Kvædesnaps er en herlig kryddersnaps med sin aromatiske smag, der er ulig alle andre snapse. Her er opskriften på den rene snaps med kvæde, som du selvfølgelig altid kan tilsætte andre smagsnuancer og krydderier.
Snaps med kvæde
Når du laver en kvædesnaps, skal du gøre det temmelig hurtigt, så kvæderne ikke når at blive alt for brune, mens du snitter dem op – det påvirker nemlig i sidste ende udseendet på din snaps. Og hvordan snapser ender med at komme til at se ud, betyder jo også noget.
Snapsen er helt enkelt at lave og tager kun 5 minutter at gøre klar. Og derefter skal den jo så trække, indtil den har den helt rigtige smag. Du kan tilsætte en teskefuld sukker eller honning fra start, men jeg hælder mest til at lave snapsen uden sødestof og så evt. smage den til, hvis jeg vurderer, at den skal sødes en smule.
Har du lyst til at tilsætte spændende krydderier og smage, kan du gøre det. Det kunne fx være appelsinskal, citronskal, kanel, kardemommekapsler, nelliker, anis eller krydderurter.
Og mens du nu er i gang med at lave din kvædesnaps, så kan det være, at du også skal sætte over til en dejlig kvædelikør.
Se alle opskrifter med kvæder her
Opskrift på kvædesnaps
Her under finder du den nemme og meget hurtige opskrift på hjemmelavet kryddersnaps med kvæde. Opskriften er på en halv flaske, men en idé kunne være at lave to halve flasker – en, hvor du tilsætter forskellige krydderier og en, som er på ren kvæde. På den måde kan du lege med smagen, og det er jo altid spændende.
Er du i øvrigt vild med at lave dine egne kryddersnapse, så kan det være, at dy også vil finde inspiration i disse udvalgte snapseopskrifter, som alle kan laves i efteråret:
Gylden julesnaps med appelsin, kanel og hibiscus
Havtornsnaps med appelsin og vanilje
Slåensnaps – kryddersnaps fra naturen
Se hele samlingen af opskrifter på hjemmelavede kryddersnapse
Kvædesnaps
Ingredienser
- 2 kvæder store
- 3,5 dl neutral snaps eller vodka
- 1-2 tsk sukker eller honning evt.
Sådan gør du
- Skyl kvæderne og gnub dem rene for fnuller.
- Skær dem i kvarte og fjern kernehusene. Skær dem derefter i små stykker, og gør det forholdsvis hurtigt, så kvæderne ikke bliver alt for brune.
- Kom kvædestykkerne i et sylteglas og hæld snaps eller vodka over. Sæt låg på sylteglasset.
- Lad snapsen trække i ca. 2-3 måneder.
- Hæld snapsen gennem en sigte for at få kvædestykkerne siet fra og hæld snapsen tilbage i sylteglasset. Hvis du synes, den skal sødes, kommer du ca. 1 lille tsk honning i, som du lader opløse sig. Lad gerne snapsen stå indtil næste dag eller i det mindste et par timer. Smag på snapsen, så du ved, at den har den rigtige sødme, inden du filtrerer.
- Når snapsen har den helt rigtige smag, filtrerer du den. Det gør du ved at hælde den gennem et kaffefilter i en tragt, som du sætter i den flaske, du gerne vil opbevare snapsen i.