Råvarer

Opskrifter med ramsløg – nordens hvidløg

Her finder du en masse dejlige opskrifter med ramsløg, som også kaldes nordens hvidløg. Når ramsløg er i sæson, kan du finde dem rundt omkring i de danske skove, hvor du gerne må plukke, men ikke grave løgene op.

Ramsløg

Nordens hvidløg

Ramsløg er en af de mest kendte og mest populære vilde vækster i Danmark. Allerede fra starten af marts, afhængigt af vejret, kan du begynde at plukke de første spæde blade. Bladene kan du bruge friskklippede over dine rugbrødsmadder, i brød og i pesto, som olie og kryddersalt, i kødretter, kartoffelretter og grøntsagsretter.

Blomsterne og frøene

I maj og juni blomstrer ramsløgene, hvorefter de sætter frø. Blomsterne er meget smukke som pynt på maden – både i salater og på kødretter. Frøene kan du fx lave ramsløgkapers af, eller smide i din egen have – hvis du tør. Ramsløg breder sig nemlig i stor stil, men har du plads, er det jo dejligt at kunne høste frisk ramsløg i sin have hver dag.

Her finder du et samlet overblik over opskrifter med ramsløg.

God fornøjelse!

Ramsløgpesto

Ramsløgpesto

Det allermest nærliggende at lave med de mange ramsløgblade er selvfølgelig pesto. For mig er det decideret smagen af forår.

Pesto af ramsløg er en stærk sag, så derfor blander man ofte andre krydderurter. Ellers bliver pestoen simpelthen for bitter og kraftig i smagen til, at den smager godt.

Se opskriften på ramsløgspesto her

Porchetta med ramsløg og citron

Porchetta med ramsløg og citron

Det er som om, porchetta og ramsløg passer helt eminent sammen. Måske fordi ramsløg giver en dejlig kraftig og let bitter smag, som kontrasterer det lidt fede grisekød godt.

Porchetta med ramsløg er helt oplagt at lave i påsken.

Se opskriften på porchetta med ramsløg her

Kartoffelsalat med ramsløgpesto

Kartoffelsalat med ramsløg

Denne kartoffelsalat med ramsløg er bare så frisk og lækker i smagen. Den passer perfekt til de første spæde grillaftener i foråret – eller når man bare ønsker sig hen til dem.

Kartoffelsalaten er en dejlig variant til den almindelige kartoffelsalat, og er den lavet på helt nye kartofler, ja så der der jo absolut ingenting at brokke sig over i verden.

Se opskriften på kartoffelsalat her

Blomkålssalat med ramsløg

Blomkålssalat med ramsløg og røde bønner

Denne salat er både mættende og utrolig smagfuld. Derfor er den helt oplagt at lave som tilbehør til fx frikadeller eller et dejligt stykke kød.

Salaten egner sig også perfekt som frokostsalat – derhjemme eller i madpakken.

Se opskriften på blomkålssalat med ramsløg her

ramsløgdressing

Ramsløgdressing

Det er helt oplagt at lave en dressing med ramsløg, som du kan bruge på salaten, på kødet eller som dip til grøntsagsstave.

Dressingen tager ingen tid at lave, men smager virkelig skønt.

Se opskriften på ramsløgdressing her

Hjemmebagt brød med ramsløg og ost

Brydebrød med ramsløg og ost

Det smager fantastisk at komme ramsløg i hjemmebagt brød.

Her er opskriften på et brydebrød med ramsløg og ost. Madbrødet er perfekt som tilbehør til aftensmaden eller som brød til salaten.

Se opskriften på brydebrød med ramsløg her

Ramsløgsalt

Ramsløgsalt

Og så er der jo selvfølgelig ramsløgsalt – det nemmeste i verden at lave. Lav det efter en tur i skoven eller sammen med dine børn. Det er en skøn måde at gemme den dejlige forårsagtige smag af ramsløg på, og saltet kan holde sig i en evighed.

Se, hvordan du laver ramsløgsalt her

Ramsløgsmør med citron

Ramsløgsmør med citron

Lav også denne lækre og smagfulde ramsløgsmør med citron, som er perfekt at komme i en bagt kartoffel. Smørret er også virkelig lækkert at stege grøntsager i eller bruge ovenpå en god grillet bøf.

Se, hvordan du laver ramsløgsmør her

Syltede hele ramsløgblomsterknopper

Syltede hele ramsløgblomsterknopper

En ægte delikatesse er at sylte ramsløgenes blomster lige før de springer ud. Der er i tusindvis af dem under bladene, og de er hurtigt plukket. Når du kommer hjem med dit bytte laver du blot en lage, skyller og nipper blomsterknopperne – og vupti, så har du de lækreste syltede ramsløgblomsterknopper til at komme i salaten, gryderetten eller de stegte grøntsager.

Se opskriften på syltede hele ramsløgblomsterknopper her

Hjemmelavet ramsløgolie

Ramsløgolie

En nem ting at lave af ramsløg eren smuk, grøn ramsløgolie, som du kan bruge i madlavningen, i dressinger og salater, til ramsløgmayo eller i brødbagningen. Olien er nem at lave og kan holde sig i lang tid i køleskabet.

Se, hvordan du laver ramsløgolie her

Syltede ramsløgblomster

Syltede ramsløgblomster

Er de ikke fine disse hvide ramsløgblomster, som er lagt i en eddikelage og som kan bruges i salater, sammen med stegte grøntsager eller kartofler eller som kan spises som en skefuld ovenpå på et stykke kød?

Få opskriften på syltede ramsløgblomster her

Hvid bønnehummus med ramsløg

Hvid bønnehummus med ramsløg

Hvid bønnehummus med ramsløg har en blid og dejlig smag og kan bruges på sommerens grillkød, sammen med stegte kartofler, som dip til grønsagsstænger og fladbrød eller måske som en forret sammen med asparges eller forårsløg.

Se opskriften på hvid bønnehummus med ramsløg her

Tærte med karamelliserede rødløg

Tærte med karamelliserede løg, svampe og ramsløg

Tærte er dejlig aftensmad, og denne tærte med karamelliserede rødløg, svampe og ramsløg er en meget smagfuld en af slagsen. Jeg er helt vild med de karamelliserede løg i tærten, som jeg synes gør den ekstra lækker.

Se opskriften på tærten

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar