Kolde drikke

Rabarber slushice

Rabarber slushiceDet er nemt at lave sin egen rabarber slushice hjemme i køkkenet, og jeg lover, at det er et stort hit hos både børn og barnlige sjæle med denne enormt læskende slushice med rabarbersmag på en varm sommerdag.

Sommer i Danmark

Når solen skinner, og det er varmt, skal der iskolde og læskende drikke til. Og det må gerne være slushice!

Selv om du ikke ejer en slushice-maskine, er det ganske nemt at lave sin egen hjemmelavede slushice i køkkenet. Faktisk er det såre simpelt: Du blander blot granita af rabarber med danskvand og vupti har du den lækreste slushice med rabarbersmag. Får du lyst til at lave en voksenudgave, så prøve denne iskolde rabarberdrink med citronmelissesnaps. Uimodståelig!

Som regel siger man, at man skal bruge sine rabarber inden Sankt Hans. Det gælder især de gamle sorter af rabarber, som ofte indeholder mere oxalsyre end de nyere sorter. Ved Sankt Hans-tid stiger mængden af oxalsyre i rabarberne til en mængde, som ikke er godt for os længere, og derfor lader man rabarberne være fra sidst i juni. De nyere sorter indeholder dog ikke så meget oxalsyre og kan faktisk bruges hele sommeren.

Ofte bliver rabarberne også lidt trævlede og trætte sidst i juni, og derfor egner de sig bedst til saft. Lav derfor saft ud af de sidste rabarber eller lav granita til fryseren. Du kan også lave rabarbergranita af rabarbersaft. Her regner du blot ud, hvor meget sukker, din saft indeholder pr. 100 ml og tilsætter så lidt ekstra, så det svarer til opskriften på granita af rabarber. Laver du rabarbersaft med vanilje, får du tilmed en vaniljesmag i sluchicen – det smager også godt, kan jeg fortælle.

Rabarber slushice

Sådan laver du rabarber slushice (2 personer)

Skrab granita af rabarber i flager med en gaffel og kom det i to glas – sæt evt. glassene i fryseren eller køleskabet først, så de er helt iskolde.

Top med danskvand og pynt med en stilk citronmelisse eller mynte.

Server den iskolde drik med det samme – og gerne med en ske, så man nærmest kan drikke-spise sin rabarber slushice.

God fornøjelse!

Rabarber slushice

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar