dansk
Antal 1 glas

Equipment

 • 1 elpisker eller en stavblender

Ingredienser
  

Klassisk ramsløgsmayo

 • 1 æggeblomme
 • et par dråber citronsaft
 • salt og peber
 • ca. 1 dl ramsløgolie

Alternativ ramsløgsmayo

 • 1 helt æg
 • et par dråber citronsaft
 • salt og peber
 • ca. 1 dl ramsløgolie

Sådan gør du
 

Klassisk ramsløgsmayo

 • Pisk en æggeblomme med et par dråber citronsaft og lidt salt og friskkværnet peber, til det er tykt og hvidt.
 • Pisk herefter ramsløgolien i i en tynd stråle. Det skal foregå stille og roligt, så mayonnaisen ikke skiller. Fortsæt indtil du har en god tyk og fast mayo. Smag til med salt og peber.

Alternativ ramsløgsmayo

 • Hæld ramsløgolie i et højt glas, der passer i størrelsen til en stavblender.
 • Slå et æg ud i olien – på denne måde holder du æggt samlet, så det ikke løber ud. Tilsæt et par dråber citronolie og drys et nip salt og lidt friskkværnet peber i.
 • Sæt nu din stavblender ned i glasset. Du skal sætte den helt ned i bunden, hvorefter du tænder for fuld styrke. Blend nede i bunden et minuts tid, og når du kan se, at mayoen begynder at samle sig, bevæger du stille og roligt stavblenderen opad, mens du medtager det sidste olie. Det skal gå ganske langsomt, for gør du det for hurtigt, tilføjer du for store mængder olie ad gangen, og så er det, at det kan gå galt.
 • Hvis ramsløgsmayoen skal være tykkere, kan du tilsætte lidt mere olie, lidt ad gangen, og køre med stavblenderen fra bunden og op et par gange, til den tykner.
 • Smag til med salt og peber.

Noter

Ramsløgsmayo kan holde sig på køl i ca. 3-5 dage.
Keyword Forår, Ramsløg
Hjemmelavet ramsløgsmayo

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.