Her får du opskriften på en brombærsyltetøj med et strejf af lakrids. Lakridssmagen gør sig godt med de mørke, saftige bær, men den må ikke være dominerende eller overvældende – kun lige nok til, at syltetøjet får et lille spændende smagsløft.
(OBS: Dette blogindlæg Brombærsyltetøj med lakrids indeholder affiliatelinks – læs mere nederst på siden)
Brombærrov
Der er nu ikke noget som at gå på brombærrov i sensommeren og starten af efteråret. På ganske kort tid kan man få plukket en kæmpe bunke brombær, som man kan lave alverdens lækre ting med. Det er SÅ hyggeligt.
Når du plukker brombær, så sørg for at plukke de bær, der let slipper og som samtidigt ikke er overmodne. De må ikke safte, når du plukker dem, og når du kigger ned på toppen af bærret, skal det være hvidt der, hvor det har sluppet – ikke brunt eller gråt. Der må nemlig helst ikke være skimmel i de brombær, du kan koge syltetøj af.
Sørg også for at skylle bærrene, når du kommer hjem, så du får al skidt og smådyr ud af bærrene. Skyl først bærrene, mens de er i en skål, så suser skidtet nemlig op til toppen og ud med det overskydende vand. Hæld derefter gerne bærrene i en si ad flere omgange og skyl igennem en sidste gang, før du kommer dem i gryden.

Opskrift på brombærsyltetøj med lakrids
Her under finder du opskriften på den skønne syltetøj med brombær-lakridssmag. Lav den gerne i rigelig mængde. Er du usikker på, om det der med lakridssmagen er dig, så tag evt. det, der svarer til et sylteglas, over i en lille gryde og kog lakridsen med der. På den måde kan du teste, om du også skal komme lakrids i resten af gryden.
Har du plukket mange brombær, så er jeg sikker på, at du også kan finde inspiration i disse opskrifter:
Se alle opskrifter med brombær

Brombærsyltetøj
Ingredienser
- 1000 g brombær
- 500-750 g sukker
- 2-3 spsk rålakridspulver
- Atamon til skylning af glas
Sådan gør du
- Kom de friskplukkede brombær i en sigte eller et dørslag og skyl dem nænsomt under den kolde hane med en blød stråle.
- Hæld derefter brombærrene i en gryde og bring dem forsigtigt i kog.
- Lad brombærrene koge i 5-10 minutter, hvorefter du tilsætter sukkeret. Hvor meget sukker, du skal tilsætte, kommer an på syrligheden i bærrene – her er du nødt til at smage dig frem.
- Lad bærrene koge yderlige ca. 10-15 minutter sammen med sukkeret, så syltetøjet koger lidt ind. Synes du, at syltetøjet for tyndt, kan du evt. si lidt væske fra eller blot lade syltetøjet koge yderligere ind.
- Når du synes, konsistensen er ved at være der (kom evt. en lille skefuld på en kold tallerken og sæt i køleskabet, så du får en fornemmelse af, hvor tyk/tynd syltetøjet er), skal rålakridspulveret i og koge med i ca. 2 min. Bland pulveret med et par skefulde sukker og drys det forsigtigt ud over marmeladen i et meget tyndt lag, så det ikke klumper.
- Hæld marmeladen på skoldede og atamonskyllede sylteglas. Luk glassene med det samme og opbevar dem mørkt og køligt.
Noter
Rålakridspulver
Når jeg bruger lakridspulver i madlavning, anvender jeg ægte rålakridsekstrakt (eller -pulver), som er lakridsrod, der er pulveriseret og frysetørret. Det køber jeg som oftest hos Helsebixen, som har fri fragt på alle ordrer og en enormt hurtig levering.

(Dette blogindlæg indeholder affiliatelinks, hvilket betyder, at jeg tjener en skilling, hvis du klikker dig videre og foretager et køb. Jeg linker kun til varer og produkter, som jeg enten selv bruger eller som jeg vil anbefale. Klikker du på et link og køber, så støtter du samtidigt mit arbejde med at udvikle opskrifter, som jeg kan lægge ud til dig og alle andre – ganske gratis.)