Bålmad er noget af det hyggeligste i verden, og disse bagte rabarber på bålet er den perfekte bålmadsdessert. Desserten smager himmelsk, er nem at lave og tager næsten ingen tid.
Bålmad og desserter
Når vi laver bålmad, inkluderer vi altid en dessert – det hører lige som med. Det kan være s’mores eller blot ristede skumfiduser, eller det kan være en nutella-pizza med is, bagte æbler med kanel, bagte jordbær med is eller lignende.
Uanset hvad, så skal der et eller andet sødt til hyggen efter maden.
Har man bær og frugt i haven, er det jo helt oplagt at bruge. Vi har simpelthen så mange og så store rabarber, at vi skal kæmpe for at nå at bruge dem alle i sæsonen, og vi kan jo altså ikke fylde hele fryseren med rabarber til vinteren.
Derfor er det selvfølgelig også nærliggende at komme rabarber på bålet, når man kan komme til det – og rabarber bliver man jo heldigvis aldrig træt af.
Opskriften neden for er til 4 personer, men er I flere end 4 til bålhygge, laver I blot flere pakker med rabarber.
Opskrift på bagte rabarber på bålet (4 personer)
- 350 g rabarber
- 200 g sukker
- 1-2 tsk vaniljesukker
- 16 makroner
- 2,5 dl piskefløde
- 1 tsk. vaniljesukker til flødeskummet
Skyl og rens rabarberne og snit dem i stykker af 1-2 cms længde.
Kom rabarberne ned i et stort stykke stanniol i dobbeltlag.
Hæld sukker og vaniljesukker over, og saml stanniolet godt på toppen.
Pisk fløden til skum og vend vanilje i.
Bag rabarberne enten på en rist over bålet eller ved at lægge stanniolpakken direkte på gløderne. Når det begynder at dampe godt fra pakken, er de ved at være færdige.
Hiv rabarberpakken ud af bålet og læg den i et fad eller lignende.
Fordel rabarberne i 4 skåle, knus makroner over og top med en god klat flødeskum.
God fornøjelse med de bagte rabarber på bålet!