Menu
Kryddersnaps

Hybensnaps

Hybensnaps

Hybensnaps er en skøn ting at lave i august og september af de modne hyben. Snapsen får en dejlig sød og let syrlig smag, som kun bliver bedre med tiden. Den skal trække i mindst et par måneder og må gerne stå og lagre efterfølgende.

Kryddersnaps af modne hyben

En hybensnaps er en af sensommerens lækre kryddersnapse, som man forholdsvist nemt kan lave. Det kræver dog, at man går en tur ud og samler hybenfrygter – med mindre man har dem i sin have. Derefter skal frugterne halveres og renses, og det er selvfølgelig det største arbejde.

Men at rense hyben til en god og lækker kryddersnaps er arbejdet værd, når man nogle måneder senere kan nyde den i en kold tid sammen med familie og venner. Hybensnaps er fx helt oplagt at tage med til en julefrokost eller give som værtindegave.

Snapsen skal helst trække i et par måneder, men du skal selvfølgelig smage på den undervejs. Måske synes du ikke, den skal trække så længe eller måske vil du gerne give hybenskallerne endnu længere tid til at smide smag af til alkoholen.

Efter filtrering er det i øvrigt også en god idé at lade snapsen trække lidt – det bliver den bedre af, og den får en mere rund og færdig karakter. Faktisk bliver kryddersnapsen kun bedre med tiden.

Se alle opskrifter på hjemmelavet kryddersnaps

Hjemmelavet kryddersnaps med hyben

Opskrift på hybensnaps

Du finder den meget nemme opskrift på hjemmelavet kryddersnaps med hyben lige nedenfor. Saml gerne gode modne hyben, som har masser af smag i sig.

Der er stor forskel på, hvor modne hyben er alt efter, hvordan buskene står placeret. Selv om hyben kan være helt overmodne ét sted, kan de være helt lyse orange og hårde et andet sted. Så find dig et godt sted at plukke.

Får du lyst til at lave flere lækkerier med hyben, så tjek også mine andre hybenopskrifter. Det kan være, du kan finde lidt inspiration:


Saltede hyben

Hybensirup

Hybenmarmelade

Hybeneddike

Hybensalt


Se alle opskrifter med hyben

Opskrift på hybensnaps
Hybensnaps

Hybensnaps

Hybensnaps er en skøn ting at lave i august og september af de modne hyben. Snapsen får en dejlig sød og let syrlig smag, som kun bliver bedre med tiden. Den skal trække i mindst et par måneder og må gerne stå og lagre efterfølgende.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 10 min
Trækketid 60 d
Samlet tid 60 d 25 min
Ret Kryddersnaps
Køkken Dansk
Antal 1 lille flaske

Equipment

 • 1 Stort sylteglas
 • 1 Glasflaske med låg

Ingredienser
  

 • 200 g rensede hybenskaller
 • ca. 3,5 dl klar, smagsneutral snaps eller vodka
 • evt. 1 tsk rørsukker eller honning

Sådan gør du
 

 • Skyl hybenfrugterne, udkern dem og skær dem i halve. Der skal være ca. 200 g rensede hyben, så passer det med mængden af alkohol.
 • Kom hybenskallerne i et sylteglas og hæld smagsneutral snaps eller vodka over.
 • Lad hybensnapsen trække et mørkt og køligt sted (ikke i køleskabet) i mindst 1 måned og helst 2-3 måneder. Smag på snapsen undervejs.
 • Filtrer snapsen gennem et kaffefilter i en tragt, så snapsen løber ned i en ren flaske.
 • Smag på den og vurder om den skal sødes. Tilsæt evt. en teskefuld rørsukker eller evt. lidt honning. Hvis du søder den, så lad den trække en dags tid mere. Hvis snapsen er kraftig i smagen, kan du fortynde den med mere smagsneutral snaps eller vodka.
 • Du kan nu begynde at drikke af hybensnapsen, men den bliver endnu bedre, hvis den får lov at stå og udvikle smagen i yderligere et par måneder eller mere.
Keyword Efterår, Hyben, Sensommer
Hybensnaps

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.