Sukkersyltede syrenblomster er en lille lækker delikatesse, som kan bruges på kager og desserter og som nærmest har en honningagtig konsistens. Og så tager de kun 10 minutter at lave!
Syrener i maden
Jeg er vild med syrener i maden, ja blomstrende mad i det hele taget, for der er ikke noget som at spise smukt. Og alt med blomster er i min verden smukt. Syrener har en særlig romantik over sig, og hvis man gerne vil skabe en romatisk havestemning, kan man både pynte sit bord med syrener og lave alverdens lækre sager med syrenblomsterne lige fra syrenlikør og syrensaft til desserter og kager med syrener.
De sukkersyltede syrenblomster kan både laves fra bunden med friske syrenblomster eller laves på en syrensaft. Laver du de syltede syrenblomster på syrensaft, bliver de mindre bitre, end hvis du laver dem fra bunden. Syrener indeholder nemlig et bitterstof kaldet glykosid syringin, som indimellem kan dominere det, man laver med syrener.
Hvis man ikke kan blide den bitre smag, er det selvfølgelig en udfordring, men jeg synes godt om den, så længe smagen ikke bliver for bitter.
Opskrift på sukkersyltede syrenblomster
Lavet fra bunden:
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
- 3 dl syrenblomster
Lavet på syrensaft:
- 2 dl syrensaft
- 1 dl sukker
- 2 dl syrenblomster
Lavet fra bunden
Kom sukker og vand i en gryde sammen med 1,5 dl syrenblomster og varm det op, til sukkeret smelter. Lad siruppen småsimre i ca. 10 minutter, hæld den derefter gennem en sigte ned i et glas, så blomsterne bliver siet fra. Lad siruppen køle helt ned og tilsæt så de resterende blomster.
Lavet på syrensaft
Kom syrensaft og sukker i en gryde og varm det op, til sukkeret smelter. Lad det det simre i ca. 10 minutter. Tag det af varmen, hæld det på glas og lad det køle helt af. Rør 2 dl syrenblomster i.
Opbevar de sukkersyltede syrener i et sylteglas med låg ved stuetemperatur. Syrenblomsterne holder farven i sukkersiruppen, og de syltede syrener kan holde sig i en måned eller to.
God fornøjelse!
Ingen kommentarer