Menu

Mirabelleclafoutis med nougat

Mirabelleclafoutis med nougat

Mirabelleclafoutis med nougat er en yderst lækker og hurtig sag at bage i sensommermånederne, hvor der er masser af mirabeller på træerne i haver og krat. Kagen er næsten dessertagtig og har en perfekt kombination af syrligt, sødt og cremet.

Mirabeller i godt selskab

Måske har du også masser af mirabeller i haven eller kender et godt sted, hvor de drysser ned fra træerne i overflod. Mirabeller er en dejlig lille frugt, som der kan laves virkelig lækre ting af i køkkenet. Og så smager de skønt i kager.

En mirabelleclafoutis med nougat er både nem og hurtig at lave. Den er perfekt til eftermiddagskaffen, men kan også sagtens anvendes som en dessert, fordi den ikke er så kage-agtig. Den er allerbedst, hvis den spises med letpisket fløde til og hæld gerne en lille smule mirabellesirup henover fløden – det er rigtig godt. Til gengæld smager den skønt både lun og ved stuetemperatur.

Nougaten i kagen er virkelig et highlight, så det må du endelig ikke udelade – det giver denne her virkelig gode, varme og cremede smag, som simpelthen bare er lækker i kombination med de syrlige mirabeller – især fordi selve kagedejen er mere neutral i smagen.

Hjemmelavet clafoutis med mirabeller og nougat

Opskrift på mirabelleclafoutis

Nedenunder finder du opskriften på den dejlige clafoutis med mirabeller og nougat, men i princippet kan du lave den med lige præcis de frugter og bær, som du lige har til rådighed.

Har du mange mirabeller, tænker jeg, at disse opskrifter måske også kan inspirere dig:

Syltede mirabeller

Mirabellesaft med ingefær

Mirabellesirup

Mirabellemarmelade med lavendel og kardemomme (på vej …)

Mirabellechutney (på vej …)

Mirabelleclafoutis med nougat

Mirabelleclafoutis med nougat

Mirabelleclafoutis med nougat er en yderst lækker og hurtig sag at bage i sensommermånederne, hvor der er masser af mirabeller på træerne i haver og krat. Kagen er næsten dessertagtig og har en perfekt kombination af syrligt, sødt og cremet.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 30 min
Ret Kage
Køkken Fransk

Equipment

  • Stort ovnfast fad eller 6-10 ramekiner

Ingredienser
  

  • 3 æg
  • 60 g hvedemel
  • 150 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 knsp fint salt
  • 2 dl sødmælk
  • 1,5 dl cremefraiche
  • ca. 500 g halverede mirabeller
  • 50 g nougat
  • Lidt smør og sukker til formen.

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180 grader og smør det ovnfaste fad eller ramekinerne godt med smør og drys derefter med sukker.
  • Slå æggene ud i en skål og pisk dem, til de skummer. Tilsæt mel, sukker, vaniljesukker og salt sammen med sødmælk og cremefraiche. Pisk det hele godt sammen.
  • Lad dejen hvile i ca. 10-15 minutter.
  • Udsten og halver imens mirabellerne og læg dem i fadet/ramekinerne med skindet nedad. Hak nougaten og fordel den henover mirabellerne.
  • Hæld kagedejen over mirabellerne og bag clafoutisen i midten af ovnen i ca. 30 minutter.
  • Lad kagen køle af og server den derefter med letpisket fløde med lidt vanije i eller en god vaniljeis. Hæld evt. lidt mirabellesirup henover.

Noter

Tip: Kagen er bedst at spise inden for et par dage. Opbevar den ved stuetemperatur.
Mirabelleclafoutis
Clafoutis med mirabeller

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar