Menu

Tomatmarmelade

Tomatmarmelade

En hjemmelavet tomatmarmelade smager virkelig skønt og kan spises i sandwich, på brød, til ost og til kødretter, men du kan også komme en klat i din burger og give den ekstra smag. Opskriften er nem.

Sød tomat

Har du masser af overskydende tomater i dit drivhus, vil jeg anbefale dig at lave denne skønne tomatmarmelade. Der er ikke noget bedre end at få anvendt sine dyrkede grøntsager, frugter og bær på bedst mulig måde.

Og jeg må sige, at en tomatmarmelade er en virkelig god måde at gemme smagen af tomat på. Så kan man altid tage sin marmelade frem, når det er slut med friske tomater i drivhuset og købetomaterne ikke længere smager af noget, og nyde, at man har gemt lidt af sommeren på glas.

Marmeladen er nem at lave og smager virkelig skønt på brød og til ost, lige som du også kan bruge den til kødretter.

Tomatmarmelade kan også bruges i sandwich – gerne med en smagfuld ost – og er ligeledes god til parmaskinke, chorizopølse og lignende. Prøv også at komme en klat i din burger – det smager virkelig godt!

Hjemmelavet tomatmarmelade

Opskrift på tomatmarmelade

Nedenfor finder du opskriften på den dejlige marmelade med tomater. Har du masser af tomater i dit drivhus eller på friland, som du skal have brugt, så vil jeg anbefale dig også at kigge nærmere på disse opskrifter, som måske kan give dig lidt inspiration til, hvad du skal lave af dine tomater:

Hjemmelavet tomatsauce

Foccacia med tomater

Sund tomatsuppe

Bruschetta med tomater

Blomkålsgratin med tomatsauce

Tomatmarmelade

Tomatmarmelade

En hjemmelavet tomatmarmelade smager virkelig skønt og kan spises på brød, til ost og til kødretter, men du kan også komme en klat i din burger og give den ekstra smag. Opskriften er nem.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Ret Syltning
Køkken Dansk

Ingredienser
  

  • 1 kg tomater
  • 350 g sukker
  • revet skal af 2 appelsiner
  • revet skal af 2 citroner
  • saften af 2 appelsiner
  • 2 spsk brombæreddike eller en anden mørk og frugtig eddike
  • 1-2 tsk geleringmiddel
  • Atamon

Sådan gør du
 

  • Kog en gryde med nok vand til at dække tomaterne. Sluk, når vandet koger, og læg tomaterne i gryden i 1-2 minutter, til skindet revner.
  • Dryp tomaterne af, flå dem og hak dem groft.
  • Riv appelsiner og citroner og pres saften af appelsinerne.
  • Kom de hakkede tomater, citrussaft og -skal i en gryde sammen med sukker og eddike. Bring gryden i kog og lad marmeladen stå og simre i 20-25 minutter, til tomaterne er kogt helt møre og marmeladen begynder at tykne en anelse.
  • Bland geleringsmiddel sammen med et par teskefulde sukker og drys det i marmeladen under omrøring. Lad det koge med i 2-3 minutter.
  • Hæld marmeladen på skoldede og atamonskyllede glas og luk til med det samme.
Rød tomatmarmelade

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar

    Følg med på bloglovin

    FRA HAVEN TIL MAVEN

    Nyeste opskrifter

    Timiansyltede auberginer i olivenolie

    Timiansyltede auberginer

    20. september 2021
    Upside-down-kage med blommer

    Upside-down blommekage

    18. september 2021
    Syltede grønne tomater

    Syltede grønne tomater

    17. september 2021

    Populære opskrifter lige nu

    Tomatsauce

    Brombærmarmelade

    Brombærlikør

    Syltede pærer

    Pæregalette

    Kategorier

    hjemmelavede scrunchies