Råvarer

Opskrifter med rabarber

Når først det er rabarbertid, så må man gå all in på denne fantastiske afgrøde i haven. Rabarber er smagen af dansk sommer og lyse nætter. Her får du en lang række gode idéer til, hvad du kan lave af dine rabarber.

Rabarbergin

Rabarber er ikke en frugt, men en grøntsag

Rabarber er faktisk en grøntsag, selv om vi mest bruger den i det søde køkken – måske på grund af dens syrlige smag i stænglerne, som kalder på sukker. Det er en af de nemmeste planter at have i haven, og den fylder selvfølgelig med sine store blade, men kommer trolig igen år efter år.

Høst dine rabarber i forsommeren

Høsttiden er fra april til slutningen af juni. Her siger man, at stænglerne efterhånden indeholder så meget oxalsyre, at man ikke bør spise dem længere. Derfor skal der laves en helt mase gode sager af de smukke rabarberstængler i forsommeren.

Her får du en masse opskrifter med rabarber, som, jeg håber, kan inspirere dig.

God fornøjelse!

Rabarberkompot

Rabarberkompot

Noget af det første, jeg laver, når mine rabarberstængler er store nok, er rabarberkompot. Og det laver jeg gentagne gange, så jeg altid har et stort glas rabarberkompot til at stå i køleskabet. Kompotten bruger jeg på min græske yoghurt til morgenmaden, til min grydestegte kylling om aftenen, til trifli og kager. Og den er absolut uundværlig.

Se, hvordan du laver rabarberkompot

Rabarbergin med mynte

Pink rabarbergin

Så tidligt som jeg kan komme til det, høster jeg de første fine rabarberstængler, så jeg begynde produktionen af rabarbergin til de lune sommeraftener på terrassen. Det er så nemt og smager så skønt. Og farven … Og så er det en utrolig nem måde at imponere dine gæster på.

Se opskriften på rabarberbergin her

Rabarbersnaps med lakridsrod

Rabarbersnaps med lakridsrod

Der skal selvfølgelig også sættes over til en rabarbersnaps med lakridsrod, som er en virkelig dejlig snaps med den skønneste smag. Snapsen er virkelig populær og kan også bruges til drinks. Det er en herlig måde at anvende sine rabarber på og utrolig nemt at lave. Har du ikke prøvet at lave din egen kryddersnaps før, så er det et godt sted at starte.

Se, hvordan du laver din egen rabarbersnaps med lakridsrod

Rosenrabarbersuppe

Rosenrabarbersuppe

Sommerens bedste suppe er uden tvivl denne rosenrabarbersupper, som er en blændende dessert. Vi lader ikke en sommer gå uden at lave denne formidable suppe mindst én gang- Faktisk laver vi en stor grydefuld, spiser alt, hvad vi kan og gemmer resten i fryseren – så er der nem dessert i vinterhalvåret.

Rosenrabarbersuppe skal laves i juni, hvor roserne blomstrer, og smager skønt med en hjemmelavet vaniljeis og friske jordbær.

Se opskriften på rosenrabarbersuppe

Rabarberkoldskål

Rabarberkoldskål

Denne underskønne rabarberkoldskål smager af dansk sommer og sankt hans. Her skal man gøre lidt mere ud af sin koldskål, men til gengæld får man også den dejligste smag frem. Spis gerne koldskålen med hjemmebagte kammerjunker – så bliver det næsten ikke bedre.

Opskrift på rabarberkoldskål

Opskrift på hjemmebagte kammerjunker

Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje

Rabarbersaft med vanilje

Raberbersaft er virkelig en af sommerens herligheder, og jeg tror de fleste har et nostalgisk barndomminde, hvor de drikker hjemmelavet rabarbersaft på en sommerdag i haven. Rabarbersaft er ikke kun for børn og barnlige sjæle, men for dig og mig, for det er et koncentrat af smagen af sommer og den lyse tid.

Opskrift på rabarbersaft med vanilje

Rabarber Eton Mess

Rabarber Eton Mess

En af sommerens bedste desserter er uden tvivl Rabarber Eton Mess. Har du først lavet en ordentlig omgang rabarberkompot, er det nemt at lave denne dessert, der smager så englene synger. Det er en perfekt dessert at servere på terrassen efter en grillaften.

Se opskriften på Rabarber Eton Mess

Rabarber med skyr

Rabarbertrifli

En anden klassisk dessert med rabarber er selvfølgelig rabarbertrifli. Her er en variant med havregrynsknas, som smager skønt sammen med en skyrcreme og rabarberkompot. Her taler vi om en dessert, der kan laves på ingen tid, men som vækker stor glæde hos dem, der får den serveret.

Opskrift på rabarbertrifli

Sommerkage

Sommerkage med marengs, rabarberkompot og råcreme

En anden utrolig nem dessert at lave er denne indbydende sommerkage med marengs, rabarberkompot og råcreme. De tre komponenter kan altså et eller anden sammen, og orker man ikke at bage marengs, ja, så er en gang rabarberkompot med råcreme også en dejlig dessert.

Se opskriften på sommerkagen her

Rabarber crumble kage

Rabarber crumble

Det er utrolig nemt at lave rabarber crumble – og åhh, hvor det smager. Dette er en kage, som du også kan bage om vinteren, hvis du sørger for at gemme en pose rabarber i fryseren. Det er sådan en vupti-kage, som smager eventyrlig både sommer og vinter.

Se opskriften på rabarber crumble

Bedstefars skæg med rabarber og lakridsskum

Bedstefars skæg med rabarber og lakridsskum

Yes! Denne kage er en revitalisering af den klassiske bedstefars skæg, hvor kombinationen af den søde kage sammen med rabarber og lakrids er helt perfekt. Det er en kage fyldt med smag.

Se opskriften på bedstefars skæg med rabarber og lakridsskum

Hjemmelavede flødeboller med rabarberskum

Hjemmelavede flødeboller med rabarberskum

Flødeboller er ikke nemme at lave, men til gengæld er det et sjovt projekt at lave sammen med sine børn, og har man først lavet alt arbejdet, ja, så er der ikke ret meget, der kan måle sig med en hjemmelavet flødebolle med rabarberskum.

Se, hvordan du laver flødeboller med rabarberskum her

Rabarbersirup

Rabarbersirup

Selvfølgelig skal man også lave sin egen rabarbersirup. Det er en af sommerens bedste opfindelser. Siruppen skal man jo bruge sammen med sine jordbær, på pandekagerne og på morgenmaden uanset om man spiser skyr, græsk yoghurt, grød eller havregryn. Rabarbersiruppen løfter det hele om til en himmelsk sfære.

Se, hvordan du laver rabarbersirup her

Rabarber omsat til saft

Rabarbersaft

Her en endnu en opskrift på rabarbersaft, for den skal jo ikke nødvendigvis smage af vanilje, men blot af rabarber. Jeg anbefaler selvfølgelig, at man prøver af leve begge slags saft, men jeg må sige, at jeg holder ualmindeligt meget af den helt almindelige rabarbersaft, som kun har rabarbersmag.

Se opskriften på rabarbersaft

Rabarbermandelkage

Rabarbermandelkage

Uhh, denne kage med kombinationen af syrlig-sød rabarber og en marcipanagtig smag af mandler er helt utrolig lækker. Kagen er nem at bage og ser samtidig indbydende og smuk ud.

Få opskriften på rabarbermandelkage her

Hjemmelavet rabarbereddike

Hjemmelavet rabarbereddike

Det er nemt og helt nødvendigt at lave sin egen røde rabarbereddike hvert år, når rabarbersæsonen starter. Den smukke eddike kan bruges i marinader og dressinger eller penslet på et stykke kød og har en rund og frugtagtig smag.

Se, hvordan du laver rabarbereddike her

Rabarbermarmelade lavet i ovnen

Rabarbermarmelade lavet i ovnen

Rabarbermarmelade lavet i ovnen smager intet mindre end himmelsk og er nemt at at lave. Det er som om, rabarberne bevarer mere af deres smag, saft og kraft, når de bliver tilberedt på denne måde.

Se, hvordan du laver rabarbermarmelade lavet i ovnen her

Siet rabarbergrød med fermenteret fløde

Siet rabarbergrød med fermenteret fløde

Siet rabarbergrød er en af vores favoritdesserter, som bliver lavet et utal af gange i de sene forårsmåneder og tidlige sommermåneder. Det er virkelig smagen af dansk sommer koncentreret i en dejlig og smuk grød.

Se opskriften på siet rabarbergrød her

Bagt rabarberkage

Bagt rabarberkage

Denne bagte rabarberkage med sukkerdrys er nem at lave og smager helt eminent med en dejlig rabarbercreme til. En god måde at anvende sine rabarber på.

Se opskriften på bagt rabarberkage

Rabarber cheesecake

Rabarber cheesecake

Oh la la, sådan en rabarber cheesecake smager så englene synger. Den er ikke den nemmeste dessert at lave, men den er anstrengelserne værd, når man sidder med et stykke ostekage med rabarbersmag. Bunden er lavet med ingefærsmag, som passer rigtig godt sammen med rabarbersmagen.

Se opskriften på rabarber cheesecake

Granita af rabarber

Granita af rabarber

Sådan en granita af rabarber er en smagfuld, lækker og læskende lille sag, som er nem at lave, og som både børn og voksne er vilde med. Lav den på en varm sommerdag, som en lille let dessert eller som et rensende mellemmåltid ved flere retter.

Se opskriften på granita af rabarber

Rabarberlikør

Rabarberlikør

En rabarberlikør er en ægte sommerlikør, og den skal helst nydes iskold på en varm sommerdag eller -aften. Her passer den helt perfekt sammen med desserter og kager med rabarber. Likøren kan også bruges i drinks.

Se opskriften på rabarberlikør

Iskold rabarberdrink med citronmelissesnaps

Iskold rabarberdrink med citronmelissesnaps

Helt uimodståelig: En iskold rabarberdrink med citronmelisssesnaps, som er perfekt til terrassehygge på varme sommerdage, til grillaftener eller som en god voksendessert.

Se opskriften på rabarberdrinken her

Hjemmelavet rabarbergelé

Hjemmelavet rabarbergelé

Hjemmelavet rabarbergelé er en skøn måde at bevare smagen af rabarber på til resten af året. Geléen kan spises på brød, vafler og pandekager, på desserter og kager eller som det søde til kødretter.

Se opskriften på rabarbergelé

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar