Søde tærter

Sød brombærgalette

Sød brombærgaletteHer er opskriften på den dejligste brombærgalette lavet med friskplukkede brombær, der er pakket ind i en sød tærtedej. Dette er en rigtig årstidskage, som man skal nyde lige præcis der, hvor brombærrene er i sæson.

Brombærtid

Fra slutningen af august er det brombærtid, og brombærrene er allerbedst her.

Vi har tidligere forsøgt os med tornefri brombær i haven, men har aflivet planterne igen, da vi er mest vilde med at plukke brombær i hegnet. Disse brombær er smækfyldt med smag og er ikke lige så søde, men alt hvad man laver med disse brombær, bliver bare lækkert.

Denne dejlige brombærgalatte kan du lave på ingen tid, og den smager himmelsk og dejligt efterårsagtigt. Er du frisk, har du en ismaskine og har du ribssaft på lager, kan du lynhurtigt lave en portion ribsis til den søde tærte – de to ting smager fremragende sammen.

Opskriften på ribsis finder du her.

Opskrift på sød brombærgalette

Mørdej:

  • 150 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g koldt smør
  • 1-2 spsk iskoldt vand
  • en æggehvide til pensling + sukker

Fyld:

  • 500 g brombær
  • 50 g sukker
  • 1 spsk hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker

Rør mørdejen sammen i en foodprocessor eller i en røremaskine: Bland mel, sukker og vaniljesukker sammen og rør. Tilsæt så smørret skåret i små stykker og rør, indtil dejen ligner revet ost. Tilsæt vand for at samle dejen.

Hæld dejen ud på et bord og saml dejen til en glat kugle.

Sæt dejen på køl i ca. 1/2 time.

Tænd ovnen på 175 grader.

Vend de friske brombær med sukker, vaniljesukker og mel i en skål.

Rul nu mørdejen ud, så den er ca. 30 cm i diameter. Du kan rulle ud mellem 2 stykker bagepapir, tage det øverste af og lægge det nederste direkte på en bagplade med dejen. Eller du kan rulle dejen ud på et meldrysset bord og så flytte den over på et stykke bagepapir til sidst.

Læg brombærrene i midten af mørdejen, så der er ca. 5 cm til kanten.

Fold de 5 cm dej ind over brombærrene.

Pensl dejen med æggehvide og drys med sukker blandet med vanilje på både dejkanten og bærrene.

Bag brombærgaletten i ovnen i ca. 30 minutter, indtil skorpen er gylden og brombærrene er møre.

Lad galetten hvile i ca. 10-15 minutter, før du serverer den.

Server med ribsis eller vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche. Eller rør en blanding sammen ved at piske 2 dl fløde til flødeskum og derefter vende 2 dl cremefraiche eller skyr i sammen med en tsk sukker og en tsk vaniljesukker.

God fornøjelse!

Sød brombærgalette

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar