Spiselige blomster

Rosenpulver

RosenpulverVidste du, at når du tørrer rosenblade fra din have, så kan du lave det fineste rosenpulver af de tørrede kronblade. Rosenpulveret kan du bruge på mad, på kager og desserter og i naturlig skønhedspleje.

Pulveriserede roser

Og hvorfor skal man så egentligt lave rosenpulver? Jo, det skal man, fordi det lyserøde pulver er utrolig smukt som dekoration på maden – og tilføjer endda en vidunderlig, svag parfumeret smag. Du kan fx drysse rosenpulver på toppen af en cheese cake, på panna cottaer eller fromager. Du kan drysse pulveriserede roser oven på en våd glasur på en hjemmebagt kage eller på cupcakes.

Det lyserøde pulver ser utrolig smuk og romantisk ud som pynt på kager og desserter. I julemåneden kan du også bruge rosenpulver som pynt på hjemmelavede chokolader og konfekt. Og du kan tilmed rulle rosenpulveret ind i marcipanen for at give det en let og forfriskende rosensmag.

Drys også lidt rosenpulver ud over velkomst-hapsere, når du har gæster. Prøv med et stykke hjemmebagt knækbrød med en god ost, hybenmarmelade, brombærmarmelade eller rabarbermarmelade – og et lille drys rosenpulver på toppen. Det ser spændende og dekorativt ud, og så giver det hapseren en dejlig smag af have og sommer.

Hjemmelavet rosenpulver

Sådan laver du rosenpulver

Det er virkelig nemt at lave pulver af dine rosenblade.

Du skal selvfølgelig starte med at tørre rosenblade. Du kan bruge hybenroser fra vejkanten eller roser fra haven. Pink og røde roser giver det flotteste pulver.

Når dine rosenblade er helt knastørre, kommer du dem i en kaffekværn (man kan evt. købe en af de billige kaffekværne, man kan få i supermarkedet, og udelukkende anvende kværnen til at pulverisere roser, krydderurter, tørrede tomater osv.).

Kværn rosenbladene, til de er helt pulveriserede.

Opbevar rosenpulveret på glas med låg – det kan holde sig i evigheder og i mindst et år. Stil glasset et mørkt og tørt sted.

Rigtig god fornøjelse!

Tør dine roser og pulveriser demRosenpulver

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar