Syltning

Syltet fennikel

Syltede fenniklerHer er en nem lille opskrift på syltet fennikel, som du kan lave i et svuptag inden jul. Og hvis du sætter lige så stor pris på fennikel som jeg, så vil du elske at kunne sætte disse særdeles lækre fennikel-pickles på julebordet.

Vild med lakridssmag

Ja, jeg er vild med den specielle lakridssmag, som fennikel har, og synes fennikel smager fremragende i salater og tilbehør. Med syltede fennikler kan jeg også få lakridssmagen på mit rugbrød, og det er altså noget, der kan live en madpakke op.

Syltet fennikel passer rigtig godt på et stykke rugbrød – eller smørrebrød, om man vil – med leverpostej eller paté. Men syltede fennikler smager også fantastisk på hamburgerryg eller skinke.

Du kan også bruge syltede fennikler i dine salater eller blot som tilbehør til en varm ret.

Samtidig stråler et glas syltede fennikler på frokostbordet, fordi det er så smukt og ser indbydende ud. Appelsin, chili og lakridssmag passer i øvrigt særdeles godt til julebordet, synes jeg.

Lav en værtindegave

Det tager ikke særlig lang tid at sylte fenniklerne, og du kan ret hurtigt lave en stor portion, mens du er i gang. Derfor er det også en genial idé at lave syltet fennikel som værtindegave. Det er med garanti en gave, som din værtinde aldrig har fået før.

Syltet fennikel

Opskrift på syltet fennikel

  • 2 store fennikler eller 3 mindre
  • 1 frisk rød chili
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 2 dl vand
  • 2 dl sukker
  • 1 dl klar eddike

Skær fenniklen i tynde, fine skiver.

Skær chilien i skiver og striml appelsinskallen fint af appelsinen. Det er ligegyldigt, om det er store eller små stykker, du gør, som du synes.

Lav et opkog af vand, sukker og eddike, og lad blandingen simre, indtil sukkeret har opløst sig i vandet.

Læg fennikel, chili og appelsinstrimler i glas og hæld den varme lage over.

Sæt låg på glassene og stil dem på køl.

Pickles af fennikel

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar