Menu
Bålmad

Snobrød – opskrift på snobrødsdej

Snobrød – opskrift på snobrødsdej

At lave snobrød over bål er en tradition, som vi har holdt fast i gennem mange år, og hygge med bål i haven hører stadig til nogle af vores bedste stunder i familien. Her får du den lækreste opskrift på snobrødsdej. Opskriften giver nok til 10-12 snobrød.

Hygge ved bålet

Det at lave snobrød over bål handler ikke bare om at lave noget at spise. Det handler om hygge og samvær. Og selv om mange nok tænker snobrød, når man taler om bålmad, så er der virkelig mange lækre ting, man kan lave over bål i haven.

Men uanset hvad, så er og bliver snobrød en favorit – og gerne i forskellige versioner.

Spis snobrødene med ristede pølser som en fransk hotdog eller prøv at lave dem med friskskåret mozarellaost og skinke rullet ind i dejen tæt ved pinden – næsten som en snobrødspizza. Du kan også fylde snobrødet med marmelade eller nutella og lave dessert-snobrød.

Snobrød – opskrift på snobrødsdej

Opskrift på snobrødsdej (10-12 stk.)

  • 5 dl lunken vand
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 40 g rapsolie (1/2 dl)
  • 2 tsk salt
  • ca. 1000 g hvedemel

Rør gæren ud i det lunkne vand i en røreskål – brug gerne en røremaskine.

Tilsæt æg, olie og salt og rør derefter melet i lidt ad gangen. Når dejen har en god cremet konsistens som tyk grød, må du gerne sætte røremaskinen op på fuld hastighed, så dejen nærmest bliver pisket. Det hjælper dejen til bedre at lave glutenstrenge, og dejen bliver mere samlet og lækker.

Tilsæt det sidste mel, indtil dejen så småt begynder at slippe skålens kanter og ikke længere klistrer til fingrene, når du tager ved den. Pas på, du ikke tilsætter for meget mel, så bliver dejen nemlig tør. Tag gerne dejen ud af skålen og ælt det sidste i hånden, så du får en fornemmelse af dejen, og hvor meget mel den skal have til sidst.

Lad dejen stå og hæve i skålen i mindst en halv time med et klæde over – og gerne lidt længere.

Lav snobrødene ved at tage en klat dej og rulle den til en lang pølse, som du vikler om spidsen af en lang pind. Bag brødet over gløderne – ikke ilden – i ca. 10-15 minutter, til det er færdigbagt

God fornøjelse og nyd snobrødene!

Snobrød – opskrift på snobrødsdejSnobrød – opskrift på snobrødsdejSnobrød – opskrift på snobrødsdej

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar