Kryddersnaps

Hyldeblomstsnaps med citron

HyldeblomstsnapsAhh, hyldeblomstsnaps med citron. Hyldeblomster på glas, konserveret i alkohol, er som at gemme sommeren eller måske smage på selve sommeren til en god frokostret eller en i kølig velkomstdrink en lun sommeraften.

Hyldeblomster er dansk sommer

Jeg absolut elsker hyldeblomster. I alting. Om det er saft eller is, eller sirup eller marinade. Hyldeblomster er indbegrebet af dansk sommer for mig, selve smagen af sommer.

Derfor synes jeg også, det er så lækkert at kunne konservere denne dejlige smag i en skøn sommersnaps, som er perfekt på et frokostbord om sommeren eller til at give en sommerlig stemning til et frokostbord om vinteren.

Lav din egen hyldeblomstsnaps med citron

Opskrift på hyldeblomstsnaps med citron

  • 5-6 hyldeblomstskærme – alt afhængig af størrelsen på dem
  • Skallen af 1 økologisk citron
  • 35 cl klar snaps
  • 1 lille tsk honning – efter smag

Plus gerne dine hyldeblomstskærme tidligt om morgenen, mens morgenduggen stadig er der. Lige præcis der er der mest smag i hyldeblomsten, da duggen holder på blomsterstøvet, som er det, der smager.

Ryst hyldeblomstskærmene godt, så dyr og skidt falder ud. Tag evt. det sidste med fingrene, så du har “rene skærme” at putte i snapsen. Du må endelig ikke skylle dine hyldeblomstskærme, for så skyller du blomsterstøvet af.

Læg de rensede hyldeblomstskærme i et sylteglas eller sylteflaske.

Skræl skallen af citronen med en kartoffelskræller ganske forsigtigt, så det bitre hvide ikke kommer med. Læg citronskallerne ned til hyldeblomsterne.

Hæld snaps over og sæt låg på sylteglasset eller -flasken.

Lad snapsen trække i ca. en uge.

Hæld snapsen gennem en sigte for at få hyldeblomstskærmene og alt, hvad der drysser fra dem, fra og hæld snapsen tilbage i sylteglasset. Hvis du synes, den skal sødes (det synes jeg), kommer du ca. 1 tsk honning i, som du lader opløse sig. Lad gerne snapsen stå indtil næste dag eller i det mindste et par timer. Smag på snapsen, så du ved, at den har den rigtige sødme, inden du filtrerer

Når snapsen har den helt rigtige smag, filtrerer du den. Det gør du ved at hælde den gennem et kaffefilter i en tragt, som du sætter i den flaske, du gerne vil opbevare snapsen i.

God fornøjelse!

Lav din egen hyldeblomstsnaps med citron

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar