Jul, Kryddersnaps

Gylden julesnaps med appelsin, kanel og hibiscus

Julesnaps med appelsin, kanel og hibiscusDenne julesnaps med appelsin er min yndlingsjulesnaps, for den smager kraftigt og den smager af JUL. Farven er helt mørk gylden og meget smuk. Server den til julefrokosten eller som en likør sent om aftenen.

Julesnaps skal der til

Selvfølgelig skal der julesnaps til i julen, og helst en hjemmelavet en af slagsen. Hvert år leger vi med nye kryddersnapse, og de bedste laver vi igen og igen. Det betyder, at vi efterhånden laver en hel del snapse hvert år. Sikke noget. Det er godt, at vi kan give noget af den dejlige kryddersnaps væk i gaver. Og ellers må vi invitere rigtig meget til julefrokost.

Jeg tror, at alle, der drikker snaps, har deres favoritsnaps. Jeg er selv helt vild med snapse, som er lavet på vanilje. Den sødme og næsten cremede smag, som vaniljestangen giver snapsen, synes jeg, er helt eminent.

Julesnaps med appelsin

Opskrift på gylden julesnaps med appelsin

  • 1 vaniljestang
  • skal af en usprøjtet, økologisk appelsin
  • 2 kanelstænger af de små
  • 3 stjerneanis
  • 10 hele nelliker
  • 5 hele kardemommekapsler
  • 3 hele tørrede hibiscusblomster
  • ca. 50 cl neutral, klar snaps

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Skyl appelsinen, tør den godt af og skræl en tynd skal af hele appelsinen med en tyndskræller, men undgå at få det hvide, bitre med.

Tag et stort rengjort og skoldet sylteglas og læg vaniljestang og -korn og appelsinskal ned i det med sammen med kanelstænger, stjerneanis, nelliker, kardemomme og hibiscusblomster. Giv kardemommekapslerne et lille bank med en kagerulle, inden du kommer dem i glasset, så de frigiver deres aroma. Det samme kan du gøre med stjerneanis.

Hæld snapsen over og sæt låg på glasset.

Lad snapsen stå og trække i mindst tre dage. Smag på den, og hvis du synes, den smager godt og har trukket nok, sier du krydderier og appelsinskal fra. Og ellers lader du den trække lidt længere.

Efter du har siet krydderierne fra, skal du filtrere den gennem et kaffefilter i en tragt, så snapsen løber ned i en ren flaske.

Lad snapsen trække yderligere en uges tid og gerne mere, inden du drikker den.

Bliver snapsen for kraftig, kan du fortynde den med lidt klar snaps, indtil den har den rette smag.

God fornøjelse – og skål!

Julesnaps med appelsin, kanel og hibiscus

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar