Grillmad

Grillede dadler med serrano og mascarpone

Grillede dadler med serrano og mascarponeGrillede dadler med serrano og mascarpone smager absolut vidunderligt og er en delikatesse på spisebordet en grillaften. Dadlerne er utrolig nemme at lave på grillen.

Smagfuld tilbehør

Der er så mange spændende ting og lækkerier, man kan lave på grillen, og dette er en af dem.

Egenligt er det jo en tapas-ting, men grillede dadler med serrano og mascarpone smager godt både som en slags grillet forret og som tilbehør til grillmaden. Samtidig er de både hurtige at gøre klar til grillen og er hurtigt stegt, så der kan komme noget på tallerkenerne. Du kan forberede dadlerne i god tid, hvis du fx skal have gæster til grillaften.

Grillmad og drinks

Noget af det, vi elsker allermest ved en grillaften, er forberedelserne, optakten og grillduften. Mens grillkullene bliver varme og mundvandet løber, går vi og laver salater, pakker kartoflerne ind i bagepapir, rører kryddersmør og meget mere.

Men vigtigst af alt: Det er her helt oplagt at lave en hjemmelavet og forfriskende drink, man kan gå og nippe til under forberedelserne. Det samler og hygger, og så smager det så dejligt. Hvis det er rigtig varmt, er drinks som frosé med jordbær  (frossen rosé) eller iskold rabarberdrink med citronmelissesnaps gode at kaste sig over, da de har en nærmest slushice-lignende konsistens og derfor er meget friske og læskende. Til børnene kan man evt. lave en rabarber slushice eller iskold agua fresca med rose, citronmelisse og lime.

Inspiration til drinks med alkohol finder du her.

Inspiration til kolde drikke uden alkohol finder du her.

Grillede dadler med serrano og mascarpone

Opskrift på grillede dadler med serrano og mascarpone (4 personer)

  • 150 g mascarpone
  • revet skal af en sprøjtefri citron
  • salt og friskkværnet peber
  • ca. 12 frisk dadler af en god kvalitet
  • 12 skiver serrano

Rør mascarponen sammen med citronskal, salt og peber.

Udsten dadlerne og fyld mascarpone i hver dadel.

Rul et stykke serrano om hver dadel.

Kom dadlerne på grillen og steg dem, til serranoen er sprød og gylden. Steg dem ikke alt for hårdt, så du er sikker på, at dadlerne også når at blive varme og osten er begyndt at smelte indeni.

Server de grillede dadler med mascarpone med det samme.

God fornøjelse!Grillede dadler med serrano og mascarponeGrillede dadler med serrano og mascarpone

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar