Menu

Brombærsyltetøj med lakrids

Brombærsyltetøj med lakrids

Her får du opskriften på en brombærsyltetøj med et strejf af lakrids. Lakridssmagen gør sig godt med de mørke, saftige bær, men den må ikke være dominerende eller overvældende – kun lige nok til, at syltetøjet får et lille spændende smagsløft.

(Dette blogindlæg indeholder affiliatelinks, hvilket betyder, at jeg tjener en skilling, hvis du klikker dig videre og foretager et køb. Jeg linker kun til varer og produkter, som jeg enten selv bruger eller som jeg vil anbefale. Klikker du på et link og køber, så støtter du samtidigt mit arbejde med at udvikle opskrifter, som jeg kan lægge ud til dig og alle andre – ganske gratis.)

Brombærrov

Der er nu ikke noget som at gå på brombærrov i sensommeren og starten af efteråret. På ganske kort tid kan man få plukket en kæmpe bunke brombær, som man kan lave alverdens lækre ting med. Det er SÅ hyggeligt.

Når du plukker brombær, så sørg for at plukke de bær, der let slipper og som samtidigt ikke er overmodne. De må ikke safte, når du plukker dem, og når du kigger ned på toppen af bærret, skal det være hvidt der, hvor det har sluppet – ikke brunt eller gråt. Der må nemlig helst ikke være skimmel i de brombær, du kan koge syltetøj af.

Sørg også for at skylle bærrene, når du kommer hjem, så du får al skidt og smådyr ud af bærrene. Skyl først bærrene, mens de er i en skål, så suser skidtet nemlig op til toppen og ud med det overskydende vand. Hæld derefter gerne bærrene i en si ad flere omgange og skyl igennem en sidste gang, før du kommer dem i gryden.

Syltetøj med brombær-lakridssmag

Opskrift på brombærsyltetøj med lakrids

Her under finder du opskriften på den skønne syltetøj med brombær-lakridssmag. lav den gerne i rigelig mængde. Er du usikker på, om det der med lakridssmagen er dig, så tag evt. det, der svarer til et sylteglas over i en lille gryde og kog lakridsen med der. På den måde kan du teste, om du også skal komme lakrids i resten af gryden.

Har du plukket mange brombær, så er jeg sikker på, at du også kan finde inspiration i disse opskrifter:


Brombærgelé

Brombærmarmelade

Brombærlikør

Brombærgalette

Brombærclafoutis


Brombærsyltetøj med lakrids

Brombærsyltetøj

Her får du opskriften på en brombærsyltetøj med et strejf af lakrids. Lakridssmagen gør sig godt med de mørke, saftige bær, men den må ikke være dominerende eller overvældende – kun lige nok til, at syltetøjet får et lille spændende smagsløft.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 20 min
Ret Syltning
Køkken Dansk

Ingredienser
  

 • 1000 g brombær
 • 500-750 g sukker
 • 2-3 spsk rålakridspulver
 • Atamon til skylning af glas

Sådan gør du
 

 • Kom de friskplukkede brombær i en sigte eller et dørslag og skyl dem nænsomt under den kolde hane med en blød stråle.
 • Hæld derefter brombærrene i en gryde og bring dem forsigtigt i kog.
 • Lad brombærrene koge i 5-10 minutter, hvorefter du tilsætter sukkeret. Hvor meget sukker, du skal tilsætte, kommer an på syrligheden i bærrene – her er du nødt til at smage dig frem.
 • Lad bærrene koge yderlige ca. 10-15 minutter sammen med sukkeret, så syltetøjet koger lidt ind. Synes du, at syltetøjet for tyndt, kan du evt. si lidt væske fra eller blot lade syltetøjet koge yderligere ind.
 • Når du synes, konsistensen er ved at være der (kom evt. en lille skefuld på en kold tallerken og sæt i køleskabet, så du får en fornemmelse af, hvor tyk/tynd syltetøjet er), skal rålakridspulveret i og koge med i ca. 2 min. Bland pulveret med et par skefulde sukker og drys det forsigtigt ud over marmeladen i et meget tyndt lag, så det ikke klumper.
 • Hæld marmeladen på skoldede og atamonskyllede sylteglas. Luk glassene med det samme og opbevar dem mørkt og køligt.

Noter

TIP: Syltetøj er kendetegnet ved at være tyndere end marmelade og med hele bær. Evt. kan du si bærrene fra og koge væsken ind til den rette konsistens og derefter komme bærrene i igen, hvis du ikke ønsker, at bærrene bliver helt kogt ud. Personligt koger jeg bare syltetøjet, indtil jeg synes, det har den rigtige konsistens.

Rålakridspulver

Når jeg bruger lakridspulver i madlavning, anvender jeg ægte rålakridsekstrakt (eller -pulver), som er lakridsrod, der er pulveriseret og frysetørret. Det køber jeg som oftest hos Helsebixen, som har fri fragt på alle ordrer og en enormt hurtig levering.

Lakridsekstrakt

Brombærsyltetøj med lakridssmag

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

  Læg en kommentar

  Følg med på bloglovin

  FRA HAVEN TIL MAVEN

  Nyeste opskrifter

  Timiansyltede auberginer i olivenolie

  Timiansyltede auberginer

  20. september 2021
  Upside-down-kage med blommer

  Upside-down blommekage

  18. september 2021
  Syltede grønne tomater

  Syltede grønne tomater

  17. september 2021

  Populære opskrifter lige nu

  Tomatsauce

  Brombærmarmelade

  Brombærlikør

  Syltede pærer

  Pæregalette

  Kategorier

  hjemmelavede scrunchies