Denne omelet med spinat, ost og syltede rosenblade er både en god, nærende og mættende morgenmad – eller frokost – og så smager den virkelig skønt og frisk med de syltede rosenblade.
Æg med roser
Jeg kan godt lide at lave en omelet til morgenmad engang i mellem. Både fordi det smager skønt og man kan lave et utal af spændende variationer med alverdens grøntsager, sylt og salat, og så fordi det er sådan en mættende ret. Har jeg først spist en omelet, tænker jeg ikke på mad i mange, mange timer efter.
Har du lavet syltede rosenblade er her en god anvendelsesmulighed. De syltede rosenblade smager nemlig fantastisk (også) på æg, og i det hele taget er æg, spinat, ost og rosenblade og syltede rosenblade bare en god kombi. Jeg henter spinat i haven og synes, det er en sand fornøjelse at bruge mine egne råvarer.
Opskrift på omelet med spinat, ost og rosenblade (1 person)
- 3 friske landæg
- smør til stegning
- en stor håndfuld friske spinatblade
- en lille håndfuld friske rosenblade (hvis du har – kan udelades)
- lidt revet mozarellaost
- lidt revet primadonna-ost eller lignende med en nøddeagtig smag
- rosensalt
- friskkværnet peber
- syltede rosenblade
Slå æggene ud i en skål og pisk dem godt sammen.
Skyl spinaten og hak den groft, men gem lidt til servering – både hele blade og lidt hakkede til at drysse over.
Bland hakket spinat og friske rosenblade i æggeblandingen.
Kom en lille spiseskefuld smør på en pande og varm op til lidt over middel varme, til smørret bruser. Hæld æggene på panden. Her skal du sikkert skrue ned til middel varme.
Lad panden stå i ca. 30 sekunder og begynd så at trække æggemassen ind fra kanten mod midten med en træpalet, mens du sikrer dig, at der hele tiden løber æg ud og dækker hullerne der, hvor du har skrabt. Bliv forsigtigt ved, indtil der ikke længere er flydende æg til at løbe ud og dække hullerne. Fordel evt. spinaten jævnt oven på omeletten, så det hele ikke ender med at ligge i midten.
Drys med rosensalt og friskkværnet peber.
Fordel nu de to slags ost på den ene side af omeletten og bag omeletten færdig ved middel varme, mens osten smelter. Pas på, den ikke bager for hårdt, så den bliver alt for sprød i bunden.
Når du vurderer, at den har fået nok – her handler det lidt om smag og behag, jeg kan bedst lide den, hvis den ikke er helt tør, men stadig er lidt sjasket i midten – folder du omeletten over samtidig med, at du vipper den over på en tallerken. Hvis du gør det i samme bevægelse, er det nemmest.
Læg lidt spinatblade ved omeletten og drys med hakket spinat og evt. lidt friske rosenblade. Drys lidt ekstra rosensalt og peber på, og læg til sidst klatter af syltede rosenblade hen over omeletten.
Server med det samme og nyd din smukke omelet med spinat, ost og syltede rosenblade.
God fornøjelse!