Kryddersnaps

Kvædesnaps

KvædesnapsKvædesnaps er en herlig kryddersnaps med sin aromatiske smag, der er ulig alle andre snapse. Her er opskriften på den rene snaps med kvæde, som du selvfølgelig altid kan tilsætte andre smagsnuancer og krydderier.

Snaps med kvæde

Når du laver en kvædesnaps, skal du gøre det temmelig hurtigt, så kvæderne ikke når at blive alt for brune, mens du snitter dem op – det påvirker nemlig i sidste ende udseende på din snaps. Og hvordan snapser ender med at komme til at se ud, betyder jo også noget.

Snapsen er helt enkelt at lave og tager kun 5 minutter at gøre klar. Og derefter skal den jo så trække, indtil den har den helt rigtige smag. Du kan tilsætte en teskefuld sukker fra start, men jeg hælder mest til at lave snapsen uden sukker og så evt. smage den til, hvis jeg vurderer, at den skal sødes en smule.

Har du lyst til at tilsætte spændende krydderier og smage, kan du gøre det. Det kunne fx være appelsinskal, citronskal, kanel, kardemommekapsler, nelliker, anis eller krydderurter.

Hjemmelavet kvædesnaps

Kvædesnaps

Kvædesnaps

Kvædesnaps er en herlig kryddersnaps med sin aromatiske smag, der er ulig alle andre snapse. Her er opskriften på den rene snaps med kvæde, som du selvfølgelig altid kan tilsætte andre smagsnuancer og krydderier.
Forb. tid 15 min

Ingredienser
  

  • 2 kvæder store
  • 3,5 dl neutral snaps eller vodka
  • 1-2 tsk sukker eller honning evt.

Sådan gør du
 

  • Skyl kvæderne og gnub dem rene for fnuller.
  • Skær dem i kvarte og fjern kernehusene. Skær dem derefter i små stykker, og gør det forholdsvis hurtigt, så kvæderne ikke bliver alt for brune.
  • Kom kvædestykkerne i et sylteglas og hæld snaps eller vodka over. Sæt låg på sylteglasset.
  • Lad snapsen trække i ca. 2-3 måneder.
  • Hæld snapsen gennem en sigte for at få kvædestykkerne siet fra og hæld snapsen tilbage i sylteglasset. Hvis du synes, den skal sødes, kommer du ca. 1 lille tsk honning i, som du lader opløse sig. Lad gerne snapsen stå indtil næste dag eller i det mindste et par timer. Smag på snapsen, så du ved, at den har den rigtige sødme, inden du filtrerer.
  • Når snapsen har den helt rigtige smag, filtrerer du den. Det gør du ved at hælde den gennem et kaffefilter i en tragt, som du sætter i den flaske, du gerne vil opbevare snapsen i.
Keyword Kryddersnaps

Kvædesnaps

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering