Grønne asparges med serranoskinke er en utrolig lækker og nem ret at lave på grillen, mens det er sæson for danske grønne asparges. Her er der smag for alle pengene.
Asparges på grillen
Det gælder om at udnytte råvarerne, mens de er i sæson, og jeg må sige, at asparges er en af de råvarer, som er særlig lækker og samtidig meget anvendelig og nem at have med at gøre.
Grønne asparges smager godt uanset, om de er rå eller tilberedte, og de er nemme at have med at gøre, når man griller. Faktisk kan du smide disse “aspargespakker” på i sidste øjeblik og alligevel have et utroligt lækkert tilbehør.
Vores børn er ikke altid lige vilde med de salater, vi får lavet, men grønne asparges med serranoskinke er et sikkert hit, når vi griller. Det ender ofte med, at der nærmest er slåskamp om de sidste asparges.
Sådan laver du grønne asparges med serranoskinke (4-6 personer)
- 500 g grønne asparges
- 10 -12 skiver serranoskinke (du kan selvfølgelig også anvende parmaskinke eller tilsvarende
- friskkværnet rosenpeber
Skyl og knæk den træede ende af aspargesene. Hver asparges vil naturligt knække der, hvor aspargesen går fra at være frisk til at være lidt mat.
Vikl hvert stykke serranoskinke om 2-3 grønne asparges – alt efter tykkelse og dermed antal. Få det gerne til at passe med, at hver person kan få to “pakker”.
Et lille tip: Når du vikler skinken om, vil den have en ende, som er mere fed end den anden – denne ende “klistrer bedre” og derfor er denne ende god at bruge til at lukke skinken om aspargesene med.
Læg aspargespakkerne på grillen og giv dem ca. 5 minutter alt efter varmen på grillen. vend dem efter et par minutter, så skinken bliver sprød på begge sider.
Server med det samme og krydr med friskkværnet rosenpeber.
Velbekomme!
Er du vild med asparges, så se også opskriften på hvide asparges med lavendelvinaigrette.