Menu
Syltede bær & frugter

Saltede hyben

Saltede hyben

Lav dine egne saltede hyben, som du kan bruge i salater og i brød og på pizza eller i sandwich. Hybenfrugterne får en spændede saltet smag, som minder en smule om ansjoser og kan bruges de samme steder.

Saltede sensommerfrugter

Saltede hyben er en sjov lille ting at lave. Her får man et spændende resultet af meget lidt arbejde. For det kræver ikke så meget at salte nogle af de hyben, man alligevel har været ude at plukke. De skal renses og lægges lagvis med salt og næste dag, voila, så har man de lækreste saltede hyben, som kan bruges i madlavningen.

Hybenfrugterne skal selvfølgelig skylles grundigt før brug, ellers er de alt for salte. Derfor er det også vigtigt, at du ikke bruger alt for bløde hyben, for så vil de bare “splatte ud”. Brug faste og fine hybenfrugter, og de må gerne være lidt til den store side. Så bliver de lækrest.

De saltede hyben smager en lille smule som saltede ansjoser – men uden fiskesmagen. De kan bruges alle de steder, hvor du ellers ville bruge ansjoser. Men det er helt oplagt at bruge de saltede hybenfrugter på pizza og focacciabrød, i salater og i hjemmelavede sandwich.

Hybenfrugterne kan du samle overalt i Danmark. De står gerne i strandområder og i hegn og krat. Der er stor forskel på, hvornår de modner alt efter, hvor buskene står. Så er de meget modne ét sted, kan du som regel være heldig at finde knap så modne hyben et andet sted.

Hjemmesaltede hybenfrugter

Opskrift på saltede hyben

Det er ganske nem at salte sine hyben. Opskrift og fremgangsmåde finder du lige nedenfor. De saltede hyben kan holde sig i ca. 14 dage ved stuetemperatur, men du kan også sætte dem på køl med låg på, og så vil de holde en smule længere.

Har du plukket masser af hyben, så find også inspiration i nogle af mine mange andre hybenopskrifter:


Hybensirup

Hybenmarmelade

Hybeneddike

Hybensalt

Hybensnaps


Se alle opskrifter med hyben

Nyplukkede hyben, som skal saltes
Saltede hyben

Saltede hyben

Lav dine egne saltede hyben, som du kan bruge i salater og i brød og på pizza eller i sandwich. Hybenfrugterne får en spændede saltet smag, som minder en smule om ansjoser og kan bruges de samme steder.
Tilb. tid 15 min
Trækketid 8 t
Samlet tid 8 t 15 min
Ret Saltning
Køkken Dansk
Antal 1 glas

Equipment

  • 1 Sylteglas

Ingredienser
  

  • ca. 10 store friskplukkede hybenfrugter
  • groft salt

Sådan gør du
 

  • Skyl hybenfrugterne, udkern dem og skær dem i halve.
  • Kom lidt salt i bunden af et sylteglas og læg et lag hyben ovenpå.
  • Dæk med salt og læg et lag hyben mere, og fortsæt sådan, til glasset er fyldt. Det øverste lag hyben skal være helt dækket med salt.
  • Sæt låg på sylteglasset og lad hybenfrugterne trække natten over eller i mindst 6-8 timer.
  • Skyl hybenfrugterne grundigt inden brug, så alt salt skylles af.

Noter

Kan holde sig i ca. 2 uger.
Keyword Hyben, Sensommer
Saltede hyben

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.