Hjemmelavet sirup

Mælkebøttesirup

MælkebøttesirupDet lyder måske en smule alternativt, men mælkebøttesirup er både en smuk og smagfuld sirup, der får dig til at tænke på solgule blomstermarker og næsten sommer. Samtidig er det en nem sirup at lave, og du kan lave de dejligste dressinger og marinader af den.

Den gule smukke mælkebøtteblomst

Det er en virkelig herlig ting at lave sine egne sirupper. Som regel kan de stå på komfuret og boble lige så stille, mens man foretager sig alverdens andre ting i køkkenet, så en sirup er nem at komme om ved.

Sirup er samtidig er fantastisk og meget brugbar måde at konservere sine blomster, urter, bær og meget andet på. Nogle sirupper kan du hælde direkte oven på din morgenmad, kager eller desserter, andre bruger du til at lave marinader og dressinger, give smag til saucer og gryderetter eller til at hælde oven på en god kraftig og smagfuld ost.

Sirup og nødder passer i øvrigt godt sammen, og du kan tage næsten hvilken som helst sirup og bruge til syltede nødder, mandler og kerner. Dét, synes jeg, er enormt spændende, fordi mulighederne er uendelige.

Mælkebøttesirup

Opskrift på mælkebøttesirup

  • 30 friskplukkede mælkebøtteblomster
  • 5 dl vand
  • 350 g sukker

Pluk 30 mælkebøtteblomster i tørvejr, og sørg for at børste eventuelle små insekter af blomsterhovederne. Brug gerne handsker, så du ikke får helt gule fingre.

Kom blomsterhovederne i en lille gryde sammen med 5 dl vand og bring det i kog ved svag varme. Lad blomsterne koge i ca. 10-15 minutter, til vandet er helt gult.

Si blomsterhovederne fra og kom sukker i mælkebøttevandet. Kog videre, til siruppen tykner, ca. 20-30 minutter. Der skal kun være ca. det halve tilbage i gryden.

Når mælkebøttesiruppen begynder at blive mere tyk, kan du lave en lille prøve for at se, hvor tyk den er blevet, for det kan man nemlig ikke afgøre, når den er varm. Dryp lidt sirup på en tallerken og lad den stå på bordet i nogle minutter. Du kan også sætte tallerkenen i køleskabet, og det skal du under alle omstændigheder gøre, hvis det er meget varmt i dit køkken, ellers får du ikke den rigtige fornemmelse af, hvor meget siruppen er tyknet.

Hæld siruppen på en skoldet flaske – gerne skyllet med alkohol eller Atamon.

God fornøjelse!

Mælkebøttesirup

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar