Bålmad er noget af det hyggeligste i verden, og disse bagte rabarber på bålet er den perfekte bålmadsdessert. Desserten smager himmelsk, er nem at lave og tager næsten ingen tid.
Bålmad og desserter
Bagte rabarber på bålet er den lækreste og hyggeligste dessert, som skal laves en lun sommeraften, mens rabarberne er i højsæson. Her kombineres varme bagte rabarber med makroner og kold flødeskum i en himmerigsmundfuld. Desserten smager simpelthen fantastisk.
Når vi laver bålmad, fx lækre snobrød, inkluderer vi altid en dessert – det hører lige som med. Det kan være s’mores eller blot ristede skumfiduser, eller det kan være en nutella-pizza med is, bagte æbler med kanel, bagte jordbær med is eller lignende.
Uanset hvad, så skal der et eller andet sødt til hyggen efter maden.
Brug havens bær og frugter
Har man bær og frugt i haven, er det jo helt oplagt at bruge. Vi har simpelthen så mange og så store rabarber, at vi skal kæmpe for at nå at bruge dem alle i sæsonen, og vi kan jo altså ikke fylde hele fryseren med rabarber til vinteren.
Derfor er det selvfølgelig også nærliggende at komme rabarber på bålet, når man kan komme til det – og rabarber bliver man jo heldigvis aldrig træt af.
Opskriften neden for er til 4 personer, men er I flere end 4 til bålhygge, laver I blot flere pakker med rabarber.
Opskrift på bagte rabarber på bålet
Opskriften på de bagte rabarber er ganske enkel og meget nem at følge. Gør gerne pakkerne med rabarber klar, inden I laver bål, så de er klar til at blive smidt på. Flødeskummet kan også laves i god tid og blot vente i køleskabet. Og makronerne giver næsten sig selv.
Får du lyst til at lave mere lækkert udendørsmad, så find gerne inspiration i mine andre opskrifter på bl.a. grillmad:
Grillbagt rabarber med is og brændt, hvid chokolade
Grillet culotte med rabarberbarbecuesauce
Grillet makrel med rabarbersauce
Se alle opskrifter på grillmad
Bagte rabarber på bålet
Ingredienser
- 350 g rabarber
- 200 g sukker
- 1-2 tsk vaniljesukker
- 16 makroner
- 2,5 dl piskefløde
- 1 tsk vaniljesukker til flødeskummet
Sådan gør du
- Skyl og rens rabarberne og snit dem i stykker af 1-2 cms længde.
- Kom rabarberne ned i et stort stykke stanniol i dobbeltlag.
- Hæld sukker og vaniljesukker over og saml stanniolet godt på toppen.
- Pisk fløden til skum og vend vanilje i.
- Bag rabarberne enten på en rist over bålet eller ved at lægge stanniolpakken direkte på gløderne. Når det begynder at dampe godt fra pakken, er de ved at være færdige.
- Hiv rabarberpakken ud af bålet og læg den i et fad eller lignende.
- Fordel rabarberne i 4 skåle, knus makroner over og top med en god klat flødeskum.