Menu

Opskrifter med brombær

Opskrifter med brombær

Brombær er en af naturens mest vidunderlige gaver, som findes i rigelige mængder fra slutningen af august og frem. De vide brombær, som vokser i hegn og krat og skov er de bedste og mest smagfulde. Tornene må man leve med, men hvad gør det også, når man kort tid efter kan sidde og guffe den dejligste brombærtærte i sig og senere i vinterens mørke nyde et glas hjemmelavet brombærlikør. Jeg har samlet mine opskrifter med brombær her, og jeg håber, du vil finde god inspiration.

Brombær

Brombær er sådan et dejligt efterårsbær, som man kan bruge til et hav af lækre ting. Jeg laver altid marmelade og sirup, masser af brombærkompot til verdens bedste æblekage, tærter og galettes, og så bruger jeg friskplukkede brombær i salater, i smoothies og på morgenmad. Og jeg laver selvfølgelig også en brombærlikør. Jeg er helt tosset med brombærsæsonen.

Rundt omkring, hvor vi bor (langt ude på landet) er der masser af brombær i markhegnene. Vi plukker rundt om vores hus og op ad markvejen, og nogle af brombærrankerne vil også gerne snige sig ind i vores have. Disse vilde brombær har den dejligste krydrede smag, og der er så mange, at vi plukker i spandevis hvert eneste år.

De første brombær bruger vi som regel i kager, desserter og salater, derefter laver vi marmelade, kompot, eddike og saft, snaps og likør, og til sidst plukker vi til fryseren, så vi har til smoothies og til kompot eller lignende resten af året. Det er jo svært at lade være med at plukke, når naturen bugner.

Opskrifter med brombær

Jeg håber, du finder inspiration blandt opskrifterne med brombær, som jeg har samlet her på siden. Mit håb er, at du får lyst til at gå i gang med at lave alverden lækre ting med afgrøderne fra have og hegn.

God fornøjelse!


Brombærmarmelade

Brombærmarmelade

Hjemmelavet brombærmarmelade smager vidunderligt på brød og pandekager, og så er det nemt og enkelt at at lave. Lav gerne til hele vinteren – det bliver du glad for.

Se opskriften på brombærmarmelade


Hjemmelavet brombærlikør

Brombærlikør

At lave sin egen brombærlikør rækker ud over alt, hvad man kan købe sig til. Det er både nemt og hyggeligt, og så smager sådan en hjemmebrygget likør på brombær simpelthen bare eminent.

Se opskriften på brombærlikør


Lav din egen brombærgelé – den bedste opskrift

Brombærgelé

Brombærgelé har en intens og dyb smag, og så er det nemt at lave. Allerbedst bliver geléen, hvis du laver den af vilde brombær, som har en mere krydret smag. 

Se opskriften på brombærgelé


Brombærsirup

Brombærsirup

Sådan en dyb mørk brombærsirup er fuld af smag og smager fantastisk på alt lige fra morgenyoghurt, pandekager og is. Og så er den eminent i en gin bramble, som du nemt kan lave selv.

Se opskriften på brombærsirup


Shakede Gin Bramble med hjemmelavet brombærsirup

Gin Bramble

Lav en smuk og lækker gin bramble på hjemmelavet brombærsirup med den skønneste smag af gin og brombær, sensommer og gyldne øjeblikke. Nyd den gerne udenfor, mens du indtager de sidste minutter af sommeren.

Se, hvordan du laver Gin Bramble


Brombærsyltetøj med lakrids

Brombærsyltetøj med lakrids

Her får du opskriften på en brombærsyltetøj med et strejf af lakrids. Lakridssmagen gør sig godt med de mørke, saftige bær, men den må ikke være dominerende eller overvældende – kun lige nok til, at syltetøjet får et lille spændende smagsløft.

Se opskriften på brombærsyltetøj med lakrids


Sød brombærgalette

Brombærgalette

Her er opskriften på den dejligste brombærgalette lavet med friskplukkede brombær, der er pakket ind i en sød tærtedej. Dette er en rigtig årstidskage, som man skal nyde lige præcis der, hvor brombærrene er i sæson.

Se opskriften på brombærgalette


Brombærtærte med chokoladefyld

Brombærtærte med chokoladefyld

Det er nu, at sommerens sidste brombær skal høstes og hvorfor ikke nyde de sidste bær i denne skønne brombærtærte med chokoladefyld. Tærten ser fantastisk ud på et kaffebord, og smagen er en dejlig sammensætning af sprød mørdej, sødt chokoladefyld og de lidt mere syrlige brombær på toppen. Absolut perfekt kombination – efter min mening.

Se opskriften på brombærtærte med chokoladefyld


Brombærclafoutis med hvid chokolade

Brombærclafoutis med hvid chokolade

Brombærclafoutis med hvid chokolade er en skøn dessert eller kage til kaffen at lave i brombærsæsonen. Det er nemt og hurtigt, og foreningen af kage, brombær og smeltet hvid chokolade er bare lækker.

Se opskriften på brombærclafoutis


Verdens bedste æblekage

Verdens bedste æblekage med brombærkompot

Jeg advarer med det samme: Dette er VERDENS BEDSTE ÆBLEKAGE! Jeg er opvokset og opdraget sammen med denne kage, bager den adskillige gange hvert efterår og kunne slet ikke forestille mig et efterår uden at nyde smagen af min barndoms æblekage.

Se opskriften på æblekage og brombærkompot


Rød efterårssalat

Rød efterårssalat

Rød efterårssalat har sit navn efter alle de røde ingredienser, som alle hører efteråret til. Der er ikke noget som efterårets mættende og robuste salater med kål og rodfrugter, og denne salat ikke bare pynter på ethvert bord, men smager skønt af efterår.

Se opskriften på rød efterårssalat


Brombæreddike - hjemmelavet

Brombæreddike

Brombæreddike har den dybeste vinrøde farve og en koncentreret krydret smag af brombær. Brug eddiken i dressinger og marinader, i gryderetter og supper, eller penslet på kød og grøntsager.

Se, hvordan du laver brombæreddike


Følg med! Siden bliver løbende opdateret med nye opskrifter med brombær.

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

  Læg en kommentar

  Følg med på bloglovin

  FRA HAVEN TIL MAVEN

  Nyeste opskrifter

  Timiansyltede auberginer i olivenolie

  Timiansyltede auberginer

  20. september 2021
  Upside-down-kage med blommer

  Upside-down blommekage

  18. september 2021
  Syltede grønne tomater

  Syltede grønne tomater

  17. september 2021

  Populære opskrifter lige nu

  Tomatsauce

  Brombærmarmelade

  Brombærlikør

  Syltede pærer

  Pæregalette

  Kategorier

  hjemmelavede scrunchies