Menu

Sukkersyltede syrenblomster

Sukkersyltede syrenblomster

Sukkersyltede syrenblomster er en lille lækker delikatesse, som kan bruges på kager og desserter og som nærmest har en honningagtig konsistens. Og så tager de kun 10 minutter at lave!

Syrener i maden

Jeg er vild med syrener i maden, ja blomstrende mad i det hele taget, for der er ikke noget som at spise smukt. Og alt med blomster er i min verden smukt. Syrener har en særlig romantik over sig, og hvis man gerne vil skabe en romatisk havestemning, kan man både pynte sit bord med syrener og lave alverdens lækre sager med syrenblomsterne lige fra syrenlikør og syrensaft til desserter og kager med syrener.

De sukkersyltede syrenblomster kan både laves fra bunden med friske syrenblomster eller laves på en syrensaft. Laver du de syltede syrenblomster på syrensaft, bliver de mindre bitre, end hvis du laver dem fra bunden. Syrener indeholder nemlig et bitterstof kaldet glykosid syringin, som indimellem kan dominere det, man laver med syrener.

Hvis man ikke kan blide den bitre smag, er det selvfølgelig en udfordring, men jeg synes godt om den, så længe smagen ikke bliver for bitter.

Sukkersyltede syrenblomster

Opskrift på sukkersyltede syrenblomster

Lavet fra bunden:

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 3 dl syrenblomster

Lavet på syrensaft:

  • 2 dl syrensaft
  • 1 dl sukker
  • 2 dl syrenblomster

Lavet fra bunden

Kom sukker og vand i en gryde sammen med 1,5 dl syrenblomster og varm det op, til sukkeret smelter. Lad siruppen småsimre i ca. 10 minutter, hæld den derefter gennem en sigte ned i et glas, så blomsterne bliver siet fra. Lad siruppen køle helt ned og tilsæt så de resterende blomster.

Lavet på syrensaft

Kom syrensaft og sukker i en gryde og varm det op, til sukkeret smelter. Lad det det simre i ca. 10 minutter. Tag det af varmen, hæld det på glas og lad det køle helt af. Rør 2 dl syrenblomster i.

Opbevar de sukkersyltede syrener i et sylteglas med låg ved stuetemperatur. Syrenblomsterne holder farven i sukkersiruppen, og de syltede syrener kan holde sig i en måned eller to.

God fornøjelse!

Sukkersyltede syrenblomster

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar

    Følg med på bloglovin

    FRA HAVEN TIL MAVEN

    Nyeste opskrifter

    Hjemmelavet tomatketchup

    Tomatketchup

    21. september 2021
    Timiansyltede auberginer i olivenolie

    Timiansyltede auberginer

    20. september 2021
    Upside-down-kage med blommer

    Upside-down blommekage

    18. september 2021

    Populære opskrifter lige nu

    Tomatsauce

    Brombærmarmelade

    Brombærlikør

    Syltede pærer

    Pæregalette

    Kategorier

    hjemmelavede scrunchies