Syltede bær & frugter

Syltede blommer i rom

Syltede blommer i romSyltede blommer i rom med vanilje er simpelthen noget af det bedste, der findes. Det er nemt at lave, og blommerne kan spises på morgenmaden, til dessert, sammen med kage eller ost. Eller bare som de er.

Smagen af blommer

Der sker noget med smagen af blommer, når de bliver syltet. De bliver søde og lækre og konsistensen er mums og blød. I denne opskrift anvender jeg en hel vaniljestang, som jeg synes, giver blommerne den dejligste smag. Vanilje, rom og blommer er altså godt sammen.

Syltede blommer i rom tager ca. 10 minutter at lave. De smager fantastisk på græsk yoghurt med granola, eller som dessert med en god flødecreme eller vaniljeis til – og måske lidt marengs – og de kan selvfølgelig også bruges som tilbehør til en kage eller på ostebordet.

Syltede blommer i rom med vanilje

Opskrift på syltede blommer i rom (1 stort glas)

  • 750 g rensede blommer uden sten
  • 1 stang vanilje
  • 400 g sukker
  • 3 dl vand
  • 1 dl gylden rom

Skyl blommerne, fjern stenene og skær blommerne i halve, kvarte eller ottendedele alt efter, hvilken sort du bruger og hvor store, de er.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem evt. med lidt sukker.

Kom vand, sukker og vanilje i en gryde og varm langsomt op, til sukkeret er smeltet. Når sukkerlagen begynder at koge, kommer du blommerne i og lader dem koge med i et minuts tid.

Tag gryden af varmen og bland den gyldne rom i.

Hæld de syltede blommer på et helt rent glas, som er skoldet og skyllet i atamon eller spiritus (fx rommen).

Lad glasset stå åbent, mens de syltede blommer køler af og luk derefter tæt.

Lad blommerne trække i sukkerlagen i 2-3 dage, før du anvender dem. Sørg for at bruge en ren ske hver gang og opbevar de syltede blommer på køl. Her kan de holde sig i ca. 3 måneder, hvis du holder hygiejnen i top.

God fornøjelse!

Glas med syltede blommer

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar