Denne julesnaps med appelsin er min yndlingsjulesnaps, for den smager kraftigt og den smager af JUL. Farven er helt mørk gylden og meget smuk. Server den til julefrokosten eller som en likør sent om aftenen.
(Dette blogindlæg indeholder affiliatelinks – læs mere nederst på siden)
Julesnaps skal der til
En gylden julesnaps med appelsin, kanel og hibiscus og julekrydderier laver vi hvert eneste år til jul. Den er SÅ lækker og er en fast tradition på julefrokostbordet.
Og selvfølgelig skal der julesnaps til i julen, og helst en hjemmelavet en af slagsen. Hvert år leger vi med nye kryddersnapse, og de bedste laver vi igen og igen. Det betyder, at vi efterhånden laver en hel del snapse hvert år. Sikke noget. Det er godt, at vi kan give noget af den dejlige kryddersnaps væk i gaver. Og ellers må vi invitere rigtig meget til julefrokost.
Jeg tror, at alle, der drikker snaps, har deres favoritsnaps. Jeg er selv helt vild med snapse, som er lavet på vanilje. Den sødme og næsten cremede smag, som vaniljestangen giver snapsen, synes jeg er helt eminent. Og vanilje spiller altså bare godt sammen med appelsin og julekrydderier. De tørrede hibiscusblomster er med til at give snapsen den flotte gyldenrøde farve samtidigt med, at blomsterne tilfører snapsen en anelse syrlighed som modvægt til vaniljen og krydderierne.
Tørrede hibiscusblomster
Tørrede hibiscusblomster køber jeg mig til. En stor pose økologiske blomster (som helt klart er at foretrække, når du bruger dem i madlavning) koster ikke ret meget og der er til mangt og meget, fx denne hibiscussirup eller en hibiscuslikør. Og så kan du i øvrigt også lave den dejligste te af blomsterne. Du kan købe hibiscusblomster i helsekostbutikker, bl.a. her på Helsebixen, hvor der altid er gratis fragt uanset beløb:
Opskrift på gylden julesnaps med appelsin
Herunder finder du opskriften på den julede kryddersnaps med appelsin, kanel, hibiscus, vanilje og julekrydderier. Du skal sætte snapsen over ca. 10 dage inden, du gerne vil drikke den eller servere den eller forære den væk. Så er den allerbedst. Men kryddersnapsen kan stå i lang tid efter fremstillingen, og det spændende er, at den vil skifte karakter undervejs.
Er du vild med at lave hjemmelavede kryddersnapse, så tror jeg, disse udvalgte snapseopskrifter også vil inspirere dig:
Havtornsnaps med appelsin og vanilje
Se alle opskrifter på hjemmelavede kryddersnapse
Gylden julesnaps med appelsin, kanel og hibiscus
Equipment
- 1 Stort sylteglas med låg
- 1 glasflaske eller karaffel med låg
Ingredienser
- 1 stang vanilje
- skal af 1 usprøjtet, økologisk appelsin
- 2 små kanelstænger
- 3 hele stjerneanis
- 10 hele nelliker
- 5 hele kardemommekapsler
- 3 hele tørrede hibiscusblomster
- 5 dl smagsneutral, klar snaps
Sådan gør du
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
- Skyl appelsinen, tør den godt af og skræl en tynd skal af hele appelsinen med en tyndskræller, men undgå at få det hvide, bitre med.
- Tag et stort rengjort og skoldet sylteglas og læg vaniljestang og -korn og appelsinskal ned i det med sammen med kanelstænger, stjerneanis, nelliker, kardemomme og hibiscusblomster. Giv kardemommekapslerne et lille bank med en kagerulle, inden du kommer dem i glasset, så de frigiver deres aroma. Det samme kan du gøre med stjerneanis.
- Hæld snapsen over og sæt låg på glasset.
- Lad snapsen stå og trække i mindst tre dage. Smag på den, og hvis du synes, den smager godt og har trukket nok, sier du krydderier og appelsinskal fra. Og ellers lader du den trække lidt længere.
- Efter du har siet krydderierne fra, skal du filtrere den gennem et kaffefilter i en tragt, så snapsen løber ned i en ren flaske.
- Lad snapsen trække yderligere en uges tid og gerne mere, inden du drikker den.
- Bliver snapsen for kraftig, kan du fortynde den med lidt klar snaps, indtil den har den rette smag.
Dette blogindlæg indeholder affiliatelinks, hvilket betyder, at jeg tjener en skilling, hvis du klikker dig videre og foretager et køb. Jeg linker kun til varer og produkter, som jeg enten selv bruger eller som jeg vil anbefale. Klikker du på et link og køber, så støtter du samtidigt mit arbejde med at udvikle opskrifter, som jeg kan lægge ud til dig og alle andre – ganske gratis og uden forstyrrende reklamer.