Menu
Hjemmelavet saft

Rabarbersaft med vanilje

Rabarbersaft med vanilje

Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje er en af sommerens helt store glæder – både for børn og voksne. Og har du haven fyldt med rabarber, er det en skøn måde at gemme smagen af dansk sommer på. Hvis man ellers kan lade være med at drikken al saften med det samme.

Jeg elsker rabarber

Noget af det bedste i min have, er mine rabarber, og når folk kommer på besøg kigger de helt forskrækkede på mit rabarberbed og spørger, om det er rabarber. Det kan lyde som et tåbeligt spørgsmål, men mine rabarberplanter trives så godt, at de er enorme. Bladene har en diameter på en halv meter og selve bedet er vel en meter højt.

Jeg tror ikke, det er usædvanligt, hvis rabarber har noget godt at leve af, og de lader til at kunne lide den tunge jord i min have.

Gennem flere år har jeg ikke kunnet nære mig for liiige at købe en rabarberplante mere. Jeg vil jo være sikker på, at jeg har rabarber nok til alle mine køkkenprojekter. Det er nemlig helt fasttømret i kalenderen, at jeg både skal lave rabarberrosensuppe, rabarbersaft, rabarberkompot og rabarbersirup HVERT ÅR. Plus en masse andet, som ofte laves videre ud af disse grundopskrifter.

Her får du en skøn opskrift på rabarbersaft med vanilje og citron, som sikker ikke holder så længe, fordi den smager så dejligt. I min verden kan det aldrig betale sig at lave af mindre end 2 kg rabarber – det passer lige til en stor gryde – men har du ikke så mange rabarber i din have, halverer du blot opskriften.

Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje

Opskrift på rabarbersaft med vanilje

  • 2 kg rabarber
  • 3 liter vand
  • 1 kg sukker
  • 1 stang vanilje
  • 1 økologisk citron

Rens og snit rabarberne i mindre stykker.

Hæld rabarberne i en stor gryde sammen med vand og en flækket vaniljestang, hvor kornene er skrabet ud og blandet i gryden for sig.

Bring rabarberne i kog og lad det hele simre i ca. 10 minutters tid.

Sluk for blusset og lad rabarberne køle helt af, enten i nogle timer eller til næste dag (sæt gryden et køligt sted).

Si saften over i en ren gryde, tilsæt sukkeret og kog op, indtil sukkeret er smeltet. Smag til med citronsaft, og lad saften koge et par minutter.

Lad saften køle en lille smule af og hæld den derefter på skoldede eller atamon-skyllede flasker. Opbevar saften i køleskabet.

God fornøjelse!

Rabarbersaft med vanilje

Om forfatteren

Trine er freelance-skribent og blogger med en passion for æstetik, det gode liv, litteratur og bevidst nærvær.

Ingen kommentarer

    Læg en kommentar