Saltsyltede citroner er utroligt nemme at lave og smager fremragende til kødretter, i salater og i eksotiske risretter. Saltet fjerner citronens bitterhed og efterlader en ren, dyb og intens smag af citron.
Den rene smag af citron
Der er ikke noget som smagen af citron! Det er ubetinget min yndlingsfrugt og -smag, som passer fortrinligt i både det søde og det salte køkken. Saltsyltede citroner er helt klart lækkeri for citronelskere.
Saltet fjerner den bitre smag i citronskallen, og derfor står du tilbage med en smuk og ren smag af citron, når du har syltet dine citroner med salt. Men citronerne smager samtidig af meget, så derfor bruger man dem ikke i store mængder i retterne. Lidt, men godt kan give en ret en skøn syrligsød smag af citron.
Opskrift på saltsyltede citroner
- 8 økologiske, usprøjtede citroner
- 8 spsk groft havsalt
- saften af ca. 2 citroner
- evt. lidt kogt vand
- lidt atamon til at skylle sylteglasset i
Gør et skoldet sylteglas, som er skyllet i atamon klar.
Skyl citronerne godt og skær eventuelle grimme ender af.
Stil citronerne på højkant og lav et snit i hver citron næsten igennem fra toppen, stop et par centimeter før bunden. Læg et nyt snit på tværs af det første, så der er snittet et kryds igennem hver citron.
Pres en spiseskefuld salt ind i snittet og læg citronerne tæt sammen i sylteglasset.
Pres citronerne meget tæt, så saften frigives og dækker citronerne.
Pres saft af 1-2 citroner og hæld saften over citronerne.
Sæt sylteglasset i køleskabet med låg på.
De næste dage kigger du til citronerne hver dag og giver dem et pres nedad i citronsaften, så de efterhånden bliver helt dækket. Hvis ikke saften kan dække citronerne helt, kan du enten tilsætte mere citronsaft eller lidt kogt vand.
Citronsaften vil med tiden mørne citronerne, så de bliver bløde og lækre. Det tager ca. 3-4 uger, hvorefter du kan bruge løs af de saltsyltede citroner. Husk at skylle citronerne fri for salt inden brug.
Snit citronerne i små stykker og server dem sammen med kødretter. Du kan også anvende de saltsyltede citroner i dressinger, i sammenkogte retter eller i salater.
God fornøjelse!