Menu
Kryddereddiker

Brombæreddike

Brombæreddike - hjemmelavet

Brombæreddike har den dybeste vinrøde farve og en koncentreret krydret smag af brombær. Brug eddiken i dressinger og marinader, i gryderetter og supper, eller penslet på kød og grøntsager.

Det lækre sorte bær

Modne krydrede brombær har sin helt egen karakteristiske smag og er en sand delikatesse i køkkenet. Jeg laver hvert år en brombæreddike, så jeg kan gemme smagen på flaske.

Eddiken bliver kraftig med en mørk rød – næsten sort – farve, og den egner sig rigtig godt til at balancere gryderetter og kraftige supper som fx minestronesuppe eller gullashsuppe. En ret som chili con carne skal også have en skefuld brombæreddike og det samme gælder kødsaucen til lasagne.

Eddiken tager ingen tid at lave, hvis du først har været ude at plukke brombær, og det vil næsten være en skam ikke at lave eddiken, hvis du har brombær i huset. Brombæreddike er desuden fantastisk at bruge som værtsgave, så lav endelig flere flasker, når du alligevel er i gang.

Lav din egen brombæreddike

Opskrift på brombæreddike

Brombæreddike er utroligt nemt at lave, og selv om der er en opskrift neden for, kan du sagtens operere med dine egne mål. For i virkeligheden handler det blot om at hælde eddike hen over brombærrene og lade dem trække i lang tid. 

Du kan sagtens bruge af eddiken, mens bærrene er i, og eddiken således trækker smag ud af dem, men lad dem endelig blive i så lang tid som muligt. Eddiken konserverer bærrene og selv efter et år, har bærrene det fint, og eddiken vil være dyb og kraftig og fuld af krydret brombærsmag.

Brombæreddike - hjemmelavet

Brombæreddike

Brombæreddike har den dybeste vinrøde farve og en koncentreret krydret smag af brombær. Brug eddiken i dressinger og marinader, i gryderetter og supper, eller penslet på kød og grøntsager.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 5 min
Ret Syltning
Antal 1 flaske

Equipment

  • Sylteglas
  • Glasflaske med låg

Ingredienser
  

  • ca. 2 dl friskplukkede brombær
  • ca. 3 dl klar lagereddike

Sådan gør du
 

  • Skyl forsigtigt brombærrene og kom dem i et sylteglas, så de fylder ca. 2/3 af glasset.
  • Fyld op med eddike, så brombærrene er helt dækkede og sæt låg på.
  • Lad eddiken trække – gerne i flere måneder. Du kan begynde at bruge af den efter et par uger.
  • Når du synes, eddiken har trukket længe nok, kan du si bærrene fra (men du kan også blot lade dem blive i eddiken).
  • Filtrer eddiken ved at hælde den gennem et kaffefilter i en tragt, som du sætter ned i den flaske, du gerne vil opbevare eddiken i. Smid brombærrene væk og luk eddikeflasken til.
  • Opbevar brombæreddiken ved stuetemperatur på køkkenbordet. Den kan holde sig i mindst et år.
Hjemmelavet brombæreddike

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar