Hjemmelavet sirup

Brombærsirup

BrombærsirupSådan en dyb mørk brombærsirup er fuld af smag og smager fantastisk på alt lige fra morgenyoghurt, pandekager og is. Og så er den eminent i en gin bramble, som du nemt kan lave selv.

Når det bugner af brombær

Der er altid et tidspunkt, hvor det bogstavelig talt bugner af vilde brombær, og så er det bare om at komme ud og samle så mange af de dejlige bær, som man orker. Jeg plukker gerne lidt hver dag på mine daglige gåture med min hund.

Brombær er sådan et dejligt efterårsbær, som man kan bruge til et hav af lækre ting. Jeg laver altid brombærmarmelade og sirup, masser af brombærkompot til verdens bedste æblekage, tærter og galettes, og så bruger jeg friskplukkede brombær i salater, i smoothies og på morgenmad. Og jeg laver selvfølgelig også en brombærlikør. Jeg er helt tosset med brombærsæsonen.

En brombærsirup er nærmest obligatorisk at lave, for det er jo også en måde at konservere og gemme brombærsmagen på. Og så er der ingen vej uden om: Man skal mindst én gang om året have pandekager med brombærsirup. Så er det sagt. Heldigvis er siruppen nem at lave, og den er dejlig at have stående til resten af efteråret.

Hjemmelavet brombærsirup

Opskrift på brombærsirup

  • 250-300 g brombær
  • 300 g sukker
  • 3 dl vand
  • saften af 1 citron

Mos brombærrene, fx i en frysepose eller med en gaffel eller ske i en skål.

Kom bærrene i en lille gryde med gryde med vand, citronsaft og sukker.

Kog de mosede bær op og lad dem stå og småkoge i ca. 20 minutter, indtil siruppen begynder at tykne. Den må ikke koges helt tyk – hvis det skulle ske, kan du komme mere vand i.

Hæld siruppen gennem en lille sigte sat i en tragt og ned i en skoldet flaske eller et syltetøjsglas. Lad siruppen køle lidt af, og luk derefter flasken eller glasset til, når den ikke damper mere.

God fornøjelse!

Lav din egen brombærsirupSirup af brombær

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar