Syltning

Syltede rødløg

Syltede rødløgJa, de er nærmest uundværlige, syltede rødløg. I en burger, på frokostbordet, sammen med anderillette, i en salat. Og det er ikke bare her i vintertiden, men hele året rundt. Heldigvis er syltede rødløg virkelig nemme at lave.

Hav altid et glas syltede rødløg i køleskabet

Det gælder om altid at have et glas syltede rødløg stående i køleskabet, så man har til en hver lejlighed. Og der er ingen tvivl om, at rødløgene kan pifte enhver kedelig rugbrødsmad op, give syre til salaten eller danne modstykke til den fede mayonnaise eller pesto i en god burger.

Og så er de tilmed flotte, de syltede rødløg, med deres lillerøde blanke farve. De pynter flot i en salat, fx en appelsinsalat, som passer smukt på julebordet. De er også flotte i en hjemmelavet burger sammen med den grønne pesto, og så får de en ellers lidt halvgrå og kedeligt udseende anderillette til at tage sig virkelig indbydende ud.

Lav dine egne syltede rødløg

Opskrift på syltede rødløg

  • 2 dl klar eddike
  • 2 dl sukker
  • 5-6 rødløg (alt efter størrelse)
  • en spiseskefuld salt

Pil rødløgene og halver dem. Skær dem i skiver. Læg dem i et stort eller to mindre sylteglas.

Varm eddike og sukker op i en gryde sammen med saltet. Du skal varme op, til både sukker og salt er opløst og derefter hælde lagen hen over rødløgene i glasset. Sørg for at skubbe alle løgene ned under væden.

Sæt låg på og stil på køl.

Rødløgene vil have bid de første par dage, hvorefter de vil begynde at blive blødere, fordi eddiken mørner dem. Skal du bruge rødløgene samme dag, kan du evt. koge dem op i lagen et par minutter, så er de spiseklar med det samme.


Dette her er opskriften helt uden dikkedarer, men der er intet til hinder for, at du tilsætter fx sorte peberkorn eller finthakkede ingefær eller måske lidt frisk chili til at give smag. Bare prøv dig frem.

Hvis du gerne vil lave en større portion, fordobler du nemt opskriften. Det, der er med syltede rødløg, er, at de forsvinder så hurtigt.

Syltede rødløg

Forrige indlæg Næste indlæg

Måske vil du også synes om

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar