Menu
Kryddersnaps

Mirabellesnaps

Mirabellesnaps

Mirabellesnaps er en af de dejligste kryddersnapse, som er nem at lave selv. Bruger du røde mirabeller, får snapsen en smuk, klar rød farve. Men uanset hvad, bliver det en kryddersnaps med en sød og dejlig smag, som kun bliver bedre med tiden.

Sensommersnaps

Mirabellesnaps kaldes i Frankrig ofte eau de vie, som betyder livets vand. For kryddersnapsen har den skønneste søde og lidt liflige smag, som er særdeles afholdt. Benytter du røde mirabeller, vil snapsen desuden få den smukkeste klare røde farve. Her på billederne har jeg brugt en blanding af gule og røde mirabeller – ganske få røde er nok til at give farven.

Mirabeller vokser vildt i hegn og krat og skov overalt i Danmark. Man spotter ofte træerne, når man se nedfaldsfrugterne på jorden. Vi har selv et par mirabelletræer i haven – tre forskellige slags. Frugterne fra det gule træ er ofte lidt melede, og frugterne egner sig ikke til at blive spist friske. Til gengæld smager de fremragende, når man sylter dem, fx i en mirabellechutney eller som mirabellemarmelade.

De røde mirabeller med gult frugtkød er mere saftige og spisevenlige og bliver ofte spist direkte fra træet eller blandet i, når der syltes. Og så er der de helt røde, som både er røde udenpå og inde i frugtkødet. Dem kommer der desværre sjældent ret mange af, og fuglene er oftere hurtigere end os.

Hjemmelavet kryddersnaps med mirabeller

Opskrift på mirabellesnaps

Den nemme opskrift på kryddersnaps lavet på mirabeller, finder du lige nedenfor. Brug de mirabeller, du har i haven eller gå en tur og sank fra hegn og krat.

Det er en rigtig god idé at lave et par huller i hver enkelt mirabelle, så saften kan trænge ud og alkoholen kan trænge ind i frugterne. Det gør processen i kryddersnapsen hurtigere, så den ikke skal trække så længe. Jeg bruger gerne sådan en lille chokoladegaffel til, når man laver fyldt chokolade – den har nemlig to tænder, som passer perfekt til at lave to huller foroven i hver frugt. Måske har du noget lignende. Ellers kan du bruge en serveringsgaffel eller en kødnål.

Hvis du nu skal lave flere ting med mirabeller, så vær opmærksom på, at der er flere opskrifter med mirabeller her på sitet. Her er et lille udpluk til inspiration:


Mirabellesaft med ingefær

Mirabellesirup

Mirabelleclafoutis med nougat

Upside-down mirabellekage

Syltede mirabeller


Se alle opskrifter med mirabeller

Mirabellesnaps
Mirabellesnaps

Mirabellesnaps

Mirabellesnaps er en af de dejligste kryddersnapse, som er nem at lave selv. Bruger du røde mirabeller, får snapsen en smuk, klar rød farve. Men uanset hvad, bliver det en kryddersnaps med en sød og dejlig smag, som kun bliver bedre med tiden.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Trækketid 90 d
Samlet tid 90 d 20 min
Ret Kryddersnaps
Køkken Dansk
Antal 1 flaske, ca. 0,5 l

Equipment

 • 1 Stort sylteglas med låg

Ingredienser
  

 • 400 g mirabeller
 • 35 cl klar og smagsneutral snaps eller vodka
 • evt. sukker

Sådan gør du
 

 • Skyl mirabellerne og prik et par huller i hver frugt med en gaffel, kødnål eller lignende.
 • Kom mirabellerne i et sylteglas og hæld snaps eller vodka over. Mirabeller suger en del, så derfor skal du sørge for, at der er ca. 2 cm alkohol over frugterne. Hvis frugterne ikke dækkes godt, vil de efter kort tid stikke op over alkoholen og blive brune.
 • Tilsæt evt. en teskefuld til en spiseskefuld sukker, hvis du ønsker, at snapsen skal trække med sukker. Du kan også vente med at tilsætte sukker til senere, så du kender smagen, inden du søder snapsen.
 • Sæt låg på sylteglasset og stil det et mørk og køligt sted. Lad mirabellesnapsen trække i ca. 3 måneder og ryst gerne glasset lige så stille en gang i mellem.
 • Si frugterne fra og filtrer snapsen gennem et kaffefilter i en tragt, så snapsen løber ned i en ren flaske.
 • Smag på den og vurder, om den skal sødes mere. Tilsæt evt. lidt mere sukker eller måske lidt honning.
 • Lad gerne snapsen stå og lagre i mindst et et par uger, inden du begynder at drikke af den. Og snapsen bliver endnu bedre, hvis den får lov at stå og udvikle smagen i yderligere et par måneder eller mere.
Keyword Mirabeller, Sensommer
Hjemmelavet mirabellesnaps

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.