Menu
Kryddersnaps

Hyldeblomstsnaps med citron

Hyldeblomstsnaps

Lav din egen skønne hyldeblomstsnaps med citron af friskplukkede hyldeblomstskærme. Kryddersnapsen får en skøn og mild smag af sommer og kan drikkes til alle lejligheder eller blandes op i sommerens drinks.

Hyldeblomster er dansk sommer

Aah, hyldeblomstsnaps med citron. Hyldeblomster på glas – konserveret i alkohol – er som at gemme sommeren eller måske smage på selve sommeren til en god frokostret eller en i kølig velkomstdrink en lun sommeraften. Jeg absolut elsker hyldeblomster. I alting. Om det er saft eller is, eller sirup eller marinade. Hyldeblomster er indbegrebet af dansk sommer for mig, selve smagen af sommer.

Derfor synes jeg også, det er så lækkert at kunne konservere denne dejlige smag i en skøn sommersnaps, som er perfekt på et frokostbord om sommeren eller til at give en sommerlig stemning til et frokostbord om vinteren. Er du vild med hyldeblomster, så prøv også at lave en hyldeblomst-jordbærsnaps, mens begge dele er i sæson – det er også en virkelig lækker snaps!

Du kan læse mere om hylden her ved miljøstyrelsen.

Lav din egen hyldeblomstsnaps med citron

Opskrift på hyldeblomstsnaps med citron

Neden for finder du den nemme opskrift på kryddersnaps lavet på hyldeblomster og citronskal. Pluk hyldeblomsterne, når de er sprunget helt ud og helst ikke på en regnvejrsdag. Pluk gerne dine hyldeblomstskærme tidligt om morgenen, mens morgenduggen stadig er der. Lige præcis der er der mest smag i hyldeblomsten, da duggen holder på blomsterstøvet, som er det, der smager.

Fødevarestyrelsen anbefaler dog, at man skyller sine hyldeblomster inden brug – det vil jeg ikke affærdige, men det er en opfordring, der særligt gør sig gældende, hvis du plukker dine hyldeblomster et meget trafikeret sted eller tæt på en mark, hvor der fx sprøjtes.

Der er hyldeblomster rigtig mange steder, og jeg plukker enten i min egen have eller et isoleret sted, og derfor skyller jeg heller ikke blomsterne. Hvad du gør, er selvfølgelig helt op til dig.

Man kan lave mange dejlige ting med hyldeblomster, og måske vil du finde inspiration i disse udvalgte opskrifter med hyldeblomster:


Hyldeblomstlikør

Panna cotta med hyldeblomstgelé og fennikelsmag

Citron-marcipankage med hyldeblomstcreme

Jordbærmilkshake med hyldeblomst

Hyldeblomsteddike


Se alle opskrifter med hyldeblomster

Hyldeblomstsnaps

Hyldeblomstsnaps med citron

Lav din egen skønne hyldeblomstsnaps med citron af friskplukkede hyldeblomstskærme. Snapsen er utrolig nem at lave og får den dejligste smag af sommer.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 5 min
Trækketid 7 d
Samlet tid 7 d 10 min
Ret Kryddersnaps
Køkken Dansk
Antal 1 halv flaske

Ingredienser
  

 • 5-6 hyldeblomstskærme – alt afhængig af størrelsen på dem
 • skallen af 1 økologisk citron
 • 35 cl klar, smagsneutral snaps
 • 1 lille tsk honning efter smag

Sådan gør du
 

 • Ryst hyldeblomstskærmene godt, så dyr og skidt falder ud. Tag evt. det sidste med fingrene, så du har “rene skærme” at putte i snapsen. Du må endelig ikke skylle dine hyldeblomstskærme, for så skyller du blomsterstøvet af.
 • Læg de rensede hyldeblomstskærme i et stort sylteglas.
 • Skræl ganske forsigtigt skallen af citronen med en kartoffelskræller, så det bitre hvide ikke kommer med. Læg citronskallerne ned til hyldeblomsterne.
 • Hæld snaps over og sæt låg på sylteglasset.
 • Lad snapsen trække i ca. en uge.
 • Hæld snapsen gennem en sigte for at få hyldeblomstskærmene og alt, hvad der drysser fra dem, fra og hæld snapsen tilbage i sylteglasset. Hvis du synes, den skal sødes (det synes jeg), kommer du ca. 1 tsk honning i, som du lader opløse sig. Lad gerne snapsen stå indtil næste dag eller i det mindste et par timer. Smag på snapsen, så du ved, at den har den rigtige sødme, inden du filtrerer den.
 • Når snapsen har den helt rigtige smag, filtrerer du den. Det gør du ved at hælde den gennem et kaffefilter i en tragt, som du sætter i den flaske, du gerne vil opbevare snapsen i.
Keyword Hyldeblomster, Sommer
Lav din egen hyldeblomstsnaps med citron

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

  Læg en kommentar