En hjemmelavet pæresnaps med vanilje er ren lækkeri. Den skal trække i lang tid, men er helt sikkert ventetiden værd. Til gengæld er den både nem og hurtig at lave og på blot 5 minutter kan du have en dejlig pæresnaps til at stå og trække.
Kryddersnaps med pære- og vaniljesmag
Dette er en formidabel pæresnaps med vanilje. Pære og vanilje går altså bare godt sammen. Det er en forening af smage, som man kun kan juble over, og derfor er det også helt oplagt at lave en kryddersnaps med pærer med et strejf af vanilje.
Er du ikke til vanilje i snaps, kan du blot undlade det og evt. tilsætte et andet krydderi, som du godt kan lide, fx kardemommekapsler eller et lille stykke kanelstang.
Snapsen skal trække i minimum 4 måneder – og gerne mere. Jo længere tid, den trækker, jo mere smag og karakter får den. Det er en mild og lys snaps med masser af sødme, som passer utrolig godt at servere som en eksta lille delikatesse til et ostebord.
En ægte pæresnaps laves ved at man stikker en pæreknop på pæretræet ned i en flaske og lader pæren vokse sig stor indeni. Når pæren så er moden ud på efteråret, klipper man den af og fylder snaps eller vodka på, som har trukket med krydderiet og evn. lidt sukker eller honning.
Det er en sjov måde at lave pæresnaps på, fordi der knyttes en historie til. Men denne snaps er minde lige så god.
Opskrift på pæresnaps med vanilje
Får du lyst til at prøve kræfter med en pæresnaps, finder du opskrift og fremgangsmåde nedenfor. Måske har du lyst til at lave flere skønne ting med pærer? Så sørg for lige at tjekke disse dejlige opskrifter ud:
Pæremarmelade med vanilje og ingefær
Pærekage med marcipan og mandler
Pæresnaps med vanilje
Equipment
- 1 glasflaske
Ingredienser
- 1 stor moden og usprøjtet pære
- 2 cm vaniljestang
- 35 cl neutral snaps eller vodka
Sådan gør du
- Skyl pæren, fjern kernehuset og skær den i skiver på langs.
- Flæk det lille stykke vaniljestang.
- Kom pærestykker og vaniljestang i en flaske med en bred hals eller et sylteglas og hæld derefter snaps/vodka over. Pæreskiverne skal være helt dækkede.
- Sæt låg på og lad snapsen trække i minimum 4 måneder (og gerne længere). Filtrer snapsen gennem et kaffefilter i en tragt, så snapsen løber ned i en ren flaske.
- Du kan nu begynde at drikke af pæresnapsen, men den bliver endnu bedre, hvis den får lov at stå og trække i yderligere et par måneder.