Krydderolier

Ramsløgolie

Hjemmelavet ramsløgolieEn hjemmelavet ramsløgolie er noget af det smukkeste med sin klare grønne farve. Olien kan du bruge til stegning, til ramsløgmayo, i marinader og dressinger, i salater og brød og fx på en cremet suppe. Nemt at lave og fuld af smag.

Forår er ramsløg

Der er ingen tvivl om, at foråret i høj grad er de grønne blade uanset om det er ramsløg, bøgeblade, mælkebøtteblade eller skvalderkål og brændenælde. Efter de grønne blade kommer alle blomsterne: Syrenerne, roserne, hyldeblomsterne.

For mig er det den bedste tid på året, for der er så meget at lege og eksperimentere med, og jeg finder enorm stor fornøjelse i at afprøve nye ting og omsætte alt det, jeg finder ude i haven og i naturen til nye nyttige ting i køkkenet.

I foråret går det rigtig meget ud på at lave krydderolier, kryddereddiker, kryddersalt og sylte alverdens ting. Og man kan lave noget af næsten alt. Krydderolie af ramsløg er rigtig nemt at lave og er en lille luksus at kunne hive ud af køleskabet og bruge i madlavningen foråret igennem.

Du kan bruge helt friske ramsløg eller du kan blanchere dem et splitsekund, så du er sikker på, at de ikke indeholder jordbakterier. Det kommer lidt an på, hvor hurtigt du har tænkt dig at anvende olien. Vil du gerne have den til at stå et stykke tid, vil jeg anbefale dig at give ramsløgbladene et hurtigt dyp i kogende vand. På denne måde sikrer du en vis holdbarhed i din ramsløgolie.

Hjemmelavet ramsløgolie

Opskrift på hjemmelavet ramsløgolie

  • ca. 100 g friskplukkede ramsløg
  • 5 dl rapsolie

Skyl ramsløgbladene grundigt og sæt en gryde med vand i kog.

Når vandet koger, dypper du bladene i vandet i ca. 15 sekunder, hvorefter du skynder dig at hive ramsløgbladene over i en skål med iskoldt vand, så du stopper processen.

Kom de blancherede blade i en blender sammen med rapsolie og blend til olien er fin og grøn.

Hæld olien på glas med låg og sæt den på køl, så den kan trække i mindst et døgn og gerne 2-3 dage (men ikke længere).

Si olien igennem et ostelærred, så du får bladene fra (dem kan du bruge til at lave en dejlig ramsløgpesto af).

Opbevar ramsløgolien på flaske i køleskabet.

God fornøjelse!

Hjemmelavet ramsløgolieHjemmelavet ramsløgolie

Forrige indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar