Søde sager

Syrensirup

SyrensirupSyrensirup smager himmelsk af sommer og blomster og violet. Siruppen kan bruges på morgenmaden, fx græsk yoghurt med granola, på pandekager eller på is, i danskvand eller som glasur på en kage.

Spis havens blomster

Syrener er en af havens spiselige blomster, og du kan lave mange spændende ting ud af syrenerne – især af de lilla syrener, som afgiver både smag og farve. Du kan bruge syrenblomsterne som pynt eller fx lave kandiserede syrener eller syrensukker, du kan lave syrenmarmelade, syrensirup, syrensaft, syrensnaps og meget meget.

Syrener smager blomstrende og her kan man virkelig få den fantastisk duft, syrenerne har, overførst til smagen i gennem de ting, man laver. Jeg synes, at en pandekage bliver 100 gange bedre med sådan en hjemmelavet syrensirup på end blot med sukker. Hvis der skal sukker på, kan man fx pynte med lidt syrensukker – så bliver det altså ikke mere romantisk og sommerligt.

Underalle omstændigheder er det meget, meget nemt selv at lave syrensirup, så prøv det endelig.

Hjemmelavet syrensirup

Opskrift på syrensirup

  • 4 dl lilla syrener
  • 4 dl vand
  • 400 g sukker
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Pluk og nip syrenblomsterne, så du kun har de små blomster og får sorteret de grønne stængler fra. Tjek, at der ikke er fulgt små edderkopper og andre insekter med. Du kan evt. skylle dem i koldt vand, men du kan også plukke dem tidligt om morgenen, men duggen stadig er der, eller du kan plukke dem i regnvejr.

Kom sukker, vand og citronsaft i en gryde og kog det op.

Tilsæt syrenblomsterne og lad dem kog med i ca. 10 minutter. Rør lidt i gryden engang i mellem.

Så tager du siruppen, som endnu ikke er blevet tyk (men er klistret), og hælder gennem en sigte, så du får blomsterne fra igen.

Kog siruppen i 5-10 minutter mere.

Når syrensiruppen begynder at blive mere tyk, kan du lave en lille prøve for at se, hvor tyk den er blevet, for det kan man nemlig ikke afgøre, når den er varm. Dryp lidt sirup på en tallerken og lad den stå på bordet i nogle minutter. Du kan også sætte tallerkenen i køleskabet, og det skal du under alle omstændigheder gøre, hvis det er meget varmt i dit køkken, ellers får du ikke den rigtige fornemmelse af, hvor meget siruppen er tyknet.

Når du mener, at siruppen har den rigtige konsistens, slukker du for varmen og hælder den straks på en rengjort glasflaske. Lad flasken stå uden låg, indtil siruppen er kølet helt af, og der ikke længere er damp i flasken.

God fornøjelse!

Lækker hjemmelavet syrensirup

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar