Spiselige blomster

Tørrede rosenblade fra roserne i cottagehaven

Tørrede rosenblade

Tørrede rosenblade er tørret sommer. Rosenbladene dufter, selv om de er tørret, og bringer minder om den tid, vi alle elsker. Og hvem vil ikke gerne genopleve skønne sommerdage med alle deres dufte og farver og summen af insekter?

Jeg plejer at gå en runde i min rosenhave hver eller hveranden dag, og så samler jeg en lille kurvfuld med rosenblade. Jeg nipper af de roser, som er lige ved at være færdige med at blomstre. Rosenbladene er stadig friske, men løsner sig let, når man tager fat om dem med en rund hånd.

Friske rosenblade i kurv

Fra nogle af rosenbuskene tørrer jeg bladene særskilt, fx de små rosenblade fra en af mine ynglingsroser, Rose de Recht. Men jeg laver også altid en smuk blanding af tørrede blade fra forskellige roser med forskellige farver, som dufter mere eller mindre og også har forskellige størrelser. Det ser smukt ud i et glas på badeværelset og spreder en dejlig duft.

Tørrede rosenblade

Brug de tørrede rosenblade i din madlavning

Rosenbladene kan du bruge i din madlavning resten af året. En dejlig dessert at lave også om vinteren, er rosenrabarbersuppe, som du blot laver på frosne rabarber fra fryseren og tørrede rosenblade. Du kan også bruge rosenblade i dit bagværk eller til at pynte desserter og salater med. Løber du tør for roseneddike, kan du lave mere om vinteren på tørrede rosenblade.

Rosenblade i skønhedsprodukter

Lav skønhedprodukter af dine tørrede rosenblade

Badeværelset er et fremragende sted at anvende dine tørrede rosenblade. Ud over at de spreder en skøn duft, kan du bruge bladene i olier og til at lave duftvand eller skrubbecremer. Du kan smide en håndfuld i badevandet (men tjek om dit badekar kan tåle det) eller i fodbadet, hvor bladene giver en følelse af velvære og romantik med deres farve og duft.

Tørrede rosenblade spreder også en dejlig duft på badeværelset, hvis du har dem til at stå i et åbent glad – og så ser det både sommerligt og meget romantisk ud.

Roser på spejl

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

2 Kommentarer

 • Avatar
  Svar Pia Beck 12. august 2018 kl. 10:00

  Hejsa, jeg står og skal pynte bryllupsdagen, kan jeg blot plukke friske rosen blade og dekorere med? Er havens roser alle spiselige?
  Mvh Pia

  • Trine Ellegaard
   Svar Trine Ellegaard 12. august 2018 kl. 11:00

   Hej Pia

   Mig bekendt findes der ingen roser, der ikke er spiselige! Det eneste, du skal sikre dig, er, at de ikke er sprøjtede 🙂 Ellers er det bare om at plukke både havens roser og de vilde rosers kronblade og bruge dem på bryllupskagen. Det kan næsten ikke blive mere smukt og romantisk – og så smager de faktisk også godt.

   Håber, I får et dejligt bryllup!

   Mange hilsner Trine

  Skriv en kommentar