Kryddersnaps

Syrensnaps

Filtreret syrensnapsJa, tænk sig, man kan også lave syrensnaps. Man kan lave kryddersnaps af næsten alt, hvad man har i haven, i græsplænen, i grøftekanten, i markhegnet, på stranden osv. Det gør alt det her med kryddersnapse rigtig spændende og udfordrende: Kan man nu lave en god kryddersnaps af denne plante?

Hvordan smager en syrensnaps?

Så er spørgsmålet selvfølgelig, om man kan lave en god kryddersnaps af blomstrende syrener? JA, det kan man. Som altid, når man laver kryddersnaps af blomster, gælder det, at snapsen får en lidt mere liflig og parfumeret smag, end hvis man fx bruger appelsinskal og krydderier eller laver en snaps af bær.

Men her om sommeren er denne blomstersmag særdeles lækker og indbydende og passer godt til en frokost på terrassen en varm sommerdag. Udover det kan snapsen bruges til at mikse i drinks og fx blandes med en Asti som velkomstdrink.

Syrensnaps får en smuk rosa-lilla farve og dufter og smager af syrener.

Har du syrener i haven, er det bare om at komme ud at plukke et par blomsterklaser, og har du ikke syrener i haven, er det relativt let at finde syrener i et markskel eller langs en vejkant.

Lav din egen syrensnaps

Sådan laver du syrensnaps

  • ca. 2 dl blomster fra den almindelige lilla syren, som dufter
  • 1/2 flaske klar snaps eller alkohol

Pluk et par grene syrener og nip alle de små blomster af blomsterklaserne. Tjek for små dyr og utøj, og lad evt. blomsterne ligge en halv til en hel time på et stykke bagepapir eller køkkenruller.

Hæld alle blomsterne i et glas eller en flaske og hæld den klare snaps over.

Sæt låg på og lad snapsen trække et mørkt sted i ca. 3-4 uger. Ryst gerne glasset eller flasken en gang imellem.

Når snapsen har trukket, skal den filtreres. Hæld først snapsen gennem en sigte for at få syrenblomsterne fra, og filtrer den derefter gennem et kaffefilter, som du sætter i en tragt over den flaske, du gerne vil opbevare snapsen i efterfølgende.

Snapsen kan sikkert holde sig uendeligt, men blomstersnapse smager af mest det første år, og nogle gange kun måneder.

God fornøjelse!

Får du mod på at lave flere blomstersnapse, så prøv også at lave rosensnaps og lavendelsnaps.

Syrensnaps

Syrensnaps

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar